Növekszik a használt mobilok népszerűsége, az Euronics is belép a piacra

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 20. 17:20

A legújabb szériás okostelefonok helyett egyre nagyobb az érdeklődés a használt, de jó állapotban lévő, értékálló mobilok iránt. Az Euronics éppen ezért úgy döntött, belép a használt telefonok piacára: a webshopon már most megrendelhetőek a legújabb modellekhez képest kedvezőbb áron elérhető készülékek. Az első készletet a kifejezetten időtálló iPhone modellekből állította össze a cég.

Augusztustól használt, de jó állapotú okostelefonok értékesítésébe kezdett webshopján hazánk jól ismert elektronikai üzletlánca, az Euronics. A kezdeményezés hátterében az áll, hogy az utóbbi években az Euronics tapasztalatai szerint a vásárlók tudatosabbak a mobilvásárlás terén: ritkábban cserélik le készülékeiket, az emelkedő árak miatt pedig kevésbé keresik az adott évben frissen kiadott, legújabb modelleket. Ezekben a vásárlói döntésekben az egyre fontosabbá váló fenntarthatóság is vezérli őket. A használt okostelefonok tehát azoknak jelenthetnek jó alternatívát, akik kedvező áron, ugyanakkor garantáltan megbízható forrásból szeretnének megfelelően bevizsgált, időtálló és jó állapotban lévő készüléket vásárolni.

 

Spórolás okosan

 

A használt mobiltelefonok készlete az Euronicsnál jelenleg a korábbi években kiadott iPhone készülékekből áll. „A korábbi szériás iPhone-ok iránt az Euronicsnál is állandó az érdeklődés, egyrészt érték- és időtállóságuk miatt, másrészt azért, mert a gyártó hosszú évekig biztosítja rájuk a szükséges frissítéseket. Éppen ezért első körben ezekkel lépünk be a használt eszközök piacára” – mondta Metykó Tibor, az Euronics marketing igazgatója. Az azonos szériájú új okostelefonokhoz képest a használt modelleket akár 30-40%-kal alacsonyabb áron rendelhetik meg a vásárlók a vállalat webshopjáról.

 

Környezettudatos választás

 

„Nem titkolt célunk, hogy a vásárlókat tudatosabbá tegyük a készülékhasználat terén, és nyitottabbá a használt eszközök irányában, hiszen ezek újbóli alkalmazásával kevesebb jó állapotú termék végzi majd elektronikai hulladékként” – tette hozzá a vezető, aki szerint a fiatalabb vásárlóknál egyre kisebb a jelentősége annak, hogy a legújabb telefont tudhassák a zsebükben, sokkal inkább előtérbe kerülnek a környezettudatosság szempontjai. „Ha pozitív lesz a fogadtatás, más márkákra, illetve később más termékkategóriákra is tervezzük kibővíteni ezt a kezdeményezést, és már a készülékbeszámításhoz szükséges háttér megteremtésén is dolgozunk.”

 

 

Ellenőrzött termékek

 

A telefonok állapotát az Euronics erre szakosodott beszállító partnere ellenőrzi, szükség esetén javítja, tisztítja a készülékeket, és a külső és belső jellemzői alapján több kategóriába sorolja azokat. Az Euronics a legmagasabb kategóriájú, azaz esztétikailag és hardveres szempontból is a legjobb állapotban lévő mobilokat veszi át, és kínálja eladásra a webshopon.

 

A kereskedő a használt mobiltelefonokra is vállal szavatosságot, ami azokra a hibákra terjed ki, amelyek feltehetően már az áru átadásakor fennálltak, és a vásárlás időpontjától számítva egy éven belül jelentkeznek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09