A SteelSeries bemutatja a jövő gamer mikrofonjait

forrás: Prím Online, 2023. október 4. 18:50

A SteelSeries, a gaming- és esport perifériák világelső gyártója ma bemutatta legújabb termékcsaládját és az első olyan mikrofonmegoldását, amely kifejezetten gamereknek készült. A több mint 20 éves tervezési és mérnöki szakértelemmel rendelkező, a gamerek problémáinak megoldására és minden játékmenet dicsőségessé tételére szakosodott első számú prémium gaming audio márka bemutatja az Alias mikrofonokat a Sonar for Streamers erejével. Most „végre a gamereknek is van hangjuk”.

Amikor a játékosok streamelnek, megelevenednek, mozognak gamingfelszerelésük és csataterük körül, féktelen izgalommal és lelkesedéssel kiabálnak, elmesélik a játékmenetet, valamint történeteket adnak elő stílusosan és személyes hangnemben. A piacon lévő mikrofonok jelenlegi kínálata nem felel meg ezeknek az igényeknek, és nem teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy dinamikusak legyenek, míg az Alias mikrofonok megteremtik azt a szabadságot és valódi hatótávolságot, amire a gamerek vágynak. Mások már mutattak be 4 az 1-ben mikrofonmegoldásokat, de egyiknek sem a mesterei.

 

 

Streamelni és tartalmat gyártani egyszerre nem könnyű. A hírolvasók az adásra koncentrálhatnak, mert egy egész stáb áll rendelkezésükre annak elkészítésében. De a streamerek általában egyedül csinálják mindezt. A megvalósítás három éve alatt a SteelSeries felvette a harcot a status quóval, hogy megoldást találjon erre a fájó pontra, létrehozva a tökéletes mikrofonrendszert a gamereknek és a streamereknek, ami megkönnyíti az egyidejű tartalomgyártást és streamelést. A hardver és a szoftver kettős erejével a streamerek professzionális hangzást érhetnek el anélkül, hogy profik lennének.  Ezentúl bármely gamer úgy szólhat, mintha egy profi stúdióban lenne, akárcsak kedvenc profi streamerei és tartalomgyártói.

 

„Sokak számára a játék nemcsak egy időtöltés, hanem szenvedély és életstílus, így a legjobb perifériák használatával garantálják, hogy az élmény minden alkalommal lenyűgöző legyen” – nyilatkozta Ehtisham Rabbani, a SteelSeries elnök-vezérigazgatója. „A SteelSeries évtizedek óta ugyanolyan szenvedélyesen törekszik az innovatív, kategóriájában vezető termékek piacra dobására, mint amennyire a gamerek magára a játékra. A Sonar for Streamers által felturbózott Alias mikrofonok megjelenésével a jelenkor gamereinek, streamereinek és tartalomgyártóinak képességeit erősítjük, és lehetővé tesszük a jövő generációinak, hogy nagyszerű streameket és tartalmakat hozhassanak létre az elkövetkező években.”

 

 

A nagyobb jobban szól. A Sonar for Streamers által felturbózott Alias mikrofonok egyedi építésű 1 hüvelykes, kondenzátoros kapszulával rendelkeznek, ami háromszor akkora, mint a hagyományos mikrofonkapszulák, hogy hibátlanul rögzítse minden gamer hangját, míg a finomított hangolású kardioid kapszulaminta egy buborékszerű befogási területtel minimalizálja a háttérzajt. Ez megfelel a broadcast- és hangstúdiókban használt hangmintának, valamint ez az optimális megoldás a pontos és hatásos énekhanghoz – a streameléshez csak erre van szükséged. Egészítsd ki egy egyedi építésű rezgéscsillapítóval, ami elnyeli a rázkódásokat, és lehetővé teszi a gamereknek, hogy megelevenedjenek a streamek során! Az alkotóelemek összessége egy letisztult, áramvonalas mikrofonváz, amelyet kifejezetten gamereknek terveztek.

 

Az Alias mikrofonház életre keltéséhez a SteelSeries egy nagy teljesítményű turbómotort fejlesztett ki, ami Sonar for Streamersként ismert. Ez az ingyenes, stúdióminőségű szoftvercsomag egy all-in-one hangstúdiót biztosít a gamereknek, és lehetőséget nyújt mindenre, amire egy streamernek szüksége lehet a kiváló hangminőségű produkcióhoz. A streamerek használhatják a független 10 sávos parametrikus ekvalizert előre meghatározott közvetítési beállításokkal a mélyebb hangokért, az audio-útválasztásért, a precíziós hangolásért és a keverésért, valamint a ClearCast AI-zajszűrést, hogy még a legzajosabb szoba is úgy hangozzon, mint egy hangstúdió. Az olyan profi szoftveres keverőeszközök, mint a Compressor és a Limiter, szükségtelenné teszik a további audioprogramok vagy pluginek használatát. A Sonar kompatibilis a népszerű videóközvetítő szoftverekkel (OBS, Streamlabs stb.), és a képkockasebesség visszaesésének elkerüléséért a GPU helyett a CPU-t használja.

 

 

E két egység egyesítésével (Alias mikrofonok és Sonar for Streamers) a tökéletes broadcast minőség, tisztaság és vezérlés együttesen teszi még magasabbra a lécet a gamereknek és streamjeiknek. A Sonar for Streamers által felturbózott Alias mikrofonsorozat kétféle változatban kapható:

 

Alias – Hangminőség és sokoldalúság kombinálva

 

A gamingre átcímkézett, polcon elérhető, hagyományos mikrofonok ideje lejárt. Végre itt van – egy teljes mértékben gamingre és streamingre szánt mikrofon. Az Alias , amit a Sonar for Streamers kelt életre az első olyan mikrofon, amelyet az alapoktól kezdve kifejezetten gamereknek terveztek, hogy olyan profin szóljon, mint egy 24bit/48kHz-es, broadcast minőségű mikrofon, ami a gamerek hangjának minden részletét rendkívül pontosan érzékeli. Javíts azonnal a streameken és a tartalmakon tiszta, erőteljes hangzással, hogy megragadd a közönséget! Hogy a játékosok menet közben is informálva legyenek, az Alias mikrofon megjeleníti a hangerőre vonatkozó információkat egy 5 fokozatú LED-indikátorral, amely egy jól látható piros "X"-re vált, ha a streamerek le vannak némítva. A valós idejű mikrofonfelügyelet vezetékes fejhallgatóval is lehetséges, a beépített alsó RGB-világítás és az 5 fokozatú LED pedig 16,8 millió RGB-színt kínál streamer setupod személyre szabásához. Olyan egyszerű, mint a Plug & Play, akárcsak az Alias USB-n keresztül történő csatlakoztatásával egy PC-hez. A gamerek kényelmesen szabályozhatják a bemeneti erősítést, a némítást és a fejhallgató hangerejét, sőt, egy 3,5 mm-es kábellel csatlakoztathatnak egy Nova sorozatú headsetet is.

 

 

Alias Pro – A legkiválóbb streamer mikrofon gamereknek

 

A Sonar for Streamerst használó Alias Pro egy broadcast minőségű XLR-mikrofon, amely rendkívüli pontossággal érzékeli a felhasználó hangjának minden részletét, míg a kiegyensúlyozott XLR-rendszer előerősítővel és 48 V-os fantomtáppal csökkenti a zajt és az interferenciát, hogy tiszta és erőteljes 24bit/48kHz-es hangot biztosítson. A gamerek felturbózhatják tartalomgyártási képességeiket az XLR Stream Mixerrel, egy professzionális szintű vezérlőállomással, amely XLR-erősítést és hangkeverésvezérlést kínál bármilyen számítógéphez. A SteelSeries egy újabb újdonságot mutat be a gamingben az innovatív StreamMixerrel, amely két USB-portot használ a Sonar szoftverrel, hogy támogassa a tartalomgyártók két PC-s streamelését. Az egyszerű keverés érdekében az Alias Pro Drag 'n' Drop audio útválasztási funkcióval rendelkezik, ahol a streamerek akár öt hangcsatornát is átirányíthatnak és keverhetnek, és egyenként állíthatják be azokat, hogy tökéletes élményt nyújtsanak közönségüknek. A gamereknek gyors és egyszerű hozzáférésre van szükségük a vezérlőkhöz, és az olyan alapvető hangbeállításokhoz, mint a mikrofonerősítés és -némítás, amelyek karnyújtásnyira vannak. A streamerek személyre szabhatják a hangszabályzó és gombok hozzárendelését is, hogy bizonyos hangcsatornákat keverhessenek vagy elnémíthassanak, valamint felügyelhetik a hangerőszinteket és a némítás állapotát az egyedi tervezésű LED-indikátorokkal, miközben a streamre koncentrálnak. A hangerőszabályzó fénye zöldről pirosra vált a bemeneti szint figyeléséhez, míg az RGB-hangulatvilágítás kiegészíti a setupod. 

 

 

A gamereknek többé nem kell beérniük átlagos mikrofonokkal. A Sonar for Streamerst használó Alias és Alias Pro mikrofonok már elérhetők a SteelSeries.com weboldalon és a kiskereskedőknél világszerte az alábbi ajánlott végfelhasználói árakon:

● Alias mikrofon – USA 179,99 USD | EU 199,99 EUR | APAC 199,99 USD

● Alias Pro mikrofon  – USA 329,99 USD | EU 349,99 EUR | APAC 349,99 USD

● SteelSeries Boom Arm – USA 99,99 USD | EU 99,99 EUR | APAC 99,99 USD 

● SteelSeries Sonar For Streamers - Ingyenes letölthető: SteelSeries.com/gg/sonar-for-streamers

Kulcsszavak: SteelSeries mikrofon

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50