Új stratégiát hirdetett az NMHH a Biztonságos internet világnapja alkalmából

forrás: Prím Online, 2023. február 10. 14:00

A „Szabadság és biztonság a digitalizálódó világban” című stratégia a szabályozás és a felügyelet területén új fellépést, az egyéni és vállalkozási szabadság, valamint a nemzeti érdekek védelmét vállalja – derült ki az NMHH évnyitó konferenciáján, amit a Biztonságos internet világnapja apropóján rendeztek meg Budapesten. 

„Ahol a jogi szabályozás ezt megengedi, ott együttműködéseket ajánlunk a társadalom tagjai, a hírközlési és médiapiac szereplői, az egyetemek és kutatóhelyek, valamint az érintett állami szervek számára, amelyek által közösen járulhatunk hozzá Magyarország és Európa digitális jövőjének építéséhez” – jelentette ki Dr. Koltay András az évnyitó konferencián.

 

Az új technológiák és a digitális jövő számos lehetőséget jelent, ugyanakkor veszélyt is hordoz. Az online óriásplatformok uralta világban a nemzeti érdek érvényesítése azt jelenti, hogy a magyar emberek véleményszabadságát, a nyilvánosság sokszínűségét, a gyermekek és a családok biztonságát az NMHH-nak hatékonyan kell védenie. 

 

„Ma még csak sejthetjük, mit tartogat Magyarország és a magyar társadalom számára a digitális jövő. De bármilyen kihívás elé állít is minket a technológia fejlődése, az egyéni szabadság lehetőségei és a közösség biztonsága alapvető értékként és célkitűzésként jelenik meg az NMHH tevékenysége során” – mondta Dr. Koltay András, az NMHH elnöke.

 

Dr. Koltay András

 

A hírközlési piacon a nemzeti versenyképesség biztosítása és a magyar fogyasztók érdekeinek védelme jelenik meg az NMHH stratégiájában. A hatóság céljait széleskörű együttműködésekkel szeretné elérni, amely kiterjed a piaci szereplőkre, a szolgáltatók érdekképviseleti szerveire, az egyetemi-kutatói szférára, az érintett állami szervekre, és magukra a felhasználókra, fogyasztókra is. Az új technológiák lehetőségeinek kiaknázása, a veszélyek elkerülése a hagyományos hatósági eszköztárral kevésbé, széleskörű összefogással azonban sikerülhet.

 

„Aktív és megkerülhetetlen formálói vagyunk a környezetnek, az érintett szereplőkkel partnerségben és együttműködésben, pragmatikus hatósági eszközökkel érvényesítjük a jogszabályokat és képviseljük a közérdek szempontjait. Ahol a jogszabályok erre lehetőséget adnak, ott céljaink elérése, törekvéseink sikere érdekében olyan együttműködéseket ajánlunk a társadalom tagjai, a hírközlési és médiapiac szereplői, az egyetemek és kutatóhelyek, valamint az érintett állami szervek számára, amelyek által közösen járulhatunk hozzá Magyarország és Európa digitális jövőjének építéséhez” – tette hozzá Dr. Koltay András.

 

A konferencián Lapsánszky András elnökhelyettes a modern hírközlési infrastruktúráról beszélt, Fáczán Gábor szabályozási igazgató-helyettes az online világ biztonságáról tartott előadást, a gyermekvédelmi panelbeszélgetés résztvevői pedig Rab Árpád, Aczél Petra és Csalár Dorina voltak. A médiapiacról szóló kerekasztal-beszélgetésben Aranyosné Börcs Janka főigazgató, valamint Szadai Károly, Meszleny László és Budai László Médiatanács-tagok vettek részt. Az NMHH vezetői közül Kajzinger Ervin igazgató a nemzetközi partnerségekről, Szalontainé Czettisch Barbara főtitkár a szervezetfejlesztésről tartott prezentációt, az NMHH kutatási és felsőoktatási együttműködéseit pedig Bartóki-Gönczy Balázs, a Médiatanács tagja, valamint Vári Péter főigazgató-helyettes és Kovács Endre Miklós igazgató mutatták be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59