A Sony elhozza a tökéletes 360 fokos térbeli hangzás élményét

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 8. 09:56

A Sony bejelentette a HT-A3000 soundbart, amely a vásárlók széles köre által elismert 360 Spatial Sound funkcióval repíti el a felhasználót kedvenc filmjei és zenéi világába. A Sony Europe egyúttal megerősítette, mikortól kapható a várva várt HT-A5000 soundbar is.

 

Surround hangzás a kéznél 

A HT-A3000 hangprojektor 3.1 csatornás kialakítású és rendelkezik, három elülső hangszóróval, amelyek közül a középső hangszóró dedikáltan a tiszta beszédhangokért felelős, valamint egy beépített kettős mélynyomóval, amely a mély basszusért felelős. A Vertical Surround Engine és az S-Force PRO Front Surround motorral párosítva az A3000 virtuális térhangzást hoz létre, amely több irányból érkezik, így a felhasználó teljes mértékben élvezheti a Dolby Atmos és a DTS:X által nyújtott izgalmakat.

 

 

360 Spatial Sound Mapping

Az A3000 hozzáférést biztosít a Sony forradalmi 360 Spatial Sound Mapping technológiájához, amennyiben az eszközt a Sony SA-RS5 és SA-RS3S vezeték nélküli hátsó hangszórókhoz csatlakoztatják.

 

A 360 Spatial Sound Mapping technológiának köszönhetően a felhasználó minden irányból és távolságból érezheti a hangot. A hangmező optimalizáció a beépített mikrofonok segítségével kiválóan méri a soundbar és a hátsó hangszórók relatív magasságát és helyzetét. A helyzeti információk alapján ezután az eszköz hanghullámok szintetizálásával több fantomhangszórót hoz létre. Ennek a technológiának köszönhetően a Sony széles térbeli hangmezője a szoba teljes egészét betölti, és minden jelenlévőt magával ragad.

 

Választható hangszórók egyénre szabva

Egy opcionális, vezeték nélküli, alacsony frekvenciákat kezelő mélynyomó hozzáadásával, a rendszer a korábbinál nagyobb hatású és erőteljesebb hangreprodukcióra képes. Két modell áll rendelkezésre, amelyeket úgy terveztek, hogy mélyebb basszusokat, tisztább énekhangot és további hitelességet nyerjenek ki a hangtartalmakból.

 

A felhasználó hozzáadhatja a rendszerhez az SA-SW5 mélynyomót, amely 300 Watt telesítményű, ezáltal gazdag basszust biztosít egy 180 mm-es, passzív sugárzóval ellátott meghajtóval, vagy választhatja a 200W-os SA-SW3 mélynyomót, amely egy kompakt, 160 mm-es meghajtóval ellátott basszusreflex mélynyomóval is rendelkezik.

 

A házimozi élményének új szintre emeléséhez a felhasználó hozzáadhatja az eszközhöz az SA-RS5 vezeték nélküli hátsó hangszórókat, amely 180W-tal szélesebb térhangzást biztosít. A felfelé irányuló hangszórókkal az SA-RS5 gazdagabb és magával ragadóbb 360 fokos térbeli hangzást hoz létre, miközben beépített akkumulátorral rendelkezik. Emellett választható még az SA-RS3S vezeték nélküli hátsó hangsugárzó, amely hangszóróival összesen 100W teljesítményre képes.

 

Kompatibilitás a Sony televízióival

Az A3000 lehetővé teszi, hogy a kompatibilis BRAVIA XR TV-kkel való párosítással tovább fokozza az otthoni moziélményt. Az Acoustic Center Sync funkció használatával a soundbar és a BRAVIA XR TV egyaránt a házimozi-rendszer központi hangszórójává válik. A képen látott történések és a hangzás összehangolásával teljes lehet a beleélés; a párbeszédeket pedig abból az irányból hallhatja a felhasználó, ahol a szereplő áll.

 

Emellett az Acoustic Center Sync a 360 Spatial Sound Mapping beállítással együttműködve minden eddiginél tisztább párbeszédet és magával ragadóbb felhasználói élményt biztosít.

 

 

Streameld kedvenc számaid!

Az A3000 segítségével a zene valóban életre kel. A 360 Reality Audio funkcióval a felhasználó a zenehallgatás új módját fedezheti fel, amely hihetetlenül magával ragadó, élő koncert- vagy stúdióhangzást kínál. A 360 Reality Audio az Amazon Music HD-n, a nugs.net-en és a TIDAL-on is elérhető.

 

Az A3000-vel könnyedén elérhetők az olyan népszerű zenei szolgáltatások, mint a Spotify, de a felhasználható streamelheti is kedvenc albumjait és lejátszási listáit a Chromecast, a Spotify Connect vagy az Apple AirPlay 2 segítségével. A Bluetooth technológiának köszönhetően vezeték nélkül okostelefonról és beépített Wi-Fi segítségével saját eszközről is streamelhetők a kedvenc dalok.

 

Az A3000 DSEE Extreme funkcióval rendelkezik, amely az Edge-AI-t használja az összes tömörített digitális zenefájl valós idejű helyreállításához. Ez biztosítja, hogy a tömörítés során elveszett magas tartományú hangzást is vissza tudja állítani a gazdagabb, teljesebb hallgatási élmény érdekében.

 

 

Hangvezérlés

A soundbar kiválóan működik Google Asszisztenssel, Chromecasttal, valamint az Amazon Alexával kompatibilis eszközökkel egyaránt. Mindössze annyit kell tenni, hogy a felhasználó hozzáadja az A3000-et a Google Home alkalmazással a hangszórócsoportjához, és máris irányíthatja a zenelejátszást, módosíthatja a hangerőt, de számos további funkciót is elérhet a hangvezérlés segítségével.

 

Elegáns kialakítás

Az A3000 és az opcionális hangszórók közös Omnidirectional Block koncepció alapján készültek. Kifinomult lekerekített élei egyetlen tömör tömbként biztosítanak széleskörű hangzást, míg a gazdag anyagtextúrák kombinációja lehetővé teszi, hogy bármely nappalihoz kiválóan illeszkedjen.

 

Könnyű csatlakozás

Az A3000 a doboz kibontását követően azonnal használható. Mindössze csatlakoztatni kell az eszközt a televízióhoz a HDMI eARC kábellel. Ezt követően az USB, az optikai bemenet, valamint a HDMI-kimenet (eARC) és az S-CENTER OUT – mely kompatibilis a BRAVIA televíziókkal – mind rendelkezésre áll egy lélegzetelállító térhatású hangélményhez.

 

Elérhetőség

Az A3000 2022 októberétől lesz elérhető a Sony viszonteladóinál.

 

A Sony megerősítette a HT-A5000 soundbar európai elérhetőségét

Az A3000 bemutatását követően a Sony megerősítette a várva várt A5000 soundbar európai elérhetőségét is. Az 5.1.2 csatornás A5000 a Dolby Atmos, a DTS:X és a Sony elismert hangtechnológiáinak, köztük a Vertical Surround Engine-nek és az S-Force PRO Front Surroundnak köszönhetően a mozi izgalmát hozza el a felhasználó otthonába. Az A5000-at emellett felszerelték a Sony forradalmi 360 Spatial Sound Mapping technológiájával, amely a térhatású hangzás új határát hozza el a lakótérbe. A 360 Spatial Sound beállítás a soundbar SA-RS3S hátsó hangszórókhoz, vagy az új SA-RS5 vezeték nélküli hátsó hangszóróhoz való csatlakoztatásával jön létre.

 

Az A5000 modell 2022 októberétől kapható a Sony viszonteladóinál. Az SA-RS5 és SA-RS3S vezeték nélküli hátsó hangsugárzók már kaphatók.

Kulcsszavak: hangprojektor soundbar Sony

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59