A Sony bemutatja a WF-1000XM5 truly wireless fülhallgatót

forrás: Prím Online, 2023. július 25. 12:55

A Sony bejelentett, hogy a WF-1000XM5 truly wireless fülhallgatóinak bevezetésével a legjobbak még jobbak lettek. Ez az új modell a díjnyertes 1000X sorozat legújabb kiadása, amely a legjobb zajszűrést, valamint a következő szintű, magával ragadó hangzást és a Sony eddigi legjobb hívásminőségét kínálja. A WF-1000XM5-vel csak a felhasználó és a zene vannak jelen.

A WF-1000XM5 fülhallgató bevezetésével párhuzamosan a Sony együttműködött egy globális énekessel, színésszel, dalszerzővel és Sony Music Entertainment-művésszel, Miguellel, hogy a WF-1000XM5 fülhallgató „For The Music" történeteket meséljen.

 

 

„Zenekedvelőként és zeneszerzőként a WF-1000XM5 fülhallgató igazán meglepett a basszus, a tisztaság és a teljes dinamikai tartomány tekintetében. Élvezem, hogy személyre szabhatom és megalkothatom a saját hangzásomat és ezek a fülhallgatók hiteles zenehallgatási élményt nyújtanak" – mondja Miguel. „Ráadásul a zajszűrés megszabadít a nem kívánt zajoktól."

 

For The Music 

 

A termék bevezetésével a Sony a „For The Music" márkanevet vezette be audio termékei számára. Ezzel a szlogennel a Sony az alkotókat és a zenekedvelőket összekötő első számú audiomárkaként pozícionálja magát, és célja, hogy valósághű zenei élményeket teremtsen, és a rajongók számára az alkotói elképzelések támogatásával hasson az érzelmekre.

 

Minden idők legjobb zajszűrő teljesítménye

 

A WF-1000XM5 fülhallgató magasabbra teszi a mércét a zavartalan hallgatás és a tisztaság terén. A Sony zenei szakértelmének köszönhetően a hallgató bízhat abban, hogy a legjobb zenei élményt kapja.

 

A WF-1000XM5 csúcstechnológiával rendelkezik, amely prémium hangminőséget és a legjobb zajszűrési teljesítményt nyújtja a piacon. A valós idejű hangprocesszorok és a nagy teljesítményű mikrofonok táplálják a speciálisan tervezett Dynamic Driver X meghajtóegységet a széles frekvenciájú reprodukció, a mély basszus és a tiszta énekhang érdekében. Úgy tervezték, hogy olyan kiváló hangzásban lehessen elmerülni, mintha az ember a kedvenc előadóival a stúdióban lenne.

 

A WF-1000XM5 fülhallgatónként három mikrofont tartalmaz, köztük kettős visszacsatolású mikrofonokat, amelyek javítják az alacsony frekvenciájú kioltási teljesítményt. Ez a Sony eddigi legnagyobb előrelépése a zajszűrés terén, ami a környezeti hangok még pontosabb rögzítését eredményezi.

 

 

A Sony által újonnan kifejlesztett Integrated Processor V2 felszabadítja a HD Noise Cancelling Processor QN2e potenciálját. A technológia egyedülálló kombinációja a hat mikrofont mindkét fülön keresztül vezérli, hogy példátlan zajszűrési minőséget biztosítson, amely a környezethez igazíthatóan a legjobb teljesítményt nyújtja.

 

A mélyebb frekvenciák reprodukálásának képessége is javult a WF-1000XM5-nél az új Dynamic Driver X-nek köszönhetően. Ráadásul a zajszigetelő fülhallgatócsúcsok egyedülálló poliuretán habanyaggal rendelkeznek, amely csökkenti a zajt a magas frekvenciatartományban.

 

 

Szakértő tervezés a lenyűgöző hangminőségért 

 

A finomabb énekhangoktól a mélyebb basszusokig mindent a zenére hangoltak a WF-1000XM5-ön. 

 

A speciálisan a széles frekvenciák reprodukciójához tervezett Dynamic Driver X-nek köszönhetően a WF-1000XM5-mel megtapasztalható a még gazdagabb és a részletesebb énekhang. A membránszerkezet több különböző anyagot kombinál a dóm és a perem esetében, így tiszta magas hangokat és mély, gazdag basszushangzást ér el alacsony torzítással.

 

A Sony újonnan kifejlesztett HD zajszűrő processzorának, a QN2e-nek és az Integrated Processor V2-nek a kombinálásával a WF-1000XM5 precíziós 24 bites hangfeldolgozást és nagy teljesítményű analóg erősítést tartalmaz. Az eredmény alacsony torzítás és kristálytiszta hangvisszaadás.

 

 

A prémium hangminőség továbbra is a WF-1000XM5 tervezésének középpontjában áll, az LDAC-nak köszönhetően támogatja a nagy felbontású vezeték nélküli hangzást, valamint a DSEE Extreme-t a tömörített digitális zene valós idejű felskálázásához. Emellett a fülhallgatók 360 Reality Audio funkcióval rendelkeznek, amely magával ragadó hangélményt teremt és a zene középpontjába helyezi a hallgatót.

 

A WF-1000XM5 fülhallgató fejkövető technológiával rendelkezik, amely valósághű és lenyűgöző hallgatási élményt biztosít azáltal, hogy a hangmezők automatikusan alkalmazkodnak a fejmozgáshoz. A hangok pontosan igazodnak az okostelefon képernyőjéhez, még mozgás közben is, hogy a kompatibilis okostelefonokhoz/szolgáltatásokhoz csatlakozva teljesen bevonjanak az élménybe.

 

A Sony eddigi legjobb hívásminősége

 

A WF-1000XM5 mostantól a Sony eddigi legjobb hívásminőségével rendelkezik, amely minden helyzetben tisztán adja át a hangot, legyen szó irodában, otthonról, nyilvános helyen vagy zajos környezetben történő munkavégzésről.

 

A Deep Neutral Network (DNN) feldolgozáson és csontvezetési érzékelőkön alapuló MI-alapú zajcsökkentő algoritmusnak köszönhetően a hang még zajos környezetben is kristálytisztán és természetesen szólal meg. Ráadásul, ha a szabadban tartózkodunk, a szélzajcsökkentő szerkezet minimalizálja a szélzajt, így mindig biztosak lehetünk benne, hogy hallatszik a beszédhang.

 

 

Kényelmes és gyönyörűen megtervezett

 

A WF-1000XM5 fülhallgatót a kényelmet szem előtt tartva, továbbfejlesztett, fényes textúrával és luxus érzetű tapintással tervezték, ami örömöt okoz a viselésük során. A fülhallgató formáját az emberi fül mintájára alakították ki ergonomikus kialakítással, amely biztonságos és stabil illeszkedést biztosít. Emellett ezek a fülhallgatók körülbelül 25%-kal kisebbek és körülbelül 20%-kal könnyebbek, mint elődjük (WF-1000XM4), így hosszabb ideig kényelmesebb viselni őket.

 

A zajszigetelő fülhallgatóharangok olyan exkluzív anyagból készülnek, amely nemcsak az illeszkedést javítja, hanem az újonnan tervezett formának köszönhetően a fülben lévő nyomás csökkentésével a kényelmet is növeli. Emellett a fülhallgatóharang négy különböző méretben található a dobozban, beleértve az ultra-kicsi SS-t is, így kiválaszthatja a fülhöz tökéletesen illeszkedő darabot.

 

 

Zökkenőmentes hallgatási élmény

 

A WF-1000XM5 automatikus lejátszási funkcióval is rendelkezik a műveletmentes zenehallgatás érdekében. A zene időzítése a saját preferenciáknak megfelelően testreszabható, például amikor felrakják a fülhallgatót vagy amikor sétálni indulnak a szünetre, könnyedén feldobva ezzel a hangulatot. Emellett a hangos értesítések segítségével a fontos eseményekről is értesülhet a felhasználó, így a telefon biztonságban maradhat a zsebben. A készüléket összekapcsolva a Spotify, az Endel és az Apple Music alkalmazásokkal hozzáférhetők a kedvenc zenék és pihentető hangzásvilág, hogy a hallgatási élmény igazán egyedivé váljon. A WF-1000XM5 készülékkel összhangban a WH-1000XM5 mostantól támogatja az automatikus lejátszást.

 

Ha a zenén és a filmeken túl új szórakozási lehetőségeket keresünk, a WF-1000XM5 új érzékelőket és térbeli hangtechnológiát használ, hogy magával ragadó hangzást biztosítson az olyan kiterjesztett valóságos játékokhoz, mint a Niantic „Ingress" alkotása. A fejkövetés segítségével a hangot különböző irányokból közvetíti, hogy tökéletesen illeszkedjen a képernyőn zajló akcióhoz.

 

 

A WF-1000XM5 olyan népszerű Sony funkciókkal is rendelkezik, mint az Adaptive Sound Control és a Speak-to-Chat, valamint a Multipoint Connect, amely lehetővé teszi két Bluetooth-eszköz egyidejű párosítását, így amikor hívás érkezik, a fülhallgató automatikusan tudja, hogy melyik eszköz csörög, és a megfelelőhöz csatlakozik. A Fast Pair és a Swift Pair párosításoknak köszönhetően a kapcsolat fenntartása még sosem volt ilyen egyszerű. Ráadásul a WF-1000XM5 a hanggal is vezérelhető a kedvenc hangasszisztenssel.

 

Az akár 8 órás akkumulátor-üzemidővel több órányi megszakítás nélküli zenehallgatás élvezhető, és a 3 perces gyors töltés akár 60 perc lejátszási időt is biztosít. Emellett a Qi technológia egyszerű vezeték nélküli töltést biztosít.

 

A fülhallgató IPX4-es minősítéssel vízálló, így a fröccsenés és az izzadság sem akadályozhatja meg a zenehallgatást, még akkor sem, ha esőben sétálunk.

 

 

Jobb a környezetnek

 

A WF-1000XM5 újrahasznosított műanyagok használ és a csomagoláshoz a Sony saját fejlesztésű, eredeti kevert anyagú papírját alkalmazza. Az Original Blended Material egy környezettudatos papíranyag, amely bambuszból, cukornádrostból és fogyasztás utáni újrahasznosított papírból készül.

 

Árazás és elérhetőség 

 

A WF-1000XM5 2023 augusztusától lesz kapható körülbelül 320 euró/£280 áron.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50