Itt a Java legújabb verziója!

forrás: Prím Online, 2023. március 22. 12:45

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

„A Java már több mint 25 éve segíti a fejlesztőket abban, hogy robusztus, skálázható és biztonságos alkalmazások következő generációját tervezzék és építsék fel." – mondta Georges Saab, az Oracle Java Platform fejlesztésért felelős vezető alelnöke és az OpenJDK igazgatótanácsának elnöke. „A Java 20 új fejlesztései tükrözik azt a jövőképet és a felbecsülhetetlen értékű erőfeszítéseket, amelyekkel a globális Java-közösség a Java fejlesztéséhez fennállása során hozzájárult. Az Oracle technológiai irányítása és közösségi támogatása által a Java még soha nem volt ilyen releváns mint kortárs nyelv és platform, amely segíti a fejlesztőket a termelékenység javításában."

 

A legújabb Java Development Kit (JDK) hét JDK Enhancement Proposal (JEP) frissítést és fejlesztést tartalmaz. A frissítések többsége a korábbi kiadásokban bevezetett funkciók továbbfejlesztése.

 

 

A JDK 20 nyelvi fejlesztéseket tartalmaz az OpenJDK Amber projektjéhez (Record Patterns és Pattern Matching for Switch); az OpenJDK Project Panama fejlesztéseket a Java Virtual Machine (JVM) és a natív kód összekapcsolására (Foreign Function & Memory API és Vector API); valamint a Project Loomhoz kapcsolódó funkciókat is bevezet (Scoped Values, Virtual Threads és Structured Concurrency), amelyek jelentősen egyszerűsítik a nagy teljesítményű, konkurens alkalmazások írásának, karbantartásának és megfigyelésének folyamatát.

 

„A szervezetekre manapság egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy erőforrásaikat a lehető legbölcsebben és leghatékonyabban használják fel, ami megköveteli, hogy a fejlesztők olyan eszközöket keressenek, amelyek egyszerűsítik az alkalmazásfejlesztést, miközben segítik a szervezeteket az IT-biztonsági és megfelelőségi célok elérésében" – mondta Jay Lyman, az S&P Global Market Intelligence vezető elemzője. „A digitális átalakulás vezetői azt mondják*, hogy egyre inkább a piacra jutási idő javítására és a jobb eszközökkel elérhető agilitásra összpontosítanak, amelyekkel felgyorsíthatják az alkalmazásfejlesztést az általuk vezetett vállalkozásokban."

 

Az Oracle kiszámítható ütemterve szerint félévente új Java-funkció verziókat ad ki. Ez a ritmus biztosítja az innovációk rendszeres áramlását, miközben folyamatosan javítja a platform teljesítményét, stabilitását és biztonságát, ezzel hozzájárulva a Java elterjedéséhez a különböző méretű szervezetek és iparágak körében.

 

A Java 20 fejlesztései és újdonságai részletesen itt olvashatók. 

 

A Java 20 kiadás az Oracle mérnökei és a Java fejlesztői közösség többi tagja közötti kiterjedt együttműködés eredménye az OpenJDK és a Java Community Process (JCP) keretében. Az új fejlesztések mellett a Java 20-at támogatja a Java Management Service – az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) natív szolgáltatása –, amely egy átfogó felületet biztosít a szervezetek számára a Java runtime programok és alkalmazások helyben vagy bármely felhőben történő kezeléséhez.

 

A Java ügyfelek és a globális ökoszisztéma támogatása

 

Az Oracle Java Universal SE Subscription egy olyan fizetős ajánlat, amely az ügyfelek számára a legjobb minőségű támogatást nyújtja, beleértve a teljes Java-portfóliójuk triage-támogatását, a GraalVM Enterprise-ra való jogosultságot, a Java SE Subscription Enterprise Performance Pack-et, hozzáférést a Java Management Service fejlett funkcióihoz, valamint a rugalmasságot, hogy a vállalkozásuknak megfelelő ütemben frissíthessenek. Ez segít az informatikai szervezeteknek a komplexitás kezelésében, a költségek visszafogásában és a biztonsági kockázatok mérséklésében. Emellett az Oracle Java SE, a GraalVM Enterprise és a Java SE Subscription Enterprise Performance Pack ingyenesen elérhető az OCI-n, így a fejlesztők gyorsabban, jobban és verhetetlen költség-teljesítménnyel futó alkalmazásokat készíthetnek és telepíthetnek az Oracle Cloudban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50