A Sony Creators’ Cloud egyéni felhasználók számára is elérhetővé válik

forrás: Prím Online, 2023. február 25. 11:45

A Sony bejelentette a Creators' Cloud platformjának következő generációját, amely számos alkalmazást és funkciót nyit meg olyan egyéni tartalomkészítők számára, akik szeretnék kihasználni a felhő nyújtotta hatékonyságot és lehetőségeket.

A Sony azt szeretné, ha az alkotók a felhőalapú alkalmazásokat az egyik alapvető eszközüknek tekintenék, ugyanúgy, ahogyan a fényképezőgépük is kulcsfontosságú a munkájukhoz. A hardver és a szoftver, az online és az offline közötti határok egyre inkább elmosódnak a felhő nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően. A Creators' Cloud egy olyan egyedülálló teret hoz létre, ahol az alkotók munkájának minden aspektusa zökkenőmentesen találkozik, a készülékük pedig szerves része ennek az ökoszisztémának.

 

A Sony 2022 szeptemberében mutatta be a Creators' Cloudot, a professzionális és vállalati felhasználóknak szánt felhőalapú alkalmazások és szolgáltatások csomagját. A Creators' Cloud következő generációja, amely az egyéni vagy kis létszámú tartalomkészítő csapatokat célozza meg, most ugyanezzel a filozófiával, de személyre szabott alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal érkezik a piacra. Az alkalmazáscsomagot úgy tervezték, hogy a kamerát és a felvételkészítést a felhőbe terelje, azonnali videó- és állóképfeltöltés révén, lehetővé téve a gyors szerkesztést és a több eszközről végzett más fotósokkal való együttműködést.

 

A tartalomkészítők egyre inkább olyan egyablakos rendszert keresnek, amely integrálja a kreatív eszközeiket, lehetővé teszi számukra, hogy megosszák tartalmaikat, és tanuljanak más szakemberektől világszerte, illetve jelentős üzleti lehetőségeket is kínáljanak. A mesterséges intelligencia által hajtott Creators' Cloud a Sony megoldása erre.

 

Az egyéni alkotóknak szánt Creators' Cloud platform magában foglalja a bárhonnan és bármikor elérhető felhőalapú tárhelyet, a Discovert, egy olyan közösséget, ahol az alkotók saját tartalmaikat közzétehetik, kapcsolatba léphetnek fotós társaikkal, valamint felfedezhetik a Master Cut (Beta) online videószerkesztési szolgáltatást. A független szakembereknek szánt Creators' Cloud platform magában foglalja a Creators' Appot is, amely egy tartalomátviteli alkalmazás a kameráról a felhőbe.

Azonnal elérhető tartalom több eszközön

 

Mivel az alkotók igyekeznek hatékonyan és biztonságosan megtekinteni és megosztani tartalmaikat, a Creators' Cloud lehetővé teszi a Sony kamerákkal készített képek és videók átvitelét a felhőbe, hogy azonnal megtekinthessék és megoszthassák azokat a közösségükkel.

 

A Creators' App  az Imaging Edge Mobile utódja, és a kamera kiterjesztéseként fog működni a felhőben tárolt tartalom  (videó és fotó) feltöltéséhez, megtekintéséhez és kezeléséhez. A legfontosabb funkciók közé tartoznak:

• Fájlátvitel mobilra és felhőbe

• Távoli kameravezérlés

• Felhőalapú tárhely – 25 GB ingyenes felhőalapú tárhely a Sony fényképezőgépek tulajdonosai  számára (a lista érvényes) és 5 GB ingyenes tárhely minden Sony Account fiókkal rendelkező felhasználó számára.

 

Az induláskor a fájlok feltöltése a felhőalapú tárhelyre a Creators' App alkalmazáson keresztül csak az α7 IV és ZV-1F kamerák esetében lesz elérhető. A tervek szerint a kameráról a felhőbe történő közvetlen feltöltés egy későbbi időpontban lesz elérhető. A Creators' App magánszemélyek számára történő elindításával a "C3Portal App", a jelenleg a vállalatok számára biztosított felhőátjáró alkalmazás "Creators' App for enterprise" névre változik. 

Alkotók közösségének létrehozása világszerte

 

A Discover a ma induló Creators' Cloud másik kiemelkedő funkciója. A felhasználók profilja és a kiválasztott tartalmakból álló portfólió elérhető lesz, hogy megoszthassák más szakemberek közösségével, megsokszorozva ezzel a globális kapcsolatépítési és együttműködési lehetőségeket. A Discoverben a képek és videók tartalmaznak majd információkat az operatőr tartózkodási helyéről, a kamera- és objektívmodellekről, a beállításokról, a műfajról és még sok másról, hogy megteremtsék a többi felhasználóval való csere és tanulás lehetőségét. A Discover a Creators Appon és a böngészőn keresztül lesz elérhető.

 

A Discover segítségével a felhasználók egy olyan elkülönített helyet kapnak, ahol bemutathatják alkotásaikat, inspirációt találhatnak és interakcióba léphetnek egymás tartalmaival. A Sony célja, hogy létrehozza a világ legnagyobb fényképezőgép-felhasználói és tartalmi közösségét.

 

A tartalomgyártás és az együttműködés támogatása

 

A Creators' Cloud vízió részeként a Sony ma bemutatja a Master Cut (Beta)   nevű, mesterséges intelligenciával működő felhőalapú alkalmazást, amely a kamera metaadatainak felhasználásával felgyorsítja az előszerkesztést. A bevezetés napján a Master Cut (Beta) az európai térségben csak az Egyesült Királyságban lesz elérhető. A Master Cut lehetővé teszi a felhasználók számára a videótartalmak gyors, egyszerű és kiváló minőségű előszerkesztését, mielőtt azokat átvinnék egy NLE (nem lineáris szerkesztőszoftver) eszközbe. A bevezetéskor a Master Cut béta verziója ingyenesen elérhető lesz a webböngészőn keresztül, és a felhasználók visszajelzései alapján fog fejlődni. 

 

A Master Cut (Beta) többek között a következőket tartalmazza:

• Nagy pontosságú képstabilizálás metaadatok segítségével.

• Csökkentett zajszint és optimalizált hangszint a hangforrások szétválasztásával.

• Több eszközzel való hozzáférés a felhőben történő szinkronizálás révén.

• Hasonló klipek automatikus csoportosítása képelemzéssel.

 

A Creators' Cloud a jövőben a felhasználói visszajelzések alapján rendszeresen új szolgáltatásokkal és funkciókkal bővül.

Kulcsszavak: Creators’ Cloud Sony

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50