A Binance növeli a Web3-ban és a kriptóban dolgozó nők számát

forrás: Prím Online, 2023. március 8. 15:36

Fontos vállalást fogalmazott meg a Binance a nemzetközi nőnap alkalmából: kifejezetten a nőkre fókuszáló oktatási- és ösztöndíjprogramokkal, valamint mentorálással a világ legnagyobb kriptőzsdéjének célja, hogy kiegyenlítse a nemek közötti különbséget a kriptovilágban is. A technológiai cég tíz országban eddig több mint kétmillió dollárt fektetett be a célok elérése érdekében. 

A nemzetközi nőnap alkalmából a Binance bejelentette, fokozza erőfeszítéseit annak érdekében, hogy növelje a Web3-ban foglalkoztatott nők számát. Mivel a nők a kriptovaluta-tulajdonosok mindössze 37 százalékát teszik ki, az edukáció is kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a kripto iparág minél több nőt aktivizáljon. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje elkötelezett ennek érdekében. 

 

Oktatási-és mentorprogramokon keresztül a Binance eddig több mint 2 millió dollárt fordított a nők támogatására a világ több mint tíz országában. 2022-ben blokklánccal és kriptopiaccal kapcsolatos egyetemi ösztöndíjprogramokat indított kifejezetten nők számára, melynek keretében 36 ezren részesültek valamilyen Web3- képzésben Németországban, Nigériában, Kenyában, Brazíliában, Franciaországban, Dél-Afrikában, Ausztráliában és Ukrajnában.

 

www.binance.com

 

A nemzetközi nőnap tiszteletére a Binance Charity most 100 ezer dollárt adományoz a Georgiai Innovációs és Technológiai Ügynökségnek, hogy támogassa a nők Web3-edukációját, ebben a Binance Academy oktatóanyagai segítenek. A nemek közötti különbségek további csökkentése érdekében a Binance létrehozta első hivatalos gyakornoki és posztgraduális programját, ez nagyobb lehetőséget biztosít a nők számára az iparági karrierépítéshez. A vállalat karriertanácsokat is kínál nőknek mentorprogramok, tehetséggondozó műhelyek, kurzusok, előadások révén, valamint 30 nyelven biztosít ingyenes oktatóanyagokat. Mindemellett a Binance egész márciusban felfüggeszti a kereskedési díjakat az IWD2023 promóciós kódot használók számára.

 

„Hiszünk abban, hogy bárki, akinek ötletei vannak, megváltoztathatja a világot, nemtől függetlenül. Oktatási és gyakornoki programjaink célja, hogy a fiatal nőket tudással gazdagítsuk. Szeretnénk, ha készen állnának az iparág megreformálására. Reméljük, hogy vállalásaink eredményeként sok nő kerül majd az innovációs területek élvonalába” – mondta Yi He, a Binance marketingigazgatója. 

 

A vezető kriptovállalatok alapítói között öt százaléknál is alacsonyabb a nők aránya. A közel 10 ezer, 2022-ben indult kriptocég közül mindössze 292-őt alapították nők. A Binance a ritka kivételek egyike: 2017-ben Yi He volt az egyik társalapító.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17