Aki Neumann János nyomában bejárta a világot

forrás: Prím Online, 2023. február 17. 17:01

Az idei Neumann 120 évfordulóhoz szorosan kapcsolódó online meetuppal folytatódik az NJSZT online meetup-sorozata: 2023. február 23-án Hargittai István tudománytörténész professzorral, a hamarosan megjelenő IDÉZHETŐ NEUMANN JÁNOS című könyv egyik szerzőjével beszélgetnek a társaság munkatársai. Az online is követhető beszélgetés azért lesz különösen izgalmas, mert Hargittai professzor Neumann János és kortársai nyomában járta be a világot és kereste meg azokat a tanúkat és mondásokat, amelyek kirajzolják számunkra Neumann igazi arcképét.

Idén ünnepeljük a XX. század legmeghatározóbb magyar tudósának tartott, a napjainkban használatos digitális eszközök működési elvét kidolgozó Neumann János születésének százhuszadik évfordulóját. A Neumann 120 emlékév részeként 2023. február 23-án 16 órától egy különösen érdekes online meetupot szervez a neves tudós nevét viselő számítógép-tudományi társaság.

 

A meetupon az ismert tudománytörténész professzorral, Hargittai Istvánnal, az IDÉZHETŐ NEUMANN JÁNOS című, a Neumann 120 jubileumi évre megjelenő kötet társszerzőjével beszélgetnek a társaság munkatársai egyebek mellett Neumann János tudományos jelentőségéről, arról, hogy a világ egyes tájain miként ismerik el munkásságát.

 

njszt.hu

 

Hargittai professzor ezen kívül arról is mesél majd a Zoomon zajló meetupba bekapcsolódó vendégeknek, hogy miket meséltek neki Neumann Jánosról azok a világ különböző részein élő tudósok, akik személyesen ismerték őt. Végül a professzor fiával, a pennsylvaniai Saint Francis Egyetem professzoraként dolgozó Hargittai Balázzsal közösen jegyzett kötet születéséről is szó esik majd.

 

A meetup időpontja: 2023. február 23-án 16 órától

Platform: Zoom

Részvétel: ingyenes, de előzetes regisztrációt igényel

 

A Neumann120 rendezvénysorozat kapcsán a Neumann Társaság egy dedikált honlapot is indított, amely a www.neumann120.hu címen érhető el. Ezen az oldalon minden fontos információ megtalálható a 2023-as emlékév kapcsán zajló eseményekről (versenyek, pályázatok, kiállítások, díjátadók, konferenciák és emlékfaültetés), a Kaleidoszkóp menüpont alatt pedig Neumann János életéből fennmaradt vizuális emlékeket lehet böngészni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59