A magyar innováció Európa után meghódította Amerikát és Ázsiát is

forrás: Prím Online, 2022. május 25. 12:05

Néhány éve egy magyar innováció újította meg a nemzetközi bridzséletet. 2018 óta a LoveBridge szoftverrel edzenek a hazai sportolók is, részben ennek köszönhetők a bridzsjáték terén tavaly óta elért, kiugró magyar sikerek.

Magyarország rengeteg szálon kapcsolódik az egyik legszínesebb szellemi sport, a bridzs történelméhez. A LoveBridge nevű magyar innovációnak köszönhetően pedig alapvetően változhat meg ennek a tradicionális játéknak a sorsa világszerte.

 

Magyarország bridzsnagyhatalomnak számított a harmincas években, válogatottunk Európa bajnokságot nyert, világbajnokságot rendezhettünk, a világ valaha volt legjobb bridzs-szakírói közül az egyiket Ottlik Gézának hívták, a másikat Darvas Róbertnek. 2019-ban pedig hódító útjára indult két magyar bridzsező találmánya, a LoveBridge, melynek lényege, hogy a játékot nem kártyával, hanem tableten játsszák a verseny helyszínére érkező játékosok.

 

 

A szoftver évek óta teljesít a Nemzetközi Budapesti Bridzs Fesztiválon (IBBF) is. A 45. IBBF-re idén május 25-e és 29-e között kerül sor, az ELTE fővárosi gömbaulájában, ahol a párok idén is a LoveBridge segítségével mérik össze tudásukat. A legelismertebb amerikai válogatóversenyt, az USBC-t (United States Bridge Championship) szintén a magyar fejlesztésű LoveBridge-dzsel játszották, ahogyan a tavaly decemberi, kelet-ázsiai előválogatót is.

 

A magyar játékosok 2018 óta használják a szoftvert a mindennapokban is. Többen vallják: nagyon sokat lehet tanulni abból, fejlődni azáltal, hogy a saját és mások játékát meg lehet nézni a versenyek, partik után, akár online is a vugraph.lovebridge.com oldalon. A rutinos játékosokat különféle statisztikák is segítik a stats.lovebridge.com weblapon.

 

A LoveBridge bevezetése és napi használata óta az európai bajnokságokon a magyar csapatok lényegesen jobb eredményeket értek el, mint korábban, sőt, túlzás nélkül mondható, mint valaha. A magyar felnőtt válogatottnak eddig soha, semmilyen kategóriában nem sikerült a vb-kvalifikáció, idén azonban a női csapat és a magyar nyílt válogatott is kijutott a vb-re.

 

 

Előnyök hosszú sora

A tabletes változatnak számtalan előnye van a kártyához képest. A hagyományos változatban a játékosok az egyes leosztások eredményeit rögzítették, de a végeredményhez vezető út láthatatlan maradt. A magyar fejlesztésnek köszönhetően minden egyes asztalról minden egyes bemondás és kijátszott kártya eltárolásra kerül, a játék közvetíthetővé és elemezhetővé vált. Korábban is voltak próbálkozások versenyek közvetítésére, de ezek legnagyobb hibája az volt, hogy egy olyan operátorra volt szükség, aki nézte az asztalon a játék menetét, és azt folyamatosan próbálta egy erre előkészített rendszerben rögzíteni. A korábbi megoldás két alapvető hiányosságát küszöböli ki a LoveBridge rendszer: nincs korlát az asztalok számát illetően, és nincsenek hibák az operátorok által bevitt adatokban.

 

Fotók: Lampert Benedek

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59