G-Menu: Egy alkalmazás az összes AGON by AOC monitor és periféria kezelésére

forrás: Prím Online, 2023. február 11. 10:33

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája –  bemutatja az új G-Menu szoftvercsomagot amely az összes AGON by AOC márkájú periféria kezelésére alkalmas – a monitoroktól kezdve a billentyűzeteken, egereken, headseteken át az egérpadokig.

A díjnyertes monitorairól ismert AGON by AOC gaming portfóliója az elmúlt években számos gaming egérrel, mechanikus gaming billentyűzettel, egérpaddal, valamint gaming headsettel bővült. Az AOC gaming kiegészítőit tartósságuk, minőségük, megfizethetőségük, magas szintű specifikációik, valamint az egy kis extra hangulatot biztosító eszközök közötti RGB szinkronizálás miatt tartják nagy becsben.

 

Ez a fajta átfogó, monitorokkal és számos kiegészítővel rendelkező gaming-ökoszisztéma szükségessé tett egy olyan szoftvert, amellyel az összes beállítást egyszerre lehet irányítani és testre szabni. A billentyűzetek és egerek esetében ez a billentyűk és gombok testreszabását, az érzékenység, például az ismétlési sebesség, a polling rate vagy a DPI-szint beállítását jelenti, a headsetek esetében pedig a hangbeállítások kezelését, beleértve a térhangzást is. A G-Menu segítségével a Light FX fényhatás beállításai és a monitor, a billentyűzet, az egér, az egérpad és a headset fényeinek szinkronizálása is kezelhető.

 

 

A G-Menu szoftver mostantól egyetlen kattintással ugyanazokat a beállítási lehetőségeket teszi lehetővé, mint a monitor képernyőn megjelenő beállításai. Az AOC Light FX opcióval ellátott monitorok RGB-világítása testre szabható, és a G-Menu legújabb frissítése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy először a szoftverben előzetesen megtekinthessék az RGB fényhatásokat, mielőtt azokat az eszközökre (monitor, billentyűzet stb.) alkalmaznák. A G-Menu lehetővé teszi továbbá a termékek közötti szín- és téma-szinkronizálást (Light FX Sync), így a monitor és a kiegészítők, például a gaming egerek, egérpadok vagy billentyűzetek ugyanazzal az RGB világítási mintával és ugyanazokkal a színekkel fognak rendelkezni.

 

Ma a játékosok felnéznek a hőseikre, és a nyomdokaikba akarnak lépni. A perifériákat tehát a kedvenc streamerük vagy esportolójuk által nyújtott inspirációk alapján vásárolják meg. A különböző műfajokhoz/játékokhoz új felhasználói profilok hozhatók létre, menthetők el és akár meg is oszthatók a G-Menu segítségével. A G-Menu alkalmazás „Discover” pontján belül a felhasználók megtalálhatják a felhasználói profilhoz tartozó leírásokat, valamint a kompatibilis termékeket, amelyeket aztán a saját eszközeikre másolhatnak. Egy gaming egér DPI-beállításainak összehangolása, vagy a gamer közösség egyik példaképének monitor szín- és érzékenységi beállításainak másolása... a G-Menu segítségével mindez egyetlen kattintással megoldható.

 

Az új G-Menu magasfokú testreszabhatóságot nyújt

 

Egerek és billentyűzetek esetében nagyfokú szabadságot biztosít a gombokhoz és billentyűkhöz történő különböző funkciók hozzárendelésében. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan feladatokat rendeljenek hozzá, mint például egy multimédia-lejátszó megnyitása és a zeneszám lejátszása/szüneteltetése, vagy az internetböngészőkkel kapcsolatos feladatok, mint például egy oldal frissítése, a kezdőlap megnyitása, keresés és egyebek. Emellett az olyan alapvető operációs rendszer funkciók, mint a kivágás/másolás/beillesztés vagy a dokumentumok megnyitása/mentése is hozzárendelhetők a billentyűkhöz vagy a gombokhoz. Akár játékokban, akár bármilyen hétköznapi feladat során ez a fajta magas szintű testreszabhatóság valóban hasznos lehet.

 

 

Bizonyos játékoknál, ahol az akció olyan gyorsan történik, hogy a felhasználónak egyszerre több billentyűt/gombot kell megnyomnia, a makrók kezelése ugyanilyen fontos. Még ha a játék/alkalmazás nem is támogatja, a G-Menu-vel a felhasználók makrókat hozhatnak létre és kezelhetnek – vagyis például csak egy adott játékban engedélyezhetik azokat.

 

Az új G-Menu szoftvercsomag innen tölthető le: https://eu.aoc.com/gaming/gmenu

 

______________________

* IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q4

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17