Indul az informatikusok országos megmérettetése

MTI Sajtóadatbank, 2023. október 12. 11:35

A VII. Országos IT Megmérettetés október 12-én indul, a versenyen Magyarország legkiemelkedőbb informatikusai tehetik próbára magukat – közölték a verseny szervezői kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a hét héten át tartó online vetélkedőre – amelyre az idén már cégek csapatai is nevezhetnek – ingyenesen lehet regisztrálni.

 

Hozzátették, hogy a legnagyobb hazai IT-verseny iránt eddig nem tapasztalt érdeklődés mutatkozik, a nevezések folyamatosan érkeznek. Eddig már több mint 2600 ember és 30 vállalat jelentkezett a https://megmerettetes.hu/ weboldalon keresztül.

 

megmerettetes.hu

 

A verseny 24 kategóriája között található az akadálymentes weboldal fejlesztése, a nyelvfüggetlen programozás, az IT Biztonság, a Java programozás, a mesterséges intelligencia és a mobilfejlesztés is.

 

A verseny egyes kategóriáit Magyarország ismert nagyvállalatai hitelesítik, akik a versenyzők beleegyezésével munkalehetőséggel is megkereshetik a résztvevőket.

 

A kategóriagyőztesek mellett a szervezők abszolút győztest is hirdetnek, aki az SAP Hungary felajánlásával, szakmai tapasztalatszerző útra indulhat néhány napra Berlinbe. Vele tart majd az akadálymentes weboldal kategória legjobb száz helyezettje közül egy kisorsolt versenyző is. A díjátadót 2024 februárjában tartják – ismertették a szervezők a közleményben.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors bemutatja a legújabb QD OLED Evnia gaming monitort

Kiváló képminőséget és kiemelkedő játékélményt biztosít a nagyteljesítményű vizuális specifikációkkal büszkélkedő Philips Evnia 34M2C6500, amely 2024 június közepétől megvásárolható.

2024. június 13. 18:33

Véget ért az EIT Health InnoStars – iLex Innovációs Verseny

Több mint 90 magyar kis- és középvállalkozás kapott lehetőséget arra az elmúlt fél évben, hogy nemzetközi színpadon mutassa be egészségügyi innovációit, és megnyíljon előtte az út, hogy európai partnereket találjon projektjei validálásához és piacra viteléhez. Az EIT Health és a iLex innovációs versenyén, amelyben stratégiai partnerként részt vett a budapesti vállalkozások innovációit és nemzetközi piacralépését támogató BKIK is számos kiemelkedő projekt közül hat kategóriában 9 újítást ismert el első hellyel a nemzetközi zsűri a stroke utáni rehabilitációt segítő okos tolltól a tűmentes gyógyszerelést lehetővé tevő fejlesztésig.

2024. június 13. 16:56

Új router kisebb vállalkozások, távmunkában dolgozók és MSP-k támogatására

A Zyxel Networks, a biztonságos, AI-alapú felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója bejelentette az USG LITE 60AX – egy AX6000 WiFi 6 biztonsági router bevezetését. Az all-in-one routert kifejezetten kis- és középvállalkozások (SMB-k), távmunkában dolgozók és menedzselt szolgáltatók (MSP-k) számára tervezte a gyártó. 

2024. június 13. 15:20

A Thermaltake új versenyszimulátor-pilótafülkét és monitorállványt mutat be

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bemutatta a GR500 versenyszimulátor-pilótafülkét és a Triple Racing monitorállványt, melyek már megvásárolhatóak. A hagyományos PC gaming setupokon túlmutatva a versenyszimulátorok újradefiniálják a gaming környezetet, így könnyen úgy érezheted, mintha egy igazi versenyautót vezetnél egy igazi versenypályán, miközben egy zárt, szórakozásra alkalmas helyen vagy. Hozd létre szimulátoraidat a Thermaltake verseny-ökoszisztémával vagy menj még messzebbre, és párosítsd őket egy VR-headsettel, mint a Meta Quest 3, teljesen elmerülve a gyors és ádáz versenyzés izgalmában!

2024. június 13. 13:45

A nyaralás információbiztonsági és adatvédelmi veszélyei – Social média megosztások

Sokan szeretnek nyaralásuk során képeket és élményeket megosztani a közösségi médiában. Ez azonban nemcsak barátaink és családunk számára látható, hanem esetlegesen rosszindulatú személyek számára is, akik kihasználhatják a távollétünket.

2024. június 13. 12:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30