Siker: különdíjat kapott a Széchenyi István Egyetem PhD-hallgatója egy nemzetközi konferencián

forrás: Prím Online, 2022. október 10. 11:22

A győri Széchenyi István Egyetem oktatói és kutatói az idén is részt vettek a nagy hagyományokkal bíró nemzetközi fenntarthatósági konferencián, amelyet ezúttal Horvátországban tartottak. A rendezvényen előadó Pusztai Zoltán PhD-hallgató – aki egy könnyűsúlyú jármű regeneratív fékezésének optimalizálását mutatta be –fiatal kutató díjban részesült.

Mint minden évben, az idén is a fenntarthatóság volt a nemzetközi PRES konferencia témája. A rendezvény idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A konferenciasorozat alapítója prof. Jiří Jaromír Klemeš, aki nemrégiben vehette át a Széchenyi István Egyetem díszdoktori címét

 

A Széchenyi-egyetem rendkívül büszke arra, hogy számos oktatója és hallgatója vett részt a rendezvényen, amelyen műszaki és gazdasági kérdések egyaránt terítékre kerültek. A győri inrézmény PhD-hallgatója, Pusztai Zoltán egy könnyűsúlyú jármű regeneratív fékezésének optimalizálását mutatta be a tudományos közönségnek. Az előadás olyannyira elnyerte az elnökök tetszését, hogy különdíjban részesítették. A kutatott téma jelentősége és aktualitása megkérdőjelezhetetlen, hiszen az energiahatékonyság és a szennyezéscsökkentés napjaink problémáira kínál alkalmazható megoldásokat.

 

Pusztai Zoltán a kiváló előadásáért megítélt különdíjjal. (Fotó: Májer Csaba József)

 

„A bemutatott munka eredményei közvetlenül felhasználhatók a városi elektromos járművek hajtási ciklusa hatékonyságának további javítására. Az optimalizált vezetési stratégiák alkalmazása – beleértve a regeneratív fékezést is – hozzájárulhat a városi közlekedés további energia- és szennyezéscsökkentéséhez” – mondta Pusztai Zoltán, akinek témavezetői prof. dr. Friedler Ferenc és dr. Szauter Ferenc.

 

A konferencián a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának kutatói és oktatói is részt vettek. A gazdasági kutatások terén dr. Eisingerné dr. Balassa Boglárka, dr. Tóth Árpád és Suta Alex PhD-hallgató képviselte a kutatóközpontot. A műszaki területről Krecht Rudolf PhD-hallgató szintén nívós előadással színesítette a programot. A konferenciára benyújtott tudományos munkák rangos, Q3-as minősítésű folyóiratban olvashatók.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09