Kiemelkedő energiahatékonyságú háztartási gépeket mutatott be az LG az IFA kiállításon

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 7. 12:59

Az LG Electronics (LG) a 2023-as IFA kiállításon, a Net-Zero House zónában mutatta be új, legalább A energiaosztályú háztartási készülékeit. A fenntarthatóbb mindennapokhoz tervezett legújabb konyhai, ruhatisztítási és lakberendezési megoldásokkal a vállalat az energiafelhasználás, valamint az üzemeltetési költségek és a környezeti lábnyom csökkentésének növekvő igényére reagál.

 

Energiahatékony mosás mesterséges intelligenciával

 

Az LG új elöltöltős mosó- és szárítógép párosa a villanyszámla növelése nélkül varázsolja tisztává és szárazzá a ruhákat. A mosógép egy speciális mosóprogramot is kínál, amely akár 60 százalákban*  megakadályozza, hogy a mosási ciklusokból származó mikroműanyagok a vízhálózatba kerüljenek.

 

Hasonlóan hasznos a szárítógép AI Dry funkciója is, amely képes felismerni a gépbe helyezett ruhatöltet súlyát, anyagtípusát és nedvességtartalmát, ami alapján beállítja az optimális szárítási időt és hőmérsékletet. Az LG Dual Inverter hőszivattyújával és kompresszorával a TurboDry funkció gyorsan és hatékonyan szárítja meg a ruhákat. Az új szárítógép ráadásul R290 hűtőközeget használ, amely alacsony globális felmelegedési potenciáljáról (GWP) ismert. A kényelmes felhasználói élmény érdekében mind a mosógép, mind pedig a szárítógép elegáns LCD érintőképernyős kezelőpanellel van felszerelve.

 

Energiahatékony hűtőszekrény erős teljesítménnyel

 

Az LG új alulfagyasztós hűtőszekrényét a vállalat Smart Inverter Compressor rendszere hajtja, amely mindig az aktuális körülményekhez igazítja teljesítményét, ezzel egyedülálló energiahatékonyságot biztosítva – a gyártó ráadásul 10 év garanciát ad rá. A kompresszor kevesebb zajt is bocsát ki, mint a gyártó bármely más kompresszora a kategóriájában.**  Az élelmiszerek frissességét az LG LINEARCooling technológia sokáig megőrzi azzal, hogy a hőmérséklet-ingadozást ± 0,5 Celsius-fok alatt tartja, míg a DoorCooling+ gyors és egyenletes hűtést biztosít a hűtőszekrény minden sarkában.

 

 

Teljeskörű konyhai megoldások kiemelkedő energiahatékonysággal

 

Az LG új, 24 hüvelykes (60 centiméteres) beépíthető InstaView sütőjének A++ energiahatékonysága***  nagyban köszönhető a továbbfejlesztett szigetelésnek, az optimalizált fűtésszabályozásnak és a négyrétegű üvegajtónak, amelyek mind csökkentik az energiafelhasználást és a hőveszteséget. Az LG InstaView technológiája emellett szintén hozzájárul a hőveszteség minimalizálásához azzal, hogy a felhasználók az ajtó kinyitása nélkül, arra kettőt koppintva bármikor ellenőrizhetik a sütőben lévő ételek állapotát.

 

Az LG energiatakarékos Inverter Direct Drive motorjával felszerelt QuadWash mosogatógép ragyogóan tisztává varázsolja az edényeket. A wifi-kompatibilis, elegáns kialakítású készülék csatlakoztatható az LG ThinQ alkalmazáshoz, így a felhasználók kényelmesen, a mobiljukról vezérelhetik és felügyelhetik a gép működését, új programokat tölthetnek le rá, és a Smart Diagnosis funkció segítségével azonnal észlelhetik a kisebb üzemhibákat.**** 

 

„Az LG rendkívül energiahatékony háztartási készülékei támogatják a háztartásokat az energiatakarékosságban, a közüzemi költségek csökkentésében és a szén-dioxid-kibocsátás mérséklésében” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Piacvezető technológiáinkat kihasználva továbbra is olyan termékeket fogunk létrehozni, amelyek jobbá teszik az emberek életét, és kevésbé terhelik a környezetet.”

 

A termékek elérhetősége régiónként és országonként eltérő lehet.

 

_________________

Az LG belső teszteredményei alapján. A vizsgálat során egy 100 százalékban poliészterből készült 3 kg-os töltetet (egy edződzsekit) mostak Microplastic Care programon. A mosás során keletkező 20 mikrométernél nagyobb mikroműanyagok mennyisége 60 százalékkal kevesebb lett, mint ugyanazon töltet Mixed Fabric programmal történő mosásakor.

Az LG belső teszteredményei szerint az új LG alulfagyasztós modellje kevesebb zajt (29 dB) bocsát ki, mint egy hagyományos LG alulfagyasztós készülék (32 dB).

  A Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (International Electrotechnical Commission, IEC) 60350-1 szabványának megfelelően végzett, háztartási elektromos főzőkészülékeken végzett energiahatékonysági vizsgálatok alapján. Az LG InstaView sütő energiafogyasztása ciklusonként 0,51 kWh légkeveréses, konvekciós üzemmódban.

  A Smart Diagnosis azzal segít a felhasználóknak, hogy diagnosztizálja a készülékkel kapcsolatos kisebb problémák okát, illetve használati tippeket is adhat.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Már tizedik éve lehet pályázni a Városmarketing Díjra

Májusban elindult a városmarketing „gyémántok” szakmai elismerések gyűjtése! A tizedik alkalom egy hosszabb pályázati időszakot ölel fel, mert a díj is csatlakozik a Magyar Marketing Szövetség februári díjátadó gálaestjéhez, így a pályázatok egészen 2024. december 31-ig folyamatosan beadhatóak a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet versenyére. 

2024. május 23. 21:14

Az első magyar informatikatanár nevét veszi fel a programozási verseny

Az első magyar középiskolai informatikatanár, Kovács Mihály (1916-2006) piarista szerzetes nevét veszi fel a Neumann Társaság által alapított Országos Grafikus Programozási Verseny, amelyet az ELTE IK-val együttműködésben 1998 óta minden évben megrendeznek.

2024. május 23. 19:44

Magas felbontás és fejlett csatlakoztathatóság otthoni és irodai használatra

A kijelzőspecialista AOC büszkén mutatja be új, elegáns QHD modelljét, a B3 sorozat B2C monitorcsaládjának értékorientált kiegészítését. A 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC Q27B3CF2 QHD felbontást (2560x1440) kínál otthoni és irodai környezetbe egyaránt, és elegáns dizájnnal ötvözi a funkcionális kiválóságot. Az olyan funkciók, mint a 100 Hz képfrissítési ráta, az USB-C csatlakoztathatóság (65 W Power Delivery tápellátással) és az Adaptive-Sync lehetővé teszik a produktív és kényelmes munkavégzést – mindezt rendkívül jó árazással kombinálva.

2024. május 23. 18:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17