Idén is bárki jelölheti az IVSZ díjára az év digitalizációs projektjeit, digitális innovációit és szakembereit

forrás: Prím Online, 2022. június 17. 15:26

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is odaítéli a Gyurós Tibor-díjakat, amelyekkel az év digitalizációs projektjét és digitális innovációját, valamint év IT-menedzsere és az év digitális oktatás nagykövete munkáját ismerik el. Az elismerésre ezen az oldalon keresztül 2022-ben is bárki jelölhet projektet, innovációt és szakembert.

2022. szeptember 20-án az IVSZ már a huszonnegyedik alkalommal adja át a társaság egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett díjakat, amelyekkel 2001 óta a hazai IKT-szektorban meghatározó szakemberek és kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozások tevékenységét ismeri el a szövetség.

 

Annak érdekében, hogy a nagy cégek óriásprojektjei mellett a fontos innovációt felmutató kisebb projektek is reflektorfénybe kerülhessenek, a szövetség honlapján keresztül bárki javasolhat olyan vállalkozást, projektet vagy szakembert, aki véleménye szerint méltó az elismerésre. A beérkező jelöléseket az IVSZ által felkért szakmai zsűri értékeli ki, és összesen négy kategóriában díjazza a hazai digitalizáció iránt elköteleződött  vállalkozásokat és szakembereket.

 

Az év menedzsere díj a Gyurós-díjak legrégebbi kategóriája, az IVSZ több mint 20 éve tünteti ki vele azokat az iparágon belül tevékenykedő, vezető beosztású menedzsereket, akiknek éves munkája a hazai digitalizáció kibontakozását a legjobban támogatta. Az elmúlt években olyan emberek kezébe került a díj, mint Csorba Gyula (Dorsum Zrt.), Birmacher Barnabás (Bitrise) vagy Csillag Péter (Starschema).  

 

 

Az év innovációja díj elsősorban induló vállalkozások elismerésére szolgál, célja pedig az, hogy növelje a vállalatok piacra jutási esélyeit, és az IVSZ platformot biztosíthasson a díjazottnak ahhoz, hogy ötleteit, innovációit megismerhessék a releváns piaci szereplők. E díjat a szövetség mindig olyan vállalkozásnak ítéli oda, amely a jövőben nagy eséllyel az iparág meghatározó piaci szereplőjévé válik. Minden évben ennek a díjnak a nyertese az IVSZ jelöltje a Digital Europe Future Unicorn Award-on, amelyet 2021-ben a korábbi kategóriagyőztes, az Oncompass Medicine el is nyert.

 

Az év digitalizációs projektje nevű díjjal az IVSZ azokat a már sikeresen lezajlott projekteket ismeri el, amelyek a digitális ökoszisztémában kiemelkedő jelentőségűek, emellett pedig megfelelnek a szakmaiság és a minőség követelményeinek. Kizárólag már sikeresen lezárult projekt, vagy több projekt részesülhet az elismerésben a zsűri döntésének megfelelően. Olyan projekteket találhatunk az elmúlt évek díjazottjai között, mint a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében megvalósuló ÉletMentő alkalmazás, a Lidl Magyarország Bt. rövid lejáratú termékeket automatikusan diszponáló MI rendszere, vagy a Waberer’s International mesterséges intelligencia projektje. 

 

A 2015 óta meghirdetett A digitális oktatás nagykövete kategóriával az IVSZ olyan oktatási területen tevékenykedő szakemberek munkáját ismeri el, akik munkájukkal a digitális oktatás ügyét segítik, felismerték a digitális készségek jelentőségét és a digitálisan képzett munkaerő javítása révén fontos szerepet vállalnak a hazai digitális gazdaság épülésében is. Koren Balázs, a Yettel HiperSuli programjának szakmai vezetője, Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke, illetve Dr. Cser-Palkovics András polgármester voltak a legutóbbi években a díj tulajdonosai.

 

A jelölési és elbírálási folyamat főbb lépései  

● Jelölési időszak: 2022. június 15-től július 24. 23:59-ig

● A jelöltek pályázati anyagainak leadásának határideje: 2022. július 25-től augusztus 14-ig

● A szakmai zsűri kiértékelése: 2022. augusztus végén

● Ünnepélyes díjátadó: szeptember 20-án, az IVSZ MENTA Konferenciáján, a siófoki  Hotel Azúrban

 

A Gyurós Tibor-díj 2021-es nyertesei:

● Az év menedzsere – Nyisztor József, a Training360 ügyvezető igazgatója

● A digitális oktatás nagykövete – Zsigó Zsolt, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium mesterpedagógusa

● Az év innovációja – YourAnastomosis, érsebészeti eljárások elsajátítását élethű szimulációval segítő megoldás

● Az év digitalizációs projektje – CHEQ vállalati belső kommunikációs platform ipari, logisztikai és kereskedelmi cégek számára

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Már Magyarországon is elérhető az eMAG Genius hűségprogram

Az eMAG elindította Magyarországon a Genius nevű előfizetéses hűségprogramját, amelyen keresztül többek között ingyenes szállítást és heti dedikált kedvezménykampányokat kínál. Az eMAG Genius előfizetői több mint hatmillió – Genius jelvénnyel ellátott – termékre vonatkozóan vehetik igénybe az előfizetést, amelyek az eMAG, és a Marketplace platformon működő partnerkereskedők kínálatában érhetők el.

2024. május 27. 19:05

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52