A Sony újrahasznosított műanyagból készített zajszűrős, vezeték nélküli fülhallgatót

forrás: Prím Online, 2022. november 12. 16:58

A LinkBuds S modellje új használati koncepciót tesz lehetővé, és két világ legjobbját nyújtja felhasználójának. A fülhallgató tökéletes ahhoz, hogy egész nap kapcsolatban maradjon használó az online és offline világgal, köszönhetően az ultrakicsi és könnyű kialakításnak, valamint a természetes környezeti hangzásnak. Az eszköz a LinkBuds innovatív környezeti hangtechnológiájával jött létre, amellyel használója képes interakcióba lépni a körülötte lévő világgal, a kiváló minőségű zajszűréssel pedig biztosítja, hogy a kedvelt tartalmáról semmi se vonhassa el a figyelmet.

A fejhallgató integrálja az adaptív hangvezérlést, amely intelligens funkció a felhasználó tartózkodási helyétől függően módosítja a környezeti hangbeállításokat, így teremtve meg az ideális hallgatási élményt. A hanggal való interakció módja egyre sokszínűbbé válik és fejlődik – például a fülhallgatók zene és a játékok közbeni használatán vagy a konferenciahívásokon való részvételek nyomán –, ezért a Sony továbbfejleszti a LinkBuds sorozatot és annak más partnercégek alkalmazásaival történő használatát is, hogy olyan optimális hangélményt biztosítson a vásárlók számára, amely tükrözi napjaink életstílusát.

Új „bolygókék” szín

A kényelmes LinkBuds S egy új „Bolygókék” színben kerül az üzletekbe, amelynek teste és tokja műanyag vízadagolókból származó újrahasznosított gyantaanyagok felhasználásával készült. Az anyagot eredetileg a Sony fejlesztette ki egy új kialakításra törekedve, azzal a céllal, hogy kiterjessze a vízadagoló ballonokból származó újrahasznosított anyagok felhasználási lehetőségeit, és kihasználja öntapadó tulajdonságait. Az így kapott anyag a LinkBuds S „Earth Blue” terméken gyönyörű, egyedi márványmintázatot hoz létre, mely minden változaton másképp fest.

 

A „Bolygókék” modell mellett a teljes LinkBuds sorozat műanyagmentes csomagolással is rendelkezik, ráadásul a fejhallgatók autóalkatrészekből újrahasznosított anyagokat tartalmaznak, ami tükrözi a Sony elkötelezettségét termékei környezeti hatásainak csökkentése iránt.

 

A Sony Csoport hosszú távú környezetvédelmi tervet hajt végre „Road to Zero” néven, amelynek célja, hogy 2050-re nullára csökkentse ökológiai lábnyomát. Ennek részeként a Sony létrehozta a „Green Management 2025” elnevezés alatt középtávú környezetvédelmi céljait, amelyek 2021-től 2025-ig vannak hatályban. A kezdeményezés célja az olyan folyamatok felgyorsítása, mint az újrahasznosított műanyagok bevezetése, a termékek energiafogyasztásának csökkentése, a műanyag elhagyása az újonnan tervezett kisméretű termékek csomagolásából, valamint a megújuló energiaforrások bevezetése.

 

Adományozási program az óceánvédelmi tevékenységek támogatására

A műanyag éves termelése az elmúlt 50 év alatt körülbelül húszszorosára nőtt, míg az újrahasznosított műanyag mennyisége megközelítőleg 9% maradt. A Sony az összes LinkBuds S termék eladásának egy százalékát a Conservation International (CI) nemzetközi civil szervezetnek ajánlja fel, amely 1987 óta eddig 70 országban dolgozott azon, hogy társadalmak számára felhívja a figyelmet a természet és a globális biodiverzitás felelősségteljes és fenntartható gondozását az emberiség jóléte érdekében.

 

A Sony minden egyes eladott egység árából 2 dollárt a CI óceánvédelmi tevékenységeinek támogatására adományoz. Ez azt jelenti, hogy minden egyes vásárlással közel 58 824 négyzetméternyi óceánt védünk meg, ami a Conservation International számításai szerint körülbelül 47 olimpiai méretű úszómedencének felel meg.

 

„A természetben semmi sem légüres térben történik. Az egy helyen bekövetkező szennyezés az egész óceánra hatással lehet” – mondta Anastasia Khoo, a Conservation International marketingvezetője. „A műanyagszennyezés önmagában is probléma, de szerepet játszik az óceánt érő egyéb stresszhatások súlyosbításában is, az éghajlatváltozástól a túlhalászásig. Az emberiség az egészséges óceánoktól függ, és az ehhez hasonló erőfeszítések hozzájárulnak a szükséges finanszírozáshoz, valamint a fogyasztók tudatosságának és elkötelezettségének növeléséhez.”

Többpontos kapcsolat funkció

Ezenkívül a LinkBuds sorozat minden modellje szoftverfrissítést kap, amely a többpontos Bluetooth-kapcsolat funkció segítségével lehetővé teszi, hogy egyszerre két eszközhöz is csatlakozzanak. Ha például éppen zenét játszik a számítógépén, és az okostelefonja bejövő hívást fogad, a készülék automatikusan átkapcsol az okostelefon hívására, és biztosítja, hogy kapcsolatváltás nélkül, kihangosítva telefonálhasson.

 

A LinkBuds sorozat valamennyi modellje 2022 novemberében kap szoftverfrissítést a Multipoint Bluetooth kapcsolat támogatása érdekében, míg a díjnyertes WF-1000XM4 fülhallgató is részesül a kényelmesebb Bluetooth funkcióból ezen a télen.

 

Elérhetőség

A LinkBuds S „bolygókék” modellje 2022 novemberétől elérhető a Sony viszonteladóinál.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17