Első, az európai disztribútorok között

, 2001. február 22. 23:48
Értékesítési eredményei alapján a Tech Data Corporation, az informatikai termékek, a logisztikai irányítás és az egyéb értéknövelt szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója az első helyre került a 30 európai számítástechnikai disztribútor listáján.
A 30 legnagyobb disztribútort felsoroló lista kizárólag számítástechnikai nagykereskedőket tartalmaz. A nemzetközi elemző cégek 2000. évi felmérése szerint európai szinten mindössze három, kiterjedt hálózattal rendelkező cég van a mezőnyben: a Tech Data, az Ingram és az Actebis. A Tech Data-t és az Ingram-et nemzetközi hálózata segíti, míg az Actebis a lengyel ABC Data felvásárlásával és tőkeinjekcióinak köszönhetően került a harmadik helyre.

A nemzetközi Tech Data Corporation hazai tagja, a Tech Data Magyarország Kft., a 2000-es gazdasági évben – nagynevű számítógép-, periféria-, hálózati elem- és szoftvergyártók termékeiből – mintegy 14 milliárd Ft forgalmat bonyolított, és mint már arról korábban tudósítottunk, a hazai disztribúciós piacon elsőként vezetett be a közelmúltban, InTouch néven, internet-alapú, elektronikus kereskedelmi rendszert.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01