Magyar fejlesztésű szoftver forradalmasítja az ingatlanpiacot

forrás: Prím Online, 2022. december 22. 20:05

Ingatlankereséskor gyakran szembesülhetünk vele, hogy a megtekintett lakás teljesen máshogy fest élőben, mint a hirdetésben közzétett fotókon. Az így feleslegesen megtett körök rengeteg időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt emésztenek fel, de egy magyar fejlesztésű szoftvernek köszönhetően már otthonunk kényelméből is virtuálisan bejárhatjuk az általunk kinézett ingatlanokat.

Az ingatlanvásárlás életünk egyik, ha nem a legfontosabb befektetése, amikor egy alaposan átgondolt, jól megfontolt döntést kell meghoznunk. Mire az érdeklődők megtalálják a számukra legmegfelelőbb házat vagy lakást, jellemzően több helyszínre is kimennek körülnézni, ugyanakkor sokszor előfordul, hogy csalódniuk kell, hiszen a látottak közelében sincsenek annak, mint amit a hirdetésben feltüntetett felvételek mutattak a képernyőkön.

 

Többek között ennek kiküszöbölésére nyújt megoldást a Real View VR-Flat névre hallgató szoftver, melynek segítségével már a laptopunkon vagy telefonunkon is valósághűen bejárhatjuk a kiválasztott ingatlanokat.

 

 

Kerezsi Virág Ágnes, a szoftver megálmodója saját tapasztalataiból indult ki ingatlanértékesítőként, amikor elkezdték fejleszteni a rendszert

 

Kerezsi Virág Ágnes

„Bizonyára mindannyian tapasztaltuk már, hogy egy helyszínre megérkezve nem az fogadott, mint amire számítottunk a fotók alapján. Ez nem csak nekem, mint értékesítőnek volt csalódás, hanem ugyanúgy a vevőknek és akár a tulajdonosoknak is, amikor úgy érezték, hogy felesleges volt a személyes mutatásra szánt idő, energia, illetve pénz.”

 

Már akkor elkezdett gondolkodni azon, hogy hogyan lehetne akár online is valósághűen bemutatni az ingatlanokat és ezáltal egyszerűbbé, gyorsabbá tenni az értékesítést.

 

„A személyes mutatások – és az azokra való utazások – rengeteg időt, energiát és pénzt emészthetnek fel. Úgy éreztem, lehetne ezt sokkal hatékonyabban is csinálni!”

 

Online is valósághűen lépkedhetünk a kiválasztott lakásokban

 

Mint mondta, saját tapasztalatai alapján a virtuális túrákban látta a megoldást, meggyőződését pedig a koronavírus-járvány miatt kialakult élethelyzet csak megerősítette.

 

„Az emberek egyre inkább igénylik, hogy kényelmesen – akár a számítógép előtt ülve, vagy egy okostelefonról – online is elintézhessék a szükséges dolgaikat, ezzel időt, energiát és pénzt megtakarítva. Nem kivétel ez alól az ingatlanok bejárása, megtekintése sem.” – mutatott rá a Real View Hungary Kft. ügyvezetője.

 

 

Hatékonyabb értékesítés, minőségi szolgáltatás

 

A Real View VR-Flat előfizetéses szoftvert elsősorban ingatlanirodák számára értékesítik, akiknek teljes körű segítséget nyújtanak a virtuális séták elkészítéséhez.

 

A szolgáltatás használatával az ingatlanértékesítők maguk is egyszerűen elkészíthetik saját virtuális bejárásaikat, így a portfóliójukban található eladó/kiadó ingatlanok – a nap 24 órájában – online megtekinthetővé válnak az érdeklődők számára.

 

„A program használatával jelentős pénz- és időmegtakarítás érhető el, hiszen az ügyfelek utazás nélkül is megbizonyosodhatnak arról, hogy az adott ingatlan megfelelő-e a számukra. Ezáltal nő a szereplők elégedettsége is.” – tette hozzá Kerezsi Virág, a szoftver megálmodója.

 

Hamarosan a kanapénkon ülve is vásárolhatunk ingatlanokat?

 

A szolgáltatás terjedése új helyzetet teremthet az ingatlanpiac életében. Lehetővé teszi, hogy gyorsabban és könnyebben megtalálhassuk és bejárhassuk álmaink lakását, akár anélkül is, hogy személyesen ki kellene mennünk.

 

A cég ügyvezetője ugyanakkor úgy véli, hogy a személyes megtekintést jelenleg nem váltja ki teljes mértékben a virtuális séta, de mindenképp segít a szűrésben, így már biztosan olyan helyre megyünk majd ki személyesen, amely a virtuális bejárás alapján valóban elnyerte a tetszésünket.

 

Amerikában már évek óta használnak hasonló megoldásokat és egyre többször online térben zajlik az ingatlanok keresése, megtekintése és akár megvásárlása is.

 

A hazai piac persze még nem tart itt, van hova fejlődni, és mi szeretnénk ebben úttörők, lenni. Célunk, hogy a virtuális séták a használata általánossá váljon, hiszen alkalmazásuk hatalmas előnyt jelent az értékesítésben.” – mondta a Real View Hungary Kft. ügyvezetője.

 

Más területeken is hasznos lehet, ha tudjuk, mire számítsunk

 

A szoftverrel készített virtuális séták bármilyen hirdetési felületen beágyazhatók, ráadásul a szolgáltatás nem csak az ingatlanpiacon vetheti meg a lábát, hiszen lehetővé teszi szállások, turisztikai látványosságok, üzlethelyiségek, konferenciatermek valósághű bemutatását, valamint akár múzeumok és turisztikai látványosságok virtuális körbejárását is.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17