Új, fogászati podcast indult

forrás: Prím Online, 2023. május 3. 11:23

Elindult a Fogászati Trendelő, a fogászati innovációs podcast. A havonta jelentkező szakmai podcast azokhoz szól, akik érdeklődnek a fogászati és egészségügyi innovációk, trendek iránt. Az első epizódból megtudhatjuk, hogyan változtatja meg a mesterséges intelligencia a fogászati szakma mindennapjait? Mi az, ami csak a sci-fi filmekben található túlzás, és mi a valóság a modern fogászatban?

Az első adásban Erdélyi Attila, az Alpha Implant ügyvezetője és Dr. Kiss Richárd, a Medipredict orvosigazgatója osztják meg gondolataikat az aktuális fejlesztésekről és azok hatásairól a fogorvosok mindennapi gyakorlatára. A podcast házigazdája Dr. Dergez Márk, a MindentMent Fogászati rendelőhálózat fogorvosa.

 

Izgalmas kérdések kerültek a Fogászati Trendelő első epizódjában napirendre: megtudhatjuk, hogyan változtatja meg a mesterséges intelligencia és a digitalizáció a fogászati szakma mindennapjait? Milyen trendek vannak a magyar fogorvoslásban, és hogyan állunk Nyugat-Európához képest? Hogyan lehet digitálisan megtervezni egy implantátum helyét? Milyen új anyagok és technikák jellemzik a jelen és jövő implantátumait? Milyen szerepe van az orális mikrobiomnak a diagnosztikában?

 

 

"A Fogászati Trendelőt azért hoztuk létre, mert szeretnénk lehetőséget teremteni a fogorvosok, fogászati szakemberek és fogorvostan-hallgatók számára, hogy naprakész információkhoz jussanak a fogászat jövőjéről és az iparág legújabb trendjeiről. Az adások során minden olyan fontosabb innovációt, technológiai újítást érinteni szeretnénk, melyek alakítják a fogászatok jelenét és jövőjét" – mondta Aranyi Rita, a MindentMent Fogászati rendelőhálózat igazgatója.

 

A podcast első adása már elérhető a népszerűbb podcast megosztó platformokon Fogászati Trendelő néven, valamint a MindentMent Fogászat YouTube csatornáján: https://www.youtube.com/watch?v=v6hKc7xRsvM&t=23s

Kulcsszavak: podcast

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Tudjuk, hogy kritikus a jelszavak cseréje, de mégsem tesszük meg

Egy friss felmérés szerint bár a lakosság háromnegyede gondolja úgy, hogy meg kell változtatni bizonyos időközönként az online felületeken használt jelszavakat, egyharmaduk nem teszi ezt meg. Sőt, az internetes vásárlók ötöde minden felületen ugyanazt a belépési azonosítót használja. A biztonságos internethasználathoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ilyen alapvető adatvédelmi beállításokkal. Éppen ezért az OTP Mobil egy edukatív, online információs kampányt indított, melyben gyakorlati, egyszerűen alkalmazható tanácsokkal, tippekkel látja el az internetezőket. 

2024. április 12. 10:19

Körforgásos gazdaság az adatközpontokban is

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés. A két cég célja, hogy kidolgozzanak egy olyan programot, amely a Digital Realty többi európai telephelyén is lehetővé teszi a körforgásos gazdaság elveire épülő fejlesztések alkalmazását. 

2024. április 11. 20:18

Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

1961. április 12-én indult útjára a Jurij Gagarin repülő őrnagyot szállító űrhajó, aki így első emberként jutott el a világűrbe. Habár ez már önmagában is óriási evolúciós ugrás volt a történelemben, az azóta eltelt 60 évben is rengeteg jelentős előrelépés történt az űrkutatás területén, melyben a magyaroknak is nagy szerepük volt. Nélkülük ma teljesen máshogy nézne ki a Holdjáró, kevesebbet tudnánk a napszél jelenségről vagy a vízről a Marson, többük munkásságára pedig a NASA is felfigyelt. Az április 12-i Űrhajózás Világnapja alkalmából a National Geographic – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtött 5+1 olyan kiváló magyar tudóst és felfedezést, amik előremozdították az űrkutatást.

2024. április 11. 18:29

RANDSTAD Workmonitor: Mi motiválja a munkavállalókat?

A Randstad 34 ország 27 000 munkavállalóját kérdezte meg arról, hogy mi a fontos számukra a munka világában és mit várnak el munkáltatójuktól. A legfrissebb Workmonitor felmérésből kiderül, hogy a munkavállalói elvárások hogyan írják át a munkaerő-menedzsment ABC-jét: hogyan kell átgondolniuk a cégeknek a munkaerő-menedzsment stratégiájukat annak érdekében, hogy a legkiválóbb tehetségeket magukhoz vonzzák és meg is tudják tartani őket. 

2024. április 11. 16:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09