A Sony bemutatja a WF-1000XM5 truly wireless fülhallgatót

forrás: Prím Online, 2023. július 25. 12:55

A Sony bejelentett, hogy a WF-1000XM5 truly wireless fülhallgatóinak bevezetésével a legjobbak még jobbak lettek. Ez az új modell a díjnyertes 1000X sorozat legújabb kiadása, amely a legjobb zajszűrést, valamint a következő szintű, magával ragadó hangzást és a Sony eddigi legjobb hívásminőségét kínálja. A WF-1000XM5-vel csak a felhasználó és a zene vannak jelen.

A WF-1000XM5 fülhallgató bevezetésével párhuzamosan a Sony együttműködött egy globális énekessel, színésszel, dalszerzővel és Sony Music Entertainment-művésszel, Miguellel, hogy a WF-1000XM5 fülhallgató „For The Music" történeteket meséljen.

 

 

„Zenekedvelőként és zeneszerzőként a WF-1000XM5 fülhallgató igazán meglepett a basszus, a tisztaság és a teljes dinamikai tartomány tekintetében. Élvezem, hogy személyre szabhatom és megalkothatom a saját hangzásomat és ezek a fülhallgatók hiteles zenehallgatási élményt nyújtanak" – mondja Miguel. „Ráadásul a zajszűrés megszabadít a nem kívánt zajoktól."

 

For The Music 

 

A termék bevezetésével a Sony a „For The Music" márkanevet vezette be audio termékei számára. Ezzel a szlogennel a Sony az alkotókat és a zenekedvelőket összekötő első számú audiomárkaként pozícionálja magát, és célja, hogy valósághű zenei élményeket teremtsen, és a rajongók számára az alkotói elképzelések támogatásával hasson az érzelmekre.

 

Minden idők legjobb zajszűrő teljesítménye

 

A WF-1000XM5 fülhallgató magasabbra teszi a mércét a zavartalan hallgatás és a tisztaság terén. A Sony zenei szakértelmének köszönhetően a hallgató bízhat abban, hogy a legjobb zenei élményt kapja.

 

A WF-1000XM5 csúcstechnológiával rendelkezik, amely prémium hangminőséget és a legjobb zajszűrési teljesítményt nyújtja a piacon. A valós idejű hangprocesszorok és a nagy teljesítményű mikrofonok táplálják a speciálisan tervezett Dynamic Driver X meghajtóegységet a széles frekvenciájú reprodukció, a mély basszus és a tiszta énekhang érdekében. Úgy tervezték, hogy olyan kiváló hangzásban lehessen elmerülni, mintha az ember a kedvenc előadóival a stúdióban lenne.

 

A WF-1000XM5 fülhallgatónként három mikrofont tartalmaz, köztük kettős visszacsatolású mikrofonokat, amelyek javítják az alacsony frekvenciájú kioltási teljesítményt. Ez a Sony eddigi legnagyobb előrelépése a zajszűrés terén, ami a környezeti hangok még pontosabb rögzítését eredményezi.

 

 

A Sony által újonnan kifejlesztett Integrated Processor V2 felszabadítja a HD Noise Cancelling Processor QN2e potenciálját. A technológia egyedülálló kombinációja a hat mikrofont mindkét fülön keresztül vezérli, hogy példátlan zajszűrési minőséget biztosítson, amely a környezethez igazíthatóan a legjobb teljesítményt nyújtja.

 

A mélyebb frekvenciák reprodukálásának képessége is javult a WF-1000XM5-nél az új Dynamic Driver X-nek köszönhetően. Ráadásul a zajszigetelő fülhallgatócsúcsok egyedülálló poliuretán habanyaggal rendelkeznek, amely csökkenti a zajt a magas frekvenciatartományban.

 

 

Szakértő tervezés a lenyűgöző hangminőségért 

 

A finomabb énekhangoktól a mélyebb basszusokig mindent a zenére hangoltak a WF-1000XM5-ön. 

 

A speciálisan a széles frekvenciák reprodukciójához tervezett Dynamic Driver X-nek köszönhetően a WF-1000XM5-mel megtapasztalható a még gazdagabb és a részletesebb énekhang. A membránszerkezet több különböző anyagot kombinál a dóm és a perem esetében, így tiszta magas hangokat és mély, gazdag basszushangzást ér el alacsony torzítással.

 

A Sony újonnan kifejlesztett HD zajszűrő processzorának, a QN2e-nek és az Integrated Processor V2-nek a kombinálásával a WF-1000XM5 precíziós 24 bites hangfeldolgozást és nagy teljesítményű analóg erősítést tartalmaz. Az eredmény alacsony torzítás és kristálytiszta hangvisszaadás.

 

 

A prémium hangminőség továbbra is a WF-1000XM5 tervezésének középpontjában áll, az LDAC-nak köszönhetően támogatja a nagy felbontású vezeték nélküli hangzást, valamint a DSEE Extreme-t a tömörített digitális zene valós idejű felskálázásához. Emellett a fülhallgatók 360 Reality Audio funkcióval rendelkeznek, amely magával ragadó hangélményt teremt és a zene középpontjába helyezi a hallgatót.

 

A WF-1000XM5 fülhallgató fejkövető technológiával rendelkezik, amely valósághű és lenyűgöző hallgatási élményt biztosít azáltal, hogy a hangmezők automatikusan alkalmazkodnak a fejmozgáshoz. A hangok pontosan igazodnak az okostelefon képernyőjéhez, még mozgás közben is, hogy a kompatibilis okostelefonokhoz/szolgáltatásokhoz csatlakozva teljesen bevonjanak az élménybe.

 

A Sony eddigi legjobb hívásminősége

 

A WF-1000XM5 mostantól a Sony eddigi legjobb hívásminőségével rendelkezik, amely minden helyzetben tisztán adja át a hangot, legyen szó irodában, otthonról, nyilvános helyen vagy zajos környezetben történő munkavégzésről.

 

A Deep Neutral Network (DNN) feldolgozáson és csontvezetési érzékelőkön alapuló MI-alapú zajcsökkentő algoritmusnak köszönhetően a hang még zajos környezetben is kristálytisztán és természetesen szólal meg. Ráadásul, ha a szabadban tartózkodunk, a szélzajcsökkentő szerkezet minimalizálja a szélzajt, így mindig biztosak lehetünk benne, hogy hallatszik a beszédhang.

 

 

Kényelmes és gyönyörűen megtervezett

 

A WF-1000XM5 fülhallgatót a kényelmet szem előtt tartva, továbbfejlesztett, fényes textúrával és luxus érzetű tapintással tervezték, ami örömöt okoz a viselésük során. A fülhallgató formáját az emberi fül mintájára alakították ki ergonomikus kialakítással, amely biztonságos és stabil illeszkedést biztosít. Emellett ezek a fülhallgatók körülbelül 25%-kal kisebbek és körülbelül 20%-kal könnyebbek, mint elődjük (WF-1000XM4), így hosszabb ideig kényelmesebb viselni őket.

 

A zajszigetelő fülhallgatóharangok olyan exkluzív anyagból készülnek, amely nemcsak az illeszkedést javítja, hanem az újonnan tervezett formának köszönhetően a fülben lévő nyomás csökkentésével a kényelmet is növeli. Emellett a fülhallgatóharang négy különböző méretben található a dobozban, beleértve az ultra-kicsi SS-t is, így kiválaszthatja a fülhöz tökéletesen illeszkedő darabot.

 

 

Zökkenőmentes hallgatási élmény

 

A WF-1000XM5 automatikus lejátszási funkcióval is rendelkezik a műveletmentes zenehallgatás érdekében. A zene időzítése a saját preferenciáknak megfelelően testreszabható, például amikor felrakják a fülhallgatót vagy amikor sétálni indulnak a szünetre, könnyedén feldobva ezzel a hangulatot. Emellett a hangos értesítések segítségével a fontos eseményekről is értesülhet a felhasználó, így a telefon biztonságban maradhat a zsebben. A készüléket összekapcsolva a Spotify, az Endel és az Apple Music alkalmazásokkal hozzáférhetők a kedvenc zenék és pihentető hangzásvilág, hogy a hallgatási élmény igazán egyedivé váljon. A WF-1000XM5 készülékkel összhangban a WH-1000XM5 mostantól támogatja az automatikus lejátszást.

 

Ha a zenén és a filmeken túl új szórakozási lehetőségeket keresünk, a WF-1000XM5 új érzékelőket és térbeli hangtechnológiát használ, hogy magával ragadó hangzást biztosítson az olyan kiterjesztett valóságos játékokhoz, mint a Niantic „Ingress" alkotása. A fejkövetés segítségével a hangot különböző irányokból közvetíti, hogy tökéletesen illeszkedjen a képernyőn zajló akcióhoz.

 

 

A WF-1000XM5 olyan népszerű Sony funkciókkal is rendelkezik, mint az Adaptive Sound Control és a Speak-to-Chat, valamint a Multipoint Connect, amely lehetővé teszi két Bluetooth-eszköz egyidejű párosítását, így amikor hívás érkezik, a fülhallgató automatikusan tudja, hogy melyik eszköz csörög, és a megfelelőhöz csatlakozik. A Fast Pair és a Swift Pair párosításoknak köszönhetően a kapcsolat fenntartása még sosem volt ilyen egyszerű. Ráadásul a WF-1000XM5 a hanggal is vezérelhető a kedvenc hangasszisztenssel.

 

Az akár 8 órás akkumulátor-üzemidővel több órányi megszakítás nélküli zenehallgatás élvezhető, és a 3 perces gyors töltés akár 60 perc lejátszási időt is biztosít. Emellett a Qi technológia egyszerű vezeték nélküli töltést biztosít.

 

A fülhallgató IPX4-es minősítéssel vízálló, így a fröccsenés és az izzadság sem akadályozhatja meg a zenehallgatást, még akkor sem, ha esőben sétálunk.

 

 

Jobb a környezetnek

 

A WF-1000XM5 újrahasznosított műanyagok használ és a csomagoláshoz a Sony saját fejlesztésű, eredeti kevert anyagú papírját alkalmazza. Az Original Blended Material egy környezettudatos papíranyag, amely bambuszból, cukornádrostból és fogyasztás utáni újrahasznosított papírból készül.

 

Árazás és elérhetőség 

 

A WF-1000XM5 2023 augusztusától lesz kapható körülbelül 320 euró/£280 áron.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17