Iskolakezdés okosan

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 17. 14:01

A nyárból már alig van hátra, és beindult az iskolaszezonos vásárlás is: mindenki szalad új táskáért, tornazsákért, füzetekért és tollakért. Ezzel együtt érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyi mindenre lehet a játékon és filmezésen túl használni az okostelefonokat. Ha már a gyerekek egyre többet lógnak rajtuk, célszerű lehet figyelni arra, hogy milyen hasznos alkalmazások érhetőek el Android készülékeken.

 

Egy kis mozgás mindenkinek jót tesz

A mobilok és gyerekek szimbiózisáról a legtöbben a kütyüvel és a kanapéval eggyé vált fiatalokra gondolnak, pedig ennél sokkal többet is ki lehet hozni a telefonokból. Számos kreatív, játékos, animációkkal, zenével és játékos ötletekkel ötvözött app létezik, ami a testmozgást izgalmasan és szórakoztatóan szeretteti meg kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Akár összetettebb alkalmazásokról, akár csak jópofa lépésszámlálókról vagy nyújtózkodásra, sétára buzdítókról van szó, bőven akadnak hasznos lehetőségek a Play Áruházban, mint a Nike Training Club. A HONOR X7-es készüléke azért is remek opció első telefonnak, mert belépőáron biztosít könnyű kezelést és gyorsan fel lehet rá telepíteni mindenféle hasznos appot. Érdemes korán megszerettetni a gyerekekkel a sportot, hogy már az elején szimpatikus legyen számukra a fitt életmód!

 

Nem az vagy, amit megeszel, de az se mindegy, mit falsz

Az egészséges életmód egyik fontos része a mozgás, a másik a táplálkozás. Bőven akadnak olyan appok, amik játékosan adnak bővebb információt adott ételekről, kiemelve a tápanyagokat, vagy ha épp túl sok cukor vagy só van bennük. Bizonyos programok a gyümölcsök és zöldségek fontossága mellett a tudatos bevásárlásra, az újrahasznosítás és a fenntarthatóság fontosságára is felhívják a figyelmet, ezzel tágabb ismeretekkel ruházva fel a piciket. Remek kezdés lehet például az iEatWell, amivel nyomon lehet követni az étrendet. A helyes táplálkozás az egészség egyik alappillére, és mindezt szórakoztató módon is meg lehet ismerni az okos készülékekkel!

 

Enni, inni, inni, inni, inni

Az evés mellett az ivás is létfontosságú, és a rengeteg napi tennivaló mellett nem hogy a gyerekek, még a felnőttek is elfelejtenek vizet inni. Az egyszerű időzítőkön és figyelmeztető appokon túl vannak programok, amik szórakoztatva és tájékoztatva veszik rá arra a felhasználókat, hogy hidratáljanak. Akár virtuális növénykéket locsolgatnak minden elfogyasztott pohárral, akár csak észbe kapnak, hogy inniuk kell egy pohár vizet, kialakíthatják a kellő rutint, hogy ne száradjanak ki. A HONOR X7-hez hasonlóan a HONOR X8 is kiváló választás első készüléknek, a felelős használata mellett pedig már az elejétől informatív alkalmazásokat lehet megismertetni a gyerekekkel, mint például a Plant Nanny. A víz a tápanyagok keringtetéséhez, az egészséges bőrhöz és a jó anyagcseréhez szükséges, így érdemes lekapni egy appot!

 

 

Ahány nyelvet ismersz, annyi ember lakik benned

Az iskolai nyelvtanulást számos izgalmas és egyedi alkalmazással lehet kiegészíteni. Már az önmagában hasznos, ha a gyerekek eredeti nyelven, akár idegen nyelvű felirattal néznek filmet vagy mesét, de több szoftver is létezik, ami játékosan és szórakoztatóan okítja őket, mint például a Duolingo vagy a magyar fejlesztésű Xeropan. Az internet és a világ nyelve az angol, de emellett érdemes más kultúrák megismerésére is időt fordítani. Pontszerzéssel, jópofa jutalmakkal és kreatív képi világgal ez nem is tanulásnak, hanem szimpla szórakozásnak tűnhet!

 

Mindent a világról

A nyelvek mellett pedig számos ismeretterjesztő program létezik, ami hasznos tudást tud átruházni a srácokra. Legyen szó matematikáról, a természetről, az állatok világáról, földrajzól, irodalomról vagy zenéről, a változatos appokkal a képernyő előtt töltött idő hasznosan és okítóan telhet, anélkül, hogy frusztrálóvá vagy fárasztóvá válna. Játékosan tanulni a lehető leghatékonyabb ahhoz, hogy az iskolai ismereteket kiegészítsék a fiatalok, és ha gondosan odafigyelünk arra, hogy mit és mikor használnak, akár mi is felszedhetünk hasznos infókat. Ezt a célt szolgálja a Mozaik3D vagy a Történelmi naptár. Egy okostelefon a világra nem csak egy ablakot nyit, és aki tudatosan használja, akár száz irányba is kitekinthet!

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30