A Nikon két új készülékkel jelentkezik

forrás: Prím Online, 2022. június 29. 16:43

A Nikon bejelentett egy kisméretű, magasabb kategóriát képviselő vlogger fényképezőgépet, és egy rendkívül könnyen hordozható szupertelefotós fix objektívet.

 

A Nikon kiadja a valaha volt legjobb vlogger fényképezőgépét – a Z 30-AT

A Nikon bejelentett egy új, magasabb kategóriát képviselő vlogger fényképezőgépet, a Nikon Z 30-at. A kisméretű, könnyen használható Z 30 tükör nélküli fényképezőgép mindenkinek a kedvére lesz, aki szeretne túllépni egy okostelefon képességein, és szebb képi és hangvilágú vlogokat szeretne létrehozni – illetve részletgazdag állóképekkel izgalmassá tenni fényképes feedjét.

Legyen szó unboxingról, receptről, utazásról vagy parkourról, a Z 30-cal olyan pörgős, professzionálisabb megjelenésű vlogokat készíthet olyan tisztasággal, mélységélességgel és olyan tiszta hanggal, akár a legjobb vloggerek és streamerek. A fényképezőgép DX-formátumú képérzékelője (amely jóval nagyobb az okostelefon képérzékelőjénél) olyan éles, részletgazdag videókat tesz lehetővé, amilyeneket okostelefonnal lehetetlen rögzíteni. A vloggerek akár 125 percnyi videót is rögzíthetnek egy menetben a hosszú felvételekhez 4K UHD (30p) minőségben, és felvétel közben is elérhető a folyamatos automatikus élességállítás. A Z 30 az érzékelő teljes szélességét kihasználva lehetővé teszi a (kb.) 100%-os látómezőt – és a hangminőség pedig kiváló a fényképezőgép beépített sztereó mikrofonja vagy egy külső mikrofon jóvoltából. 

 

Soha nem volt könnyebb figyelemfelkeltő tartalmak létrehozása egyenesen a fényképezőgépből, és a Z 30 használatának – és a Nikon NIKKOR Z objektívjeinek gyorsan bővülő termékcsaládjának köszönhetően semmi sem korlátozza a történetmesélést. Az elforgatható érintőképernyős monitorral bármilyen szögből könnyedén fényképezhet, és a mély markolat stabil kézből történő fényképezést tesz lehetővé még akkor is, ha kartávolságban tartja a gépet. A vlog megjelenésének módosítása épp olyan egyszerű, mint az objektívek cseréje, a Z 30 tele van olyan fejlett automatikus funkciókkal, amelyek megkönnyítik a kreatív vezérlést. A vloggerek azonban egyre jobb és jobb tartalmakat szeretnének előállítani, a Z 30 pedig lehetővé teszi számukra, hogy valóra váltsák elképzeléseiket. 

 

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Nagy örömmel köszöntjük a Nikon Z család legfiatalabb tagját. E kisméretű, ám erős vlogger fényképezőgép hatalmas előrelépést jelent az okostelefonokhoz képest. A felhasználók nemcsak sokkal nagyobb képérzékelőt kapnak – amely elengedhetetlen a különleges felvételek készítéséhez –, hanem arra is lehetőségük van, hogy szabadon bővítsék a felszerelésüket, ahogy egyre több tapasztalatra tesznek szert, vagy amikor új stílusú tartalmakat szeretnének létrehozni.” 

 

Főbb jellemzők: Nikon Z 30

Új szintre emelt vlogok: akár 125 percnyi videót is rögzíthet egy menetben 4K UHD (30p) minőségben. Ragadja meg követőit időzített videókkal vagy lassított felvételekkel Full HD (120p) minőségben. 

Lenyűgöző képminőség: a nagy méretű, DX-formátumú, 20,9 MP-es CMOS-képérzékelő részletgazdag videókat és fényképeket biztosít. A Nikon elektronikus rázkódáscsökkentésének köszönhetően a videófelvételek szépek és stabilak lesznek. 

Éles, tiszta hang: rögzítsen hangot a beépített érzékeny sztereó mikrofonnal vagy egy külön megvásárolható külső mikrofonnal. A szélzajcsökkentés funkcióval az irányítása alatt tarthatja a környezet feltételeit. 

Elforgatható érintőképernyős monitor: egyszerűvé teszi az első személyű perspektívából való vlogok vagy szelfik elkészítését.

Videó AF mód: számíthat az állandó AF munkájára az élességállításban. Ideális, amikor történéseket vagy első személyű perspektívából való vlogokat örökít meg mozgás közben.

Önarckép mód: fordítsa előrefelé az elforgatható monitort, és a fényképezőgép azonnal eltávolítja a képernyőn megjelenő kijelzéseket a zavartalan portré nézet érdekében.

Szem- és állatérzékelő AF: állóképekhez és videókhoz áll rendelkezésre. Még akkor is képes élességet az emberek, illetve a macskák és kutyák szemén tartani, ha azok egy pillanatra elfordulnak a fényképezőgéptől. 

11 kép/mp: a gyors sorozatfelvételi sebesség és a teljes AF/AE lehetővé teszi, hogy a felhasználók Insta-kész képeket rögzítsenek az események középpontjában. 

Könnyed fényképezés: a videofelvétel gomb a fényképezőgép tetején van, így bármilyen tájolásban könnyen elérhető, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók külön beállításokat mentsenek videókhoz és fényképekhez, majd szükség szerint váltsanak közöttük. 

Creative Picture Control (Kreatív Picture Control) beállítások: 20 beépített szűrő videókhoz és képekhez. Minden testreszabható és valós időben látható felvételkészítés közben.

Egyszerű csatlakozás és megosztás: A Bluetooth és a Wi-Fi segítségével szinte bárhol könnyedén csatlakozhat. A Nikon SnapBridge alkalmazásával a felhasználók videókat és fényképeket továbbíthatnak az okoseszközükre.

Mellékelt C-típusú USB-kábel: a kábellel állandó tápellátást biztosíthat a Z 30 számára: élőben vlogolhat, miközben feltöltheti a fényképezőgép akkumulátorát.

Cserélhető objektívek: válasszon a NIKKOR Z objektívek teljes kínálatából – vagy csatlakoztathatja a Nikon külön megvásárolható FTZ II bajonettadapterét, és használhatja a Nikon D-SLR F-bajonettes objektíveket is. 

Vlogger-tartozékok: népszerű vlogger-tartozékok kavalkádjával kompatibilis. A felhasználók a speciálisan összeválogatott Nikon vlogger szetteket is megvásárolhatják, amelyek a vlogolás új szintre emeléséhez szükséges teljes felszerelést magukban foglalják. 

 

 

Fedezzen fel több helyet a NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S objektívvel

A Nikon bejelenti új, szupertelefotós fix objektívjét, a NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S objektívet, amely rendkívül könnyen hordozható, így a fotósok kihasználhatják a 400 mm-es szupertelefotós gyújtótávolságot és az S sorozat nyújtotta lélegzetelállító képminőséget – egy könnyű, utazásbarát felszereléssel.

 

Vadvilág, sport, gyors mozgások, távoli portrék. A nagy tartománynak, a remek felbontásnak és a kényelmes kezelésnek köszönhetően e strapabíró, mégis kompakt és könnyű szupertelefotó objektív sokféle felvételhez használható. A tömege csupán (kb.) 1245 g, a teljes hossza pedig csupán 234,5 mm, így rendkívül könnyen hordozható kialakítás miatt a NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S külön kategóriát képvisel. A fotósok sétálás közben is rajta hagyhatják a fényképezőgépen a szupertelefotó objektívet – így könnyebben juthatnak el a különleges nézőpontokhoz.

 

Akár állóképekről, akár videókról legyen szó, az S sorozatú objektív kiemelkedő felbontóképessége gyönyörű elmosódást, színeket, kontrasztot és tisztaságot biztosít. A Nikon objektívbe épített optikai VR funkciója biztosítja a felvételek stabilitását, míg a Szinkronizált VR funkcióval akár a 6 lépésköznyi kompenzáció is lehetővé válik, ha az objektívet a Z 9 fényképezőgéppel használja. Az f/4,5-ös maximális rekesz számos lehetőséget biztosít a kreatív munkához a rendelkezésre álló fénnyel, az AF-teljesítmény pedig gyors, pontos és rendkívül csendes. Továbbá ez a szupertelefotó objektív támogatja a Z telekonvertereket, amellyel a hatótávolság 560 mm-re, illetve 800 mm-re bővíthető.

 

A kiegyensúlyozott kialakításnak köszönhetően az objektív súlypontja közelebb helyezkedik el a fényképezőgépvázhoz, megkönnyítve ezzel az egyenletes követést, pánozást és megállást. Ezen kívül a fotósok kézből történő fényképezéskor kényelmesebb helyzetben tarthatják az objektívet, így gyorsabban állhatnak be a tovatűnő pillanatok rögzítéséhez. A vezérlőelemek teljesen személyre szabhatók, a továbbfejlesztett időjárásálló tömítés pedig mind az objektívet, mind a fényképezőgépet megvédi. 

 

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Ezzel az izgalmas, új 400 mm-es objektívvel a szupertelefotós fényképezést a folyamatosság és a gyors reagálóképesség új szintjére léptetheti. Bármit is rögzít, az egyensúly és a kezelhetőség itt azt jelenti, hogy egyetlen felvétel sem eshet az elért tartományon kívül. Ráadásul nem fog elfáradni akkor sem, ha nagy távolságot tett meg azért, hogy megtalálja a legjobb helyet – vagy a témát." 

 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Szuper hordozhatóságú szupertelefotó objektív: 400 mm-es gyújtótávolság. A tömege csupán kb. 1245 g, a teljes hossza pedig csupán 234,5 mm.

Tökéletesen kiegyensúlyozott: az objektív súlypontja közelebb helyezkedik el a fényképezőgépvázhoz – megkönnyítve ezzel az egyenletes követést, pánozást és megállást.

f/4,5-ös maximális rekesz: gyönyörű elmosódással és drámai mélységélességgel különítheti el a témát a zsúfolt háttértől. A gyors mozgások egyszerűen rögzíthetők. 

Nagy teljesítményű optika: A Nikon Nanokristály bevonata pedig jelentősen csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket. A Super ED, ED és SR üvegek szabályozzák a színeltérést a kép közepétől a széléig. 

Gyors, csendes élességállítás: Gyors, pontos és kivételesen halk AF – egyenletes követés mind a száguldó rallycross, mind a madarak és a vadvilág fotózásakor. 

Meggyőző stabilitás: A Nikon nagy teljesítményű, objektívbe épített optikai VR-ja 5,5 lépéses előnyt biztosít.* A Z 9 fényképezőgéppel együtt használva a Synchro VR akár 6,0 lépéses kompenzációt is lehetővé tesz.**

Testreszabható vezérlés: funkciókat rendelhet a kényelmesen elérhető L-Fn gombokhoz és a néma vezérlőgyűrűhöz. A memóriabeállítás gombbal mentheti a fókusztávolságokat.***

Továbbfejlesztett időjárásálló tömítés: az időjárásálló tömítőrendszer és a gumitömítés távol tartja a port, a szennyeződést és a nedvességet minden mozgó alkatrésztől. A Nikon fluor bevonata megkönnyíti az elülső objektívelem tisztítását.****

Telekonverter-kompatibilitás: a Z TELEKONVERTER TC-1.4x használatával a hatótávolság 560 mm-re, míg a Z TELEKONVERTER TC-2.0x használatával 800 mm-re nő meg. 

___________________________

* A CIPA-szabvány alapján: NORMÁL módban 5,5 lépéses kompenzáció érhető el, ha az objektív egy 35 mm-es filmes méretű, képérzékelővel ellátott tükör nélküli fényképezőgépre van csatlakoztatva.

** A 6,0 lépéses ellensúlyozás az objektív Z 9 fényképezőgép és Szinkronizált VR-ral együtt való használatával érhető el.

*** A memóriabeállítás gomb a firmware frissítését követően aktiválható.

**** Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17