MI és mi: a mesterséges intelligencia hatása a mindennapi életünkre

forrás: Prím Online, 2022. június 4. 10:11

A Neumann Társaság eddig online formában lebonyolított, nagysikerű meetup-sorozata ezúttal visszaköltözik a személyes térbe, és június 9-én 16 órakor a Dunapark Kávéház és Étteremben (1137 Budapest, Pozsonyi út 38.) kerül megrendezésre. A nyári szünet előtt ez lesz az utolsó ilyen rendezvényünk. A meetup témája a mesterséges intelligencia (MI).

A MI egyre elterjedtebb használata folyamatosan átalakítja az életünket, hatással van mindennapjainkra. Számos fórum foglalkozik ennek technikai, technológiai kérdéseivel. Mi ezúttal azt szeretnénk inkább megvizsgálni és előtérbe helyezni, hogy hol és hogyan találkozunk majd ezzel magánemberként vagy szakmai életünkben, milyen határokat lehet és kell felállítani, hol van ebben az állam szerepe, illetve milyen etikai problémákat vet fel a mindennapok során.

 

A témát két szakértő segítségével járjuk körül. Egyik szakértőnk Dr. Tilesch György, a PHI Institute for Augmented Intelligence elnöke, a MI és innováció világszerte elismert szakértője és tanácsadója. Több évtizede tevékenykedik MI-ökoszisztémák iparágközi közvetítőjeként, a tavaly magyarul is megjelent Mesterség és intelligencia című bestseller társszerzője, a Harvard Experfy tanácsadó testületének tagja és a Neumann Társaság mesterséges intelligencia nagykövete.

 

 

Másik szakértőnk Dr. Vadász Pál, a Montana Tudásmenedzsment Kft. alapító ügyvezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének vezető kutatója, egyszersmind a tíz főnél kisebb ügyvédi irodák Európai Uniós MI-stratégiáját kidolgozó munkacsoport szakértője, a Neumann Társaság elnökségének állandó tanácsadója.

 

A meetup során várjuk a résztvevők kérdéseit és felvetéseit is.

 

A helyek száma a terem befogadóképességének függvényében korlátozott. A részvételi díj 4.000 Ft, a Neumann Társaság tagjai számára viszont ingyenes.

 

Regisztrációs link: https://forms.office.com/r/WvJcu2NMK2

Hely: Dunapark Kávéház és Étterem, Budapest, 1137 Pozsonyi út 38.

Dátum: 2022.06.09.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Matchbox lett az elektromos Mercedesből

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az ikonikus Mercedes-Benz G-osztályt és a nemrégiben bemutatott, új elektromos modellváltozatot ünnepli. A prémium kategóriás kisautó újrahasznosított fémből és legalább 81%-ban ISCC-minősítésű műanyag felhasználásával készül*. A Matchbox exkluzív, 1:64 méretarányú, öntött replikája élethű részletekkel idézi meg az ikonikus G-osztályt és egyedi, texturált papír csomagolással rendelkezik.

2024. május 23. 10:25

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17