A DHL hozta el hazánkba is a száguldó cirkuszt

forrás: Prím Online, 2022. július 30. 13:50

Tegnap elrajtolt a 2022-es Forma-1 Magyar Nagydíj hétvégéje a Hungaroringen. A Forma-1 globális partnereként hazánkba is a DHL hozta el a világ legnépszerűbb formaautó versenyszériáját. Az F1 szabályaival egyidőben a DHL is folyamatosan fejleszti fenntartható szállítási szolgáltatását.

A DHL 2004 óta hivatalos logisztikai partnerként, motorsport-logisztikai szakemberekből álló csapatával, szorosan működik együtt a Forma-1 vezetőségével és a csapatokkal a versenyhétvégék és a hivatalos tesztfutamok zökkenőmentes logisztikai támogatása érdekében. A világ vezető logisztikai vállalata nem csak az autókat és a csapatok felszereléseit szállítja a helyszínek között, hanem a közvetítéshez szükséges eszközöket, az autók abroncsait és üzemanyagát és a catering eszközök szállítását is szakemberei értő koordinációjának segítségével végzi.

 

A DHL számára a fenntarthatóság kulcsfontosságú, nincs ez másképp a Forma-1-el közös együttműködése során sem. A zöld logisztika terén szerzett széleskörű tapasztalatával a DHL mindig új utakat keres az F1 karbonlábnyomának és általános környezeti hatásának csökkentésére. A vállalat célja, hogy 2050-re elérje a zéró kibocsátást, ezzel teljesen karbonsemlegessé válva. Ehhez nagyban hozzájárul a bp-vel és Nesté-vel idén kötött fenntartható üzemanyagokra vonatkozó együttműködése. A két cég a következő öt évben több mint 800 millió liter fenntartható légiüzemanyagot (másnéven: sustainable aviation fuel [„SAF”]) biztosítanak a DHL Express számára.

 

 

A DHL szerepe nem áll meg a logisztikánál a Forma-1 életében, hiszen a világ minden szeglete között szeretné összekapcsolni az embereket. Az F1 a világ egyik legnagyobb szórakoztató platformja, és globális partnerként a DHL olyan lehetőségeket kínál a rajongóknak, hogy felejthetetlen pillanatokat élhessenek át a pályán és azon kívül is.

 

A Commentator's Challenge egyesíti a rajongókat a világ minden tájáról, olyan egyedülálló lehetőséget kínálva számukra, amely során kipróbálhatják magukat kommentátori székben ülve. A DHL az F1 Esports Series és a Formula 1 két legismertebb különdíjának – a DHL Fastest Lap Award-nak (a leggyorsabb körért járó díj) és a DHL Fastest Pit Stop Award-nak (a leggyorsabb boxkiállásért járó díj) – alapító partnere. A két díjat minden szezon végén a leggyorsabb köröket teljesítő pilóta és a bajnokság során a leggyorsabb boxkiállásokat végrehajtó csapat kapja meg.

 

A Forma-1 mellett a DHL biztosítja a Forma-2, Forma-3 és Forma-E sorozatok logisztikai megoldásait is. A rajongók interaktív térképen is követhetik a szállítás folyamatát, valamint számos izgalmas tartalmat találhatnak az inmotion.dhl/en/formula-1/logistics-hub oldalon. 

Kulcsszavak: logisztika Forma 1 DHL

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59