Mik voltak 2022-ben a legérdekesebb szakképesítések?

forrás: Prím Online, 2023. január 29. 15:44

A TanfolyamGURU.hu oldalon jelenleg 1380 tanfolyam közül lehet választani. Közvetítőként számos felnőttképzővel állnak kapcsolatban, melyek kínálata megtalálható a weblapjukon. A legkülönfélébb képzések az ország teljes területét lefedik, emellett egyre szélesebb a kínálat online változatokból is.

A hagyományos tanfolyamok mellett számos olyan képzéssel is találkozhatunk, amelynek létezéséről korábban elképzelésünk sem volt. Attól függően, ki milyen szakterületen mozog, más és más tűnhet meghökkentőnek, furcsának. Egy humán beállítottságú ember biztosan tágra nyitná a szemét a nyomástartóedény gépész vagy a robbanásbiztos berendezés szerelője tanfolyamon, míg másnak az egészségügyi kártevőirtó, a drogerista vagy éppen a demencia gondozó szakma okozna fejtörést.

 

„Fontosnak tartjuk, hogy tanfolyamot ne a hangzatos név, hanem érdeklődés alapján válasszunk. Ugyanakkor van előnye annak, ha nem a slágerszakmákat keresi valaki. Már a képzésen is jobban megvalósul a kiscsoportos oktatás, másrészt – mivel kevesen választják ezeket a szakmákat – nagy eséllyel tudunk hamar elhelyezkedni a munkaerőpiacon. De természetesen, mielőtt képzést választunk, érdemes előre tájékozódni a végzettséggel betölthető pozíciókról és a várható keresetről” – hívta fel a figyelmet Szabó Andrea, a TanfolyamGURU.hu oktatási szakértője.

 

Nézzük meg, mire jelentkezünk!

 

A nagyközönség számára nem mindig egyértelmű, hogy mit takarnak a különleges hangzású képzések, pedig sokszor teljesen hétköznapi foglalkozások bújnak meg mögöttük.

 

„Vannak képzések, melyekről a nevük alapján azt gondolnánk nem népszerűek, mégis nagy irántuk az érdeklődés. Ilyen például sörgyártó. Aki elbizonytalanodik egy-egy tanfolyam tartalmát és célját illetően, bővebb ismertetést találhat róla a honlapunkon vagy az ikk.hu oldalon” – tette hozzá a szakember.

 

2022 legérdekesebb szakmai képzései voltak:

  • Sörgyártó
  • Drogerista
  • Magánnyomozó
  • Robbanásbiztos berendezés szerelője
  • Betegkísérő
  • Demencia gondozó
  • Egészségügyi kártevőírtó

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Stanford Egyetem professzora szerint példaértékű a Széchenyi-egyetem és az ipar együttműködése

Nagyra értékeli a Széchenyi István Egyetem elmúlt években megvalósult fejlődését dr. Glenn Tiffert, az amerikai Stanford Egyetem Hoover Intézetének professzora, aki az ellátási láncok biztonságossá tételéről tartott telt házas előadást a Győri Innovációs Parkban április 9-én. A kutató szerint az intézmény példaértékűen működik együtt az ipari szereplőkkel, segítve a hallgatók gyakorlatorientált képzését.

2024. április 16. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09