A piac egyik leggyorsabb USB-A csatlakozós meghajtóját mutatta be a Kingston

forrás: Prím Online, 2022. július 12. 12:55

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette a DataTraveler Max Type-A meghajtó bevezetését. Az USB Type-C* csatlakozós DataTraveler Max (DT Max) modellt követő új változat teljessé teszi az új generációs, nagy teljesítményű Kingston DT Max USB flash meghajtók sorozatát. Mindkét meghajtó a legújabb USB 3.2 Gen 2 szabványra épül.

Rekordszintű, max. 1000 MB/s olvasási és 900 MB/s írási** sebességének köszönhetően a DataTraveler Max sorozat kategóriájában egyedülálló és a piac egyik leggyorsabb USB-meghajtója. A DT Max a hordozhatóságot és kényelmet szem előtt tartva készült. A jó megkülönböztethetőség érdekében az USB-A csatlakozós DT Max mélyvörös-fekete színben, míg az USB-C csatlakozós eredeti DT Max egyszínű fekete kivitelben kapható. Az egyedülálló bordázott burkolat védi a csatlakozót használaton kívül, kupakja egyetlen mozdulattal, könnyen mozgatható. Az új meghajtó felhasználója csúcssebességgel és akár 1 TB kapacitáshatárig***, gond nélkül továbbíthatja és tárolhatja nagyméretű digitális fájljait (nagy felbontású fotóit, 4K/8K-videóit, zenéit stb.). A kulcskarikával és állapotjelző LED-del ellátott meghajtó ideális az útközben használható tárolómegoldást kereső felhasználók számára.

 

 

„A DT Max USB flashmeghajtó-sorozat iparágvezető sebességet és kompromisszumoktól mentes tárkapacitást biztosít a napjaink tartalomkészítési és -kezelési igényeinek megfelelni kívánó felhasználóknak – immár az USB-C és az USB-A-csatlakozót is támogatva. A rekorddöntő DT Max sorozat USB-A csatlakozós változatának bevezetése még magasabbra emeli a lécet, és még teljesebbé teszi a Kingston nagy teljesítményű megoldásainak kínálatát az USB-tárolók szegmensében” – mondta Tiago Gomes, a Kingston flash üzletágának vezetője.

 

A DataTraveler Max sorozat 256 GB és 1 TB közötti kapacitásváltozatokban vásárolható meg. 5 éves korlátozott garancia és ingyenes technikai támogatás jár hozzá. 

 

 

A DataTraveler Max USB 3.2 Gen 2 sorozatú flash meghajtó funkciói és specifikációja 

• A legújabb USB 3.2 Gen 2 szabvány: Villámgyors fájltovábbítás, hihetetlen, max. 1000 MB/s olvasási és 900 MB/s írási sebesség.

• Kompromisszumok nélkül adattárolás: Többféle nagy kapacitású változat (256 GB–1 TB) a digitális könyvtár hordozásához.

• Kétféle csatlakozási lehetőség: Az USB Type-C* és Type-A csatlakozás zökkenőmentes fájltovábbítást garantál a következő generációs és hagyományos laptopok és asztali gépek támogatásával.

• Egyedi formaterv: Kényelmes, fél kézzel elcsúsztatható kupak, LED-es állapotjelző, funkcionális kulcskarika. 

• Kapacitás***: 256 GB, 512 GB, 1 TB

• Interfész: USB 3.2 Gen 2

Sebesség**: Max. 1000 MB/s olvasás és 900 MB/s írás

Méret: 

         – USB-C: 82,17 mm x 22,00 mm x 9,02 mm

         – USB-A: 91,17 mm 22,00 mm x 9,02 mm

Súly:

         – USB-C: 12 g

         – USB-A: 14 g

Üzemi hőmérséklet: 0°C~60°C

Tárolási hőmérséklet: -20°C~85°C

Garancia/támogatás: 5 év garancia, ingyenes műszaki támogatással 

OS-támogatás: Windows 11, 10, 8.1, Mac OS (v. 10.14.x +), Linux (v. 2.6.x +), Chrome OS

 

 

_________________

* Az USB Type-C és USB-C az USB Implementers Forum bejegyzett védjegye.

** A sebesség gazdahardvertől, szoftvertől és használattól függően változhat. 

*** A flash tárolóeszköz névleges kapacitásának egy részét formázásra és más funkciókhoz használja az egység, ezért az adattárolásra nem elérhető. Emiatt az adattárolásra rendelkezésre álló tényleges kapacitás kevesebb a termékeknél megadottnál. További információ a Kingston flashmemória-útmutatójában (Flash Memory Guide). 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09