XX. Simonyi Konferencia

forrás: Prím Online, 2023. március 2. 16:58

Immáron huszadik éve kerül megrendezésre a Simonyi Konferencia. Magyarország legnagyobb, kizárólag hallgatók által rendezett informatikai rendezvényén a szakma legújabb fejleményeiről hallhatunk olyan neves cégek által, mint például a Bosch, a Nokia, a KUKA és még sokan mások.

A XX. Simonyi Konferencia március 21-én 12:00-től kerül megrendezésre a BME I épületében, amire ingyenesen várják a jövő technológiái iránt érdeklődőket.

 

A nagyszabású rendezvényt a cégekkel való kapcsolattartástól kezdve, a többkamerás közvetítésen és hangosításon át a helyszíni munkálatokig egyetemi hallgatók bonyolítják le a tanulmányaik mellett, a szabadidejükben.

 

A jubileumi alkalommal megrendezett konferencián az ipar úttörő technológiáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők: többek között a Budapesti Innovációs Kampuszban zajló fejlesztéseinek kulisszái mögé vezet be minket a tech óriás Bosch. Borda Péter előadásában nyerhetünk betekintést a MEMS-érzékelők működési mechanizmusaiba. 

 

A Nokiától Novák Szabolcs mutatja be nekünk az egészségügy jövőjét a 6G-vel, ezenfelül Pepó Tamás mutatja be angol előadás keretében a KUKA által fejlesztett robotikai ökoszisztémákat.

 

 

A konferencián előad Dr. Dudás Levente, a BME HVT tanszék adjunktusa, aki a Műegyetemen fejlesztett zsebműholdakról fog beszélni. Mellette Egyetemünk másik munkatársa, Dr. Békési Angéla beszél a bioinformatikában rejlő lehetőségekről, az élet molekuláival kapcsolatos adatok természetéről.

 

Hagyományosan a Szakkollégium jelenlegi tagjai is kipróbálhatják magukat a közönség előtt: idén Bogár György Richárd tart előadást a Deep Learning Alapú Lokalizáció és Térképgenerálásról, amely segít minél nagyobb pontossággal megadni egy eszköz térbeli helyzetét valós időben.

 

A Simonyi Konferencia szakmaiság és kíváncsiság: a szakkollégium tagsága olyan gyakran hiányolt lehetőséget is elhoz a villamosmérnöki és informatikai szakma iránt érdeklődők számára, mint az interaktivitás. A két teremben zajló előadások után a hallgatóságnak lehetősége nyílik kérdéseket feltenni az előadóknak a legfrissebb technológiákkal kapcsolatban. Emellett a rendezvény egyik sajátossága az előadások szüneteiben zajló expó, amellyel a Konferencia hidat teremt a munkaerőpiacra újonnan belépők és a cégek között.

 

A térbeli korlátok természetesen nem állnak a tudás útjába: a Konferencia két termének előadásait Full HD-minőségű, több kamerás közvetítés segítségével követhetik az érdeklődők.

 

A tudásvágyat is díjazzuk: a Konferencia regisztrált résztvevői között értékes nyereményt, egy vezeték nélküli Samsung Galaxy Buds2 Pro-t sorsolunk ki.

 

A 2003 óta szinte minden évben megrendezett Konferencia iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, a regisztrálók száma akár az 1000 főt is meghaladja. A rendezvénylátogatás ingyenes, viszont a részvételi szándék előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Magyarország legnagyobb, kizárólag hallgatók által szervezett szakmai rendezvényére a konferencia.simonyi.bme.hu oldalon van lehetőség jelentkezni, ahol minden további információ megtalálható a rendezvényről. Emellett érdemes követni Facebook és Instagram oldalunkat is, ahol naprakész információkat és érdekességeket osztunk meg az eseményről.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59