Három új vezeték nélküli mikrofont mutat be a Sony

forrás: Prím Online, 2023. október 6. 20:26

Mikrofonportfólióját bővítve a Sony bemutatja az ECM-W3 és az ECM-W3S vezeték nélküli mikrofonokat, valamint az ECM-S1 vezeték nélküli streaming mikrofont. Ezek az élvonalbeli mikrofonok a kiváló minőségű hangrögzítést könnyű kialakítással ötvözik. Az ECM-W3, az ECM-W3S és az ECM-S1 modellekkel a Sony a videós tartalomgyártók számára lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű hangfelvételeket készítsenek a különböző forgatások során. 

 

Az ECM-W3 kétcsatornás vevővel és két mikrofonnal, az ECM-W3S pedig egycsatornás vevővel és egy mikrofonnal rendelkezik. Mind az ECM-W3, mind az ECM-W3S tökéletes a videós tartalomkészítők számára, akik a legkülönfélébb forgatási szituációkban dolgoznak, így például a vlogok és az interjúk során lehetővé teszik a kiváló minőségű hangok egyszerű rögzítését még akkor is, amikor a kamerától távoli anyagot vesznek fel.

 

Az ECM-W3 vezeték nélküli mikrofon ideális megoldás interjúkhoz és négyszemközti beszélgetésekhez, az ECM-W3S mikrofon pedig kiválóan alkalmas a vloggerek és videótartalmak készítőinek, hogy tiszta és artikulált hangokat rögzítsenek és a természetes, organikus hangzásra összpontosítva. Ezek a mikrofonok kivételes hangfelvételt biztosítanak, miközben hatékonyan csökkentik a zajt. A Sony fényképezőgépekkel való Multi-Interface (MI) Shoe kompatibilitás mellett a kompatibilitást tovább fokozza az USB Type-C csatlakozó és a 3,5 mm-es hangkimenet, amely lehetővé teszi az összekapcsolást számos USB csatlakozóval és 3,5 mm-es hangbemenettel ellátott eszközzel, például fényképezőgépekkel, okostelefonokkal és többek között PC-kkel való kapcsolatot. A mikrofonhoz egy kényelmes töltőtáska is tartozik, amely lehetővé teszi a problémamentes hordozhatóságot.

 

Az élő közvetítések és podcastok során a kiváló hangminőségre törekvő professzionális videósok és videótartalom-készítők számára az ECM-S1 mikrofon a tökéletes eszköz. A mikrofon kompakt és könnyű testtel rendelkezik, és három 14 mm-es, nagy átmérőjű kapszulával van felszerelve, amelyek az emberi hangok természetes és kiváló minőségű rögzítésére vannak hangolva. A kamerákhoz, számítógépekhez és okostelefonokhoz való zökkenőmentes csatlakoztatása nélkülözhetetlen eszköz a dinamikus és magával ragadó audio-videó élményt kereső tartalomkészítők számára. Mivel a hangot vezeték nélküli kapcsolaton keresztül közvetlenül a kamerába rögzítik, nem fordul elő "hang- és videokésés", amely néha akkor jöhet létre, amikor a hangot és a videót külön-külön táplálják be egy elosztóeszközre élő közvetítés során, így nincs szükség késleltetés-kompenzációra.

 

A Sony ECM-W3, ECM-W3S és ECM-S1 mikrofonok a márka innováció és kiválóság iránti elkötelezettségét testesítik meg. Ezekkel az új kezdeményezésekkel a Sony tovább feszegeti az audiotechnológia határait, lehetővé téve az alkotók számára, hogy figyelemre méltó hangminőséget érjenek el a különböző tartalomkészítési módokon.

 

Az "ECM-W3" és az "ECM-W3S" vezeték nélküli mikrofonok fő jellemzői

 

Kiváló minőségű hangfelvétel csökkentett zajszint mellett

Az ECM-W3 egy vevőegységből és két mikrofonból, az ECM-W3S pedig egy vevőegységből és egy mikrofonból áll. A hangminőséget szem előtt tartó tervezéssel a Sony kiváló minőségű hangfelvételt ért el csökkentett zajszint mellett.

 

Zajcsökkentő szűrővel szerelték fel, amely digitális jelfeldolgozással hatékonyan csökkenti a durva zajokat, az alacsony szűrő pedig csökkenti a nemkívánatos alacsony frekvenciájú zajokat, például a szél, a légkondicionáló és a rezgések hangjait. Ezenkívül a mellékelt szélvédő csökkenti az erős szél vagy a lehelet által a mikrofonba érkező zajokat, lehetővé téve a tiszta hangfelvételt a természeti környezet zavaró hatásaival együtt. A szűrők és a szélvédő együttesen működve kevesebb zajeltávolító feldolgozást kívánnak az utómunka során.

 

A Multi-Interface (MI) Shoe-val felszerelt Sony kamerához csatlakoztatva az ECM-W3 és az ECM-W3S vevőegység kompatibilis a digitális audiointerfésszel, és a kamera közvetlenül rögzítheti a kimeneti hangjelet. Ez kiváló hangfelvételt tesz lehetővé minimális zajzavar mellett. Emellett rendelkezik egy biztonsági funkcióval, amely elnyomja a hangtorzulást nagy hangerőnél, valamint egy csillapító funkcióval, amely manuálisan csökkenti a hangot nagy hangerővel történő felvétel során. Mind az "ECM-W3", mind az "ECM-W3S" alacsony energiafogyasztást, alacsony késleltetést és kiváló hangminőséget biztosít a Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) és az LC3Plus kodek segítségével.

 

Fokozott kényelem a sokoldalú csatlakoztathatóság révén

Az MI Shoe támogatása nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé az akkumulátor- és kábelmentes felvételkészítésnél. Az áramellátás közvetlenül a kameráról érkezik a vevőegységbe, így nem kell aggódni az akkumulátor lemerülése miatt. USB Type-C csatlakozóval is rendelkezik, így lehetőség van digitális hang (48kHz/24bit) kimenetre a vevőegységről egy USB-vel csatlakoztatott okostelefonra vagy PC-re. Ezenkívül 3,5 mm-es mini jack (sztereó) hangkimeneti csatlakozóval is rendelkezik, így kompatibilitást biztosít olyan kamerákkal, PC-kkel, IC-felvevőkkel stb., amelyek nem rendelkeznek MI Shoe megoldással. Emellett a multiinterfészes lábhoz egy terminálvédő tartó/állvány is tartozik, amely mikrofonállványként használható, ha a vevőegységet nem kamerához, hanem más berendezéshez, vagy csavarfuratokkal ellátott adapterként okostelefon-csíptetőhöz rögzítik.

 

Ezen kívül a mikrofon egy 3,5 mm-es mini jack csatlakozóval (monaurális) rendelkezik, amely külső mikrofon bemeneti csatlakozóként használható. Egy olyan lavalier mikrofonnal, mint például az ECM-LV1, kombinálva használható, képes felvenni az alany hangját, miközben a mikrofon el van rejtve a szem elől. Az újratölthető mikrofon egy teljes feltöltéssel akár 6 órán keresztül folyamatosan használható.

 

Kompakt és könnyű, nagyfokú hordozhatóság a mellékelt töltőtáskával együtt

A kompakt és könnyű mikrofon méretei 25,0 mm x 52,5 mm x 20,5 mm, súlya pedig mindössze 17 g. A vevőegység mérete 32,0 mm x 29,0 mm x 50,0 mm, és súlya 25g. Mind a mikrofonok, mind a vevőkészülékek bárhol, bármikor könnyedén használhatók. A további tartósság érdekében az ECM-W3 és az ECM-W3S por- és nedvességálló, lehetővé téve a gondtalan kültéri használatot.

 

Emellett a könnyű és hordozható töltőtáska lehetővé teszi a töltést útközben is.

 

Az "ECM-S1" vezeték nélküli/streaming mikrofon fő jellemzői

 

Kiváló minőségű hangfelvételi teljesítmény, és a hang és videó szinkronizálása kamerához csatlakoztatva

Az ECM-S1 három nagy átmérőjű (14 mm) kapszulával rendelkezik, amelyek három hangfelvételi módnak felelnek meg: egyirányú, minden irányú és sztereó, így a hangfelvétel kiváló minőségű, nagy érzékenységű és széles frekvenciajellemzőkkel rendelkező rögzítést biztosít. A mikrofon sajátosan alacsony zajszintje és széles dinamikatartománya lehetővé teszi a leghalkabb hangok tiszta rögzítését is.

 

Az emberi hangok természetes és tiszta rögzítésére hangolva a mikrofon a felvétel során valósághű és gazdag textúrájú hangot képes rögzíteni, ami egyedülálló a streaming mikrofonoknál. Zajcsökkentő szűrővel is rendelkezik, amely digitális jelfeldolgozással hatékonyan távolítja el a durva zajokat, valamint egy mélyvágó szűrővel, amely csökkenti a felesleges alacsony frekvenciájú zavaró hangokat, például a szél, a légkondicionáló berendezés és a rezgések hangjait, így csökkentve a környezet hatását. Az ECM-S1 teljes körű funkciókkal rendelkezik, amelyek csökkentik a zajt és támogatják a kiváló minőségű hangfelvételt.

 

Új hangszedő stílus kompakt, könnyű házzal és sokoldalú csatlakoztathatósággal

Az ECM-S1 mikrofon könnyű, mindössze 157 g súlyú és kompakt, 63,0 mm x 137,5 mm x 63,0 mm méretű, ultrakönnyű vevőegységgel, amely 25 g súlyú, 32 mm x 29 mm x 50 mm méretű. A Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) és az LC3plus kodek alacsony energiafogyasztást, alacsony késleltetést és kiváló hangminőséget biztosít. A vezeték nélküli kapcsolat használata olyan felvételi stílust tesz lehetővé, amelyet nem befolyásolnak a környezeti feltételek. A hangfelvétel új szintje is elérhető, lehetővé téve a hangszerekkel kísért beszélgetések és éneklés magas hangminőségű rögzítését.

 

A csatlakoztathatóság érdekében a vevőkészülék összeköthető egy kompatibilis kamerához az MI Shoe-n keresztül. A mikrofon és a vevőegység USB Type-C csatlakozókkal rendelkezik, amelyek támogatják a 48 kHz/24 bites digitális hangkimenetet. Ennek eredményeképpen a mikrofon többféle módon is képes kiváló minőségű hangfelvétel készítésére, például a mikrofon vezeték nélküli csatlakoztatásával a vevő USB-jén keresztül egy PC-hez vagy okostelefonhoz, vagy a mikrofon USB-n keresztül történő közvetlen csatlakoztatásával egy PC-hez vagy okostelefonhoz. A vevőegység 3,5 mm-es mini jack (sztereó) csatlakozóval is rendelkezik hangkimeneti csatlakozóként.

 

Kiemelkedő kezelhetőség, amely megfelel a különböző alkotók igényeinek

A mikrofon egy független tárcsával rendelkezik, amely a hangfelvétel szintjét állítja be. Az ECM-S1 hangbemeneti szintjének hangereje szintén intuitív módon állítható a felső tárcsával, miközben a hangbemeneti szint valós időben ellenőrizhető a jelzőlámpákkal. A beépített LINK lámpa jelzi a mikrofon és a vevőegység közötti kommunikációs állapotot, így elkerülhető a kimaradó felvétel.

 

Ha a mikrofon és egy PC vagy okostelefon közötti USB-kapcsolaton keresztül történik a felvétel, a mikrofon fejhallgató-kimenetére (a kereskedelemben kapható) fejhallgatót lehet csatlakoztatni, hogy a hangot a csatlakoztatott eszköz bevonása nélkül lehessen figyelni. A fejhallgató hangereje a mikrofon alján található tárcsa rövid megnyomásával is beállítható. A mikrofonon található fejhallgató hangerő/keverési arány állítótárcsával beállítható a mikrofonról és a számítógépről vagy okostelefonról az USB-kapcsolaton keresztül érkező hang bemeneti hangerő szintje közötti hangkeverési arány.

 

Az ECM-S1 és a vevőkészülék egy-egy beépített akkumulátorral rendelkezik a hosszabb használat érdekében. A vevőegység a közvetlen áramellátás támogatásával folyamatosan is használható, ha a fényképezőgép MI Shoe vagy USB Type-C kábeléhez csatlakoztatjuk. A mikrofon akár 13 órán át használható folyamatosan, ha az akkumulátor teljesen feltöltve van USB Type-C kábel használatával. 

 

Ezenkívül a pop filter csökkenti azokat hangokat, amelyek akkor keletkeznek, amikor a beszélő szája közel van a mikrofonhoz, és a leheletük közvetlenül érintkezik a mikrofonnal. Ez lehetővé teszi az ének, a narráció és más hangfelvételek optimális körülmények közötti rögzítését. A mikrofonhoz egy állvány is tartozik, amely a mikrofonhoz rögzíthető, és lehetővé teszi, hogy a mikrofon támasz nélkül álljon felvétel közben. A mikrofon szöge előre vagy hátrafelé is állítható. Alternatív megoldásként az állvány használaton kívül levehető, és a mikrofon alján található 1/4"-os menet lehetővé teszi, hogy a mikrofon állványra vagy a kereskedelemben kapható mikrofonkarra rögzíthető legyen.

 

Árazás és elérhetőség

Az ECM-W3 és az ECM-W3S vezeték nélküli mikrofonok 2023 novemberétől lesznek elérhetőek Európa kiválasztott országaiban, az ECM-S1 pedig 2023 októberétől.

Az ECM-W3 becsült kiskereskedelmi értéke 500 EUR, az ECM-W3S becsült kiskereskedelmi értéke 370 EUR, az ECM-S1 becsült kiskereskedelmi értéke pedig 450 EUR.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09