Pótfelvételi 2023: a Széchenyi István Egyetemen 68 szakra várják a jelentkezőket

forrás: Prím Online, 2023. július 31. 12:59

A győri Széchenyi István Egyetem szeptemberben induló képzéseire még nem késő jelentkezni azoknak, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel az általános felvételi eljárásban, vagy idén nem is próbáltak bejutni a felsőoktatásba. Az idei pótfelvételi keretei között ugyanis augusztus 6. éjfélig még van lehetőség felvételizni az intézménybe.

A felsőoktatásba felvételizők július 26-án este nyolc órától SMS-ben kaptak értesítést arról, hogy felvették-e őket valamelyik általuk megjelölt intézménybe, s ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon tájékozódhattak az idei ponthatárokról. Közülük csaknem négy és fél ezren örülhetnek annak, hogy a Széchenyi István Egyetem polgárai lesznek. Ez közel negyven százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot.

 

Akit az általános felvételi eljárásban nem vettek fel vagy esetleg nem adta be jelentkezését, érdemes megfontolnia a pótfelvételit, amelyre július 28. és augusztus 6. között nyílik lehetőség. Ebben az eljárásban csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszeren keresztül. 

 

A Széchenyi István Egyetemen megrendezett Pont Ott Partin sokan együtt örülhettek az értesítő SMS-nek, a pótfelvételi keretei között azonban azoknak is lehetőségük van jelentkezni, akiket nem vettek fel, vagy esetleg nem is felvételiztek. (Fotó: Májer Csaba József)

 

A Széchenyi István Egyetem a pótfelvételin – nemcsak költségtérítéses, de államilag finanszírozott helyekre is – összesen  tíz tudományterületről 68 szakot (34 alap-, két osztatlan és 26 mesterképzést, valamint hat felsőoktatási szakképzést) hirdetett meg, amelyből hat angol nyelven is elérhető. A nappali és levelező munkarendet is figyelembe véve ez összességében 120 különféle képzést jelent. A listában olyan népszerű szakok is szerepelnek, mint a járműmérnöki, a gazdálkodás és menedzsment, az ápolás és betegellátás, a jogász, a programtervező informatikus szakok. A mesterképzések közül újra elérhető többek közt a vezetés és szervezés, az emberi erőforrás tanácsadó, az infrastruktúra-építőmérnöki, az ellátásilánc-menedzsment vagy a műszaki menedzser szak.

 

A pótfelvételiről és az elérhető szakokról tájékozódni a felvi.hu, a felveteli.sze.hu oldalakon és a felveteli@sze.hu e-mail-címen lehet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17