A Sony Creators’ Cloud egyéni felhasználók számára is elérhetővé válik

forrás: Prím Online, 2023. február 25. 11:45

A Sony bejelentette a Creators' Cloud platformjának következő generációját, amely számos alkalmazást és funkciót nyit meg olyan egyéni tartalomkészítők számára, akik szeretnék kihasználni a felhő nyújtotta hatékonyságot és lehetőségeket.

A Sony azt szeretné, ha az alkotók a felhőalapú alkalmazásokat az egyik alapvető eszközüknek tekintenék, ugyanúgy, ahogyan a fényképezőgépük is kulcsfontosságú a munkájukhoz. A hardver és a szoftver, az online és az offline közötti határok egyre inkább elmosódnak a felhő nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően. A Creators' Cloud egy olyan egyedülálló teret hoz létre, ahol az alkotók munkájának minden aspektusa zökkenőmentesen találkozik, a készülékük pedig szerves része ennek az ökoszisztémának.

 

A Sony 2022 szeptemberében mutatta be a Creators' Cloudot, a professzionális és vállalati felhasználóknak szánt felhőalapú alkalmazások és szolgáltatások csomagját. A Creators' Cloud következő generációja, amely az egyéni vagy kis létszámú tartalomkészítő csapatokat célozza meg, most ugyanezzel a filozófiával, de személyre szabott alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal érkezik a piacra. Az alkalmazáscsomagot úgy tervezték, hogy a kamerát és a felvételkészítést a felhőbe terelje, azonnali videó- és állóképfeltöltés révén, lehetővé téve a gyors szerkesztést és a több eszközről végzett más fotósokkal való együttműködést.

 

A tartalomkészítők egyre inkább olyan egyablakos rendszert keresnek, amely integrálja a kreatív eszközeiket, lehetővé teszi számukra, hogy megosszák tartalmaikat, és tanuljanak más szakemberektől világszerte, illetve jelentős üzleti lehetőségeket is kínáljanak. A mesterséges intelligencia által hajtott Creators' Cloud a Sony megoldása erre.

 

Az egyéni alkotóknak szánt Creators' Cloud platform magában foglalja a bárhonnan és bármikor elérhető felhőalapú tárhelyet, a Discovert, egy olyan közösséget, ahol az alkotók saját tartalmaikat közzétehetik, kapcsolatba léphetnek fotós társaikkal, valamint felfedezhetik a Master Cut (Beta) online videószerkesztési szolgáltatást. A független szakembereknek szánt Creators' Cloud platform magában foglalja a Creators' Appot is, amely egy tartalomátviteli alkalmazás a kameráról a felhőbe.

Azonnal elérhető tartalom több eszközön

 

Mivel az alkotók igyekeznek hatékonyan és biztonságosan megtekinteni és megosztani tartalmaikat, a Creators' Cloud lehetővé teszi a Sony kamerákkal készített képek és videók átvitelét a felhőbe, hogy azonnal megtekinthessék és megoszthassák azokat a közösségükkel.

 

A Creators' App  az Imaging Edge Mobile utódja, és a kamera kiterjesztéseként fog működni a felhőben tárolt tartalom  (videó és fotó) feltöltéséhez, megtekintéséhez és kezeléséhez. A legfontosabb funkciók közé tartoznak:

• Fájlátvitel mobilra és felhőbe

• Távoli kameravezérlés

• Felhőalapú tárhely – 25 GB ingyenes felhőalapú tárhely a Sony fényképezőgépek tulajdonosai  számára (a lista érvényes) és 5 GB ingyenes tárhely minden Sony Account fiókkal rendelkező felhasználó számára.

 

Az induláskor a fájlok feltöltése a felhőalapú tárhelyre a Creators' App alkalmazáson keresztül csak az α7 IV és ZV-1F kamerák esetében lesz elérhető. A tervek szerint a kameráról a felhőbe történő közvetlen feltöltés egy későbbi időpontban lesz elérhető. A Creators' App magánszemélyek számára történő elindításával a "C3Portal App", a jelenleg a vállalatok számára biztosított felhőátjáró alkalmazás "Creators' App for enterprise" névre változik. 

Alkotók közösségének létrehozása világszerte

 

A Discover a ma induló Creators' Cloud másik kiemelkedő funkciója. A felhasználók profilja és a kiválasztott tartalmakból álló portfólió elérhető lesz, hogy megoszthassák más szakemberek közösségével, megsokszorozva ezzel a globális kapcsolatépítési és együttműködési lehetőségeket. A Discoverben a képek és videók tartalmaznak majd információkat az operatőr tartózkodási helyéről, a kamera- és objektívmodellekről, a beállításokról, a műfajról és még sok másról, hogy megteremtsék a többi felhasználóval való csere és tanulás lehetőségét. A Discover a Creators Appon és a böngészőn keresztül lesz elérhető.

 

A Discover segítségével a felhasználók egy olyan elkülönített helyet kapnak, ahol bemutathatják alkotásaikat, inspirációt találhatnak és interakcióba léphetnek egymás tartalmaival. A Sony célja, hogy létrehozza a világ legnagyobb fényképezőgép-felhasználói és tartalmi közösségét.

 

A tartalomgyártás és az együttműködés támogatása

 

A Creators' Cloud vízió részeként a Sony ma bemutatja a Master Cut (Beta)   nevű, mesterséges intelligenciával működő felhőalapú alkalmazást, amely a kamera metaadatainak felhasználásával felgyorsítja az előszerkesztést. A bevezetés napján a Master Cut (Beta) az európai térségben csak az Egyesült Királyságban lesz elérhető. A Master Cut lehetővé teszi a felhasználók számára a videótartalmak gyors, egyszerű és kiváló minőségű előszerkesztését, mielőtt azokat átvinnék egy NLE (nem lineáris szerkesztőszoftver) eszközbe. A bevezetéskor a Master Cut béta verziója ingyenesen elérhető lesz a webböngészőn keresztül, és a felhasználók visszajelzései alapján fog fejlődni. 

 

A Master Cut (Beta) többek között a következőket tartalmazza:

• Nagy pontosságú képstabilizálás metaadatok segítségével.

• Csökkentett zajszint és optimalizált hangszint a hangforrások szétválasztásával.

• Több eszközzel való hozzáférés a felhőben történő szinkronizálás révén.

• Hasonló klipek automatikus csoportosítása képelemzéssel.

 

A Creators' Cloud a jövőben a felhasználói visszajelzések alapján rendszeresen új szolgáltatásokkal és funkciókkal bővül.

Kulcsszavak: Creators’ Cloud Sony

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59