Nikon siker az EISA Awards-on

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 16. 17:00

A Nikon négy terméke is sikeres volt az EISA Awards 2022-2023 rendezvényen. A Nikon vezető tükör nélküli fényképezőgépe, a Z 9, lenyűgözte a zsűrit, és elnyerte a „Camera of the year“ címet. A NIKKOR objektívek szintén diadalmaskodtak: a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S a „Telephoto Lens” díjat, a NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S a „Professional Telephoto Lens” díjat hozta el, a NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S pedig a „Macro Lens” kategóriában nyert.

A Z 9-ről azt mondják, hogy „a legfejlettebb és a legjobb képességekkel rendelkező fényképezőgép, ami most kapható”, valamint kiemelkedő képminősége, nagy sebességű automatikus élességállítása és 8K-s videós képességei miatt dicsérik. Eközben a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S objektívet „kompakt méretei, kis tömege és megfizethető ára” miatt ismerték el, ami a természetfotósok körében népszerű választássá teszi. 

 

A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S az első olyan objektív volt a maga nemében, amely beépített 1,4x telekonverterrel rendelkezik, és gyors automatikus élességállításával tökéletes a sportfotósok számára. Míg a NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S a leírás szerint „a majdnem tökéletes makroobjektív”, amely rövid minimális fókusztávolságával és a léptetőmotoros automatikus élességállítással kiemelkedik a kategóriájából.

 

E négy díj bizonyítja a Nikon folyamatos elkötelezettségét az innovatív és iparágvezető felszerelések megalkotása iránt, amelyek lehetővé teszik a fotósok és videósok számára, hogy munkájukkal a lehetséges határait feszegessék. 

 

Az EISA megjegyzései a „Camera of the Year” 2022-2023 díjat elnyerő Nikon Z 9 fényképezőgéppel kapcsolatban

A Nikon Z 9 a jelenleg kapható legfejlettebb és legjobb képességekkel rendelkező fényképezőgép. A rétegelt 45,7 millió pixeles teljes képes CMOS-érzékelő és a gyors EXPEED 7 processzor kiemelkedő képminőséget és nagy felvételi sebességet biztosít, akár 30 kép/mp JPEG-ben és 20 kép/mp sebességet RAW-ban, teljes felbontásban. A gyors automatikus élességállítási rendszer a Nikon fejlett 3D követésével együtt könnyedén rögzíti a mozgó témákat. A videósok számára a Z 9 a felbontások és képkockasebességek széles skáláját kínálja, akár 12 bites nyers 8K/60 értékig. A Z 9 a kettős markolattal és erős felépítésével egy úttörő és nagy teljesítményű eszköz.

 

Az EISA megjegyzései a „Telephoto Lens” 2022-2023 díjat elnyerő NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S objektívvel kapcsolatban

Az ultra-telefotó objektívek általában hatalmas mérettel, nagy tömeggel és magas árral járnak. A Nikon új 800 mm-es teleobjektívje ezért kellemes meglepetést okoz kompakt méreteivel, kis tömegével és megfizethető árával. A Nikon ezt egy Fresnel lencsetaggal érte el, amely lehetővé teszi az objektív hosszának nagymértékű csökkentését. Emellett számos lencsetagot úgy helyeztek el, hogy a súlypontot a vázhoz közel helyezzék el, így a kézből történő fényképezés valódi lehetőséggé vált. Csökkentett mérete ellenére továbbra is kiváló képminőséget biztosít, így ez az új teleobjektív a vadon élő állatok fotósai körében hatalmas siker lesz.

 

Az EISA megjegyzései a „Professional Telephoto Zoom Lens” díjat elnyerő NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S objektívvel kapcsolatban 

A 400 mm-es f/2.8-as objektív az iparági szabvány a sportfotózáshoz, és gyakran használják telekonverterrel együtt. A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S az első a maga nemében, amely beépített 1,4x telekonverterrel rendelkezik, amely egy kényelmesen elérhető kapcsolóval aktiválható. Lehetővé teszi a fotósok számára, hogy a gyújtótávolságot gyorsan növelhessék 560 mm-re. Ennek ellenére az objektív 20%-kal könnyebb, mint F-bajonettes elődje. Ahogy az egy professzionális használatra készült objektívtől elvárható, e sokoldalú teleobjektív kiváló felépítéssel rendelkezik, gyors automatikus élességállítást és kiváló optikai teljesítményt kínál.

 

Az EISA megjegyzései a „Macro Lens” 2022-2023 díjat elnyerő NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S objektívvel kapcsolatban

Ez egy majdnem tökéletes makroobjektív. Teljesen új optikai kialakításával jelentősen élesebb, mint F-bajonettes társa. A teljesítmény már maximális rekeszértéknél is kiváló, nincs torzítás, a vignettálás pedig szinte észrevehetetlen. Az élességállítás gyors az automatikus élességállítási kettős léptetőmotoroknak köszönhetően, amelyek két lencsecsoportot mozgatnak, a 4,5 fokozatú rázkódáscsökkentés pedig megkönnyíti a kézből történő fényképezést. Az objektív rövid, 0,29 m-es minimális fókusztávolságot kínál, és tartalmaz egy határolókapcsolót, amellyel a munkatávolság legfeljebb 0,5 m-re csökkenthető. Végül pedig, az objektív időjárásálló, így kedvezőtlen körülmények között is használható.

 

Az évente odaítélt EISA Awards-díjakkal azokat az új termékeket ismerik el, amelyek a legfejlettebb technológiát és a legvonzóbb funkciókat ötvözik a csúcskategóriás teljesítménnyel. Az EISA Awards keretében a legkedvezőbb árú, nagy értékű termékektől a modern fogyasztói elektronika legtörekvőbb kifejezéséig terjedően értékelnek. A díjkategóriák évről évre változnak, ami a terméktervezés és a kapcsolatok evolúcióját tükrözi, de minden EISA Award-nyertes kategóriája legjobbja marad. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17