A SteelSeries bemutatja a jövő gamer mikrofonjait

forrás: Prím Online, 2023. október 4. 18:50

A SteelSeries, a gaming- és esport perifériák világelső gyártója ma bemutatta legújabb termékcsaládját és az első olyan mikrofonmegoldását, amely kifejezetten gamereknek készült. A több mint 20 éves tervezési és mérnöki szakértelemmel rendelkező, a gamerek problémáinak megoldására és minden játékmenet dicsőségessé tételére szakosodott első számú prémium gaming audio márka bemutatja az Alias mikrofonokat a Sonar for Streamers erejével. Most „végre a gamereknek is van hangjuk”.

Amikor a játékosok streamelnek, megelevenednek, mozognak gamingfelszerelésük és csataterük körül, féktelen izgalommal és lelkesedéssel kiabálnak, elmesélik a játékmenetet, valamint történeteket adnak elő stílusosan és személyes hangnemben. A piacon lévő mikrofonok jelenlegi kínálata nem felel meg ezeknek az igényeknek, és nem teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy dinamikusak legyenek, míg az Alias mikrofonok megteremtik azt a szabadságot és valódi hatótávolságot, amire a gamerek vágynak. Mások már mutattak be 4 az 1-ben mikrofonmegoldásokat, de egyiknek sem a mesterei.

 

 

Streamelni és tartalmat gyártani egyszerre nem könnyű. A hírolvasók az adásra koncentrálhatnak, mert egy egész stáb áll rendelkezésükre annak elkészítésében. De a streamerek általában egyedül csinálják mindezt. A megvalósítás három éve alatt a SteelSeries felvette a harcot a status quóval, hogy megoldást találjon erre a fájó pontra, létrehozva a tökéletes mikrofonrendszert a gamereknek és a streamereknek, ami megkönnyíti az egyidejű tartalomgyártást és streamelést. A hardver és a szoftver kettős erejével a streamerek professzionális hangzást érhetnek el anélkül, hogy profik lennének.  Ezentúl bármely gamer úgy szólhat, mintha egy profi stúdióban lenne, akárcsak kedvenc profi streamerei és tartalomgyártói.

 

„Sokak számára a játék nemcsak egy időtöltés, hanem szenvedély és életstílus, így a legjobb perifériák használatával garantálják, hogy az élmény minden alkalommal lenyűgöző legyen” – nyilatkozta Ehtisham Rabbani, a SteelSeries elnök-vezérigazgatója. „A SteelSeries évtizedek óta ugyanolyan szenvedélyesen törekszik az innovatív, kategóriájában vezető termékek piacra dobására, mint amennyire a gamerek magára a játékra. A Sonar for Streamers által felturbózott Alias mikrofonok megjelenésével a jelenkor gamereinek, streamereinek és tartalomgyártóinak képességeit erősítjük, és lehetővé tesszük a jövő generációinak, hogy nagyszerű streameket és tartalmakat hozhassanak létre az elkövetkező években.”

 

 

A nagyobb jobban szól. A Sonar for Streamers által felturbózott Alias mikrofonok egyedi építésű 1 hüvelykes, kondenzátoros kapszulával rendelkeznek, ami háromszor akkora, mint a hagyományos mikrofonkapszulák, hogy hibátlanul rögzítse minden gamer hangját, míg a finomított hangolású kardioid kapszulaminta egy buborékszerű befogási területtel minimalizálja a háttérzajt. Ez megfelel a broadcast- és hangstúdiókban használt hangmintának, valamint ez az optimális megoldás a pontos és hatásos énekhanghoz – a streameléshez csak erre van szükséged. Egészítsd ki egy egyedi építésű rezgéscsillapítóval, ami elnyeli a rázkódásokat, és lehetővé teszi a gamereknek, hogy megelevenedjenek a streamek során! Az alkotóelemek összessége egy letisztult, áramvonalas mikrofonváz, amelyet kifejezetten gamereknek terveztek.

 

Az Alias mikrofonház életre keltéséhez a SteelSeries egy nagy teljesítményű turbómotort fejlesztett ki, ami Sonar for Streamersként ismert. Ez az ingyenes, stúdióminőségű szoftvercsomag egy all-in-one hangstúdiót biztosít a gamereknek, és lehetőséget nyújt mindenre, amire egy streamernek szüksége lehet a kiváló hangminőségű produkcióhoz. A streamerek használhatják a független 10 sávos parametrikus ekvalizert előre meghatározott közvetítési beállításokkal a mélyebb hangokért, az audio-útválasztásért, a precíziós hangolásért és a keverésért, valamint a ClearCast AI-zajszűrést, hogy még a legzajosabb szoba is úgy hangozzon, mint egy hangstúdió. Az olyan profi szoftveres keverőeszközök, mint a Compressor és a Limiter, szükségtelenné teszik a további audioprogramok vagy pluginek használatát. A Sonar kompatibilis a népszerű videóközvetítő szoftverekkel (OBS, Streamlabs stb.), és a képkockasebesség visszaesésének elkerüléséért a GPU helyett a CPU-t használja.

 

 

E két egység egyesítésével (Alias mikrofonok és Sonar for Streamers) a tökéletes broadcast minőség, tisztaság és vezérlés együttesen teszi még magasabbra a lécet a gamereknek és streamjeiknek. A Sonar for Streamers által felturbózott Alias mikrofonsorozat kétféle változatban kapható:

 

Alias – Hangminőség és sokoldalúság kombinálva

 

A gamingre átcímkézett, polcon elérhető, hagyományos mikrofonok ideje lejárt. Végre itt van – egy teljes mértékben gamingre és streamingre szánt mikrofon. Az Alias , amit a Sonar for Streamers kelt életre az első olyan mikrofon, amelyet az alapoktól kezdve kifejezetten gamereknek terveztek, hogy olyan profin szóljon, mint egy 24bit/48kHz-es, broadcast minőségű mikrofon, ami a gamerek hangjának minden részletét rendkívül pontosan érzékeli. Javíts azonnal a streameken és a tartalmakon tiszta, erőteljes hangzással, hogy megragadd a közönséget! Hogy a játékosok menet közben is informálva legyenek, az Alias mikrofon megjeleníti a hangerőre vonatkozó információkat egy 5 fokozatú LED-indikátorral, amely egy jól látható piros "X"-re vált, ha a streamerek le vannak némítva. A valós idejű mikrofonfelügyelet vezetékes fejhallgatóval is lehetséges, a beépített alsó RGB-világítás és az 5 fokozatú LED pedig 16,8 millió RGB-színt kínál streamer setupod személyre szabásához. Olyan egyszerű, mint a Plug & Play, akárcsak az Alias USB-n keresztül történő csatlakoztatásával egy PC-hez. A gamerek kényelmesen szabályozhatják a bemeneti erősítést, a némítást és a fejhallgató hangerejét, sőt, egy 3,5 mm-es kábellel csatlakoztathatnak egy Nova sorozatú headsetet is.

 

 

Alias Pro – A legkiválóbb streamer mikrofon gamereknek

 

A Sonar for Streamerst használó Alias Pro egy broadcast minőségű XLR-mikrofon, amely rendkívüli pontossággal érzékeli a felhasználó hangjának minden részletét, míg a kiegyensúlyozott XLR-rendszer előerősítővel és 48 V-os fantomtáppal csökkenti a zajt és az interferenciát, hogy tiszta és erőteljes 24bit/48kHz-es hangot biztosítson. A gamerek felturbózhatják tartalomgyártási képességeiket az XLR Stream Mixerrel, egy professzionális szintű vezérlőállomással, amely XLR-erősítést és hangkeverésvezérlést kínál bármilyen számítógéphez. A SteelSeries egy újabb újdonságot mutat be a gamingben az innovatív StreamMixerrel, amely két USB-portot használ a Sonar szoftverrel, hogy támogassa a tartalomgyártók két PC-s streamelését. Az egyszerű keverés érdekében az Alias Pro Drag 'n' Drop audio útválasztási funkcióval rendelkezik, ahol a streamerek akár öt hangcsatornát is átirányíthatnak és keverhetnek, és egyenként állíthatják be azokat, hogy tökéletes élményt nyújtsanak közönségüknek. A gamereknek gyors és egyszerű hozzáférésre van szükségük a vezérlőkhöz, és az olyan alapvető hangbeállításokhoz, mint a mikrofonerősítés és -némítás, amelyek karnyújtásnyira vannak. A streamerek személyre szabhatják a hangszabályzó és gombok hozzárendelését is, hogy bizonyos hangcsatornákat keverhessenek vagy elnémíthassanak, valamint felügyelhetik a hangerőszinteket és a némítás állapotát az egyedi tervezésű LED-indikátorokkal, miközben a streamre koncentrálnak. A hangerőszabályzó fénye zöldről pirosra vált a bemeneti szint figyeléséhez, míg az RGB-hangulatvilágítás kiegészíti a setupod. 

 

 

A gamereknek többé nem kell beérniük átlagos mikrofonokkal. A Sonar for Streamerst használó Alias és Alias Pro mikrofonok már elérhetők a SteelSeries.com weboldalon és a kiskereskedőknél világszerte az alábbi ajánlott végfelhasználói árakon:

● Alias mikrofon – USA 179,99 USD | EU 199,99 EUR | APAC 199,99 USD

● Alias Pro mikrofon  – USA 329,99 USD | EU 349,99 EUR | APAC 349,99 USD

● SteelSeries Boom Arm – USA 99,99 USD | EU 99,99 EUR | APAC 99,99 USD 

● SteelSeries Sonar For Streamers - Ingyenes letölthető: SteelSeries.com/gg/sonar-for-streamers

Kulcsszavak: SteelSeries mikrofon

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59