Új, nagyszabású rövidfilmes díjprogramot hirdettek meg

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 5. 09:57

A Creo örömmel jelenti be, hogy elindult a Sony Future Filmmaker Awards, amely egy új, nagyszabású, évenként megrendezett rövidfilmes díjprogram, amely új kaput nyit a kreativitás fejlődéséhez. A Sony által szponzorált és ingyenesen megpályázható díjak célja, hogy a világ minden tájáról származó egyedi alkotókat kiemeljék, és új nézőpontot adjanak a történetmesélésnek.

Harminc kiválasztott filmes kerül a döntőbe, akik Los Angelesbe repülnek a díjátadó ünnepségre, amelyre 2023. február 22-én kerül sor a Sony Pictures történelmi stúdiójának Culver Cityben (Kalifornia) található Cary Grant színházban. A hat kategória - köztük a Környezetvédelem és a Jövő Formálása – győzteseit az estén hirdetik ki, és pénzdíjakkal, valamint a Sony digitális képalkotó eszközeinek széles választékával jutalmazzák őket. A győzteseket egy szakértő vezetőkből álló zsűri választja ki, amelynek elnöke a díjnyertes színházi, televíziós és filmrendező Justin Chadwick.

 

 

A díjátadó estét követően mind a 30 győztes és a jelöltek két napon át workshopokon, vetítéseken és fórumokon vesznek részt, amelyeket a Sony Pictures vezetői és a szakterületük legkiválóbb emberei vezetnek. A kivételes kétnapos program a témák széles skáláját öleli fel a pitcheléstől a jogi kérdéseken át a tehetségkutató ügynökségekkel való együttműködésig és a legmodernebb technológiák, köztük az animáció és a CGI használatáig. Ez a páratlan lehetőség támogatja a filmkészítők karrierjének előrehaladását azáltal, hogy exkluzív hozzáférést és egyedülálló betekintést biztosít számukra az iparág belső működésébe.

 

Justin Chadwick, a díjnyertes színház-, televízió- és filmrendező, a zsűri elnöke az alábbiakat nyilatkozta: "A filmiparban nagy változásokat élünk át: a stúdiók eredeti, új hangokat keresnek, amelyek képesek kitűnni a tömegből és új utakat találni a közönséggel folyatott kommunikáció kapcsán. A Sony Future Filmmaker Awards díjjal a történetmesélők következő generációját keressük, akiknek munkája képes lekötni, informálni, szórakoztatni és izgalomba hozni. Ha van mondanivalód, és szeretnéd, hogy a hangodat meghallják, akkor téged keresünk.”

 

 

Kenji Tanaka, a Sony Corporation alelnöke szerint: "A Sony célja, hogy "a kreativitás és a technológia erejével érzelmekkel töltse meg a világot". A Sony Future Filmmaker Awards elindításában együttműködő partnereinkkel, a Creo-val együtt dolgozva nagyon izgatottan várjuk, hogy mit nyújthat ez az új kezdeményezés a filmkészítőknek, hiszen ez a lehetőség tovább erősíti elkötelezettségünket a tartalomkészítők és az általuk elmesélt történetek iránt. A világszínvonalú létesítményeinkhez és vezető szakértőinkhez való hozzáféréstől kezdve a legfejlettebb és leginnovatívabb technológiáig az a célunk, hogy lebontsuk a kreativitás útjában álló összes akadályt, és az alkotók számára biztosítsuk azokat az eszközöket és lehetőségeket, amelyekkel a következő szintre léphetnek."

 

Scott Gray, a Creo alapítója és vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta: "Nagy örömmel indítjuk útjára a Sony Future Filmmaker Awards-ot, amelynek célja, hogy támogassa a filmeseket világszerte. A díj egyedülálló lehetőséget kínál a filmkészítőknek, és kivételes lendületet ad szakmai fejlődésükhöz. Ez az új kezdeményezés tovább építi a Creo szilárd múltját a kreatív alkotók karrierjét támogató és elősegítő programok létrehozásában. Hálásak vagyunk a Sony-nak a szponzorálásért, valamint Justin Chadwicknek a zsűri elnökeként nyújtott szakértői útmutatásáért.”

 

 

A Sony Future Filmmaker Awards a következő versenyeket és kategóriákat foglalja magába:

 

Filmkészítő

A Filmkészítő verseny olyan eredeti alkotásokat díjaz, amelyek új nézőpontot hoznak a történetmesélésbe.

● Három kategória: Fikció, Nem-fikció és Környezetvédelem.

● A pályaműveknek 5 és 20 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen eszközzel felvehetők. 

● Legfeljebb 15 filmkészítőből álló shortlist (kategóriánként legfeljebb öt).

● A győztesek és a shortlist-en szereplők mindegyike utazást nyer Los Angelesbe, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon. 

● A három kategóriagyőztes ezen felül 5000 USD-t és egy FX9 Cinema Line kamerát (plusz objektívet) kap.

 

Diák filmkészítő

A Diák Filmkészítő verseny a tehetségeket jutalmazza, akik hamarosan az iparágat fogják formálni.

● Két kategória: Fikció és nem-fikció. 

● A pályázóknak filmes képzésen kell részt venniük egy világszerte nyilvántartott intézményben, diploma- vagy egyetemi szinten. 

● A pályaműveknek 5 és 20 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen eszközzel rögzíthetők. 

● A különböző kontinensek képviselete és a globális tehetségek sokszínűségének biztosítása érdekében legfeljebb 10 fős shortlist-et választanak ki (kategóriánként legfeljebb ötöt). 

● A győztesek és a shortlist-en szereplők mindegyike Los Angelesbe utazhat, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon. 

● A két kategóriagyőztes és intézményeik ezen felül a Sony digitális képalkotási eszközeinek széles választékában részesülnek. 

 

A Jövő Formálása

A Jövő Formálása versenyen a filmkészítőknek minden évben új technikai feladatot kell megoldaniuk.

● 2023-ra a pályázatokat kizárólag okostelefonnal lehet rögzíteni. 

● A pályaműveknek 2 és 5 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen okostelefonnal rögzíthetők. 

● Legfeljebb öt alkotásból álló shortlist kerül kiválasztásra.

● A győztes és a shortlist-en szereplők mindegyike Los Angelesbe utazhat, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon. 

● A kategória győztese ezen felül 2500 dollárt (USD) és a Sony digitális képalkotó eszközeinek széles választékát kapja. 

 

A nevezési határidő magyar idő szerint 2022. december 13., 14:00 óra. A kétnapos workshopra 2023. február 23-án és 24-én kerül sor a kaliforniai Culver Cityben található Sony Pictures stúdiótelephelyén. Az esemény zsűrijét 2022 szeptemberében jelentik be.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Nem csak a húszéveseké az online világ

Növekvő ütemben terjed az internethasználat az idősebbek körében, bár a szépkorúak továbbra is lemaradásban vannak a fiatalabbakhoz képest. Egyebek közt ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss felmérése, amely az életkoron túl a nem, az iskolázottság, valamint a munkavégzési és a háztartásbeli körülmények internethasználatra gyakorolt hatását is vizsgálta.

2024. május 29. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52