Indul az informatikusok országos megmérettetése

MTI Sajtóadatbank, 2023. október 12. 11:35

A VII. Országos IT Megmérettetés október 12-én indul, a versenyen Magyarország legkiemelkedőbb informatikusai tehetik próbára magukat – közölték a verseny szervezői kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a hét héten át tartó online vetélkedőre – amelyre az idén már cégek csapatai is nevezhetnek – ingyenesen lehet regisztrálni.

 

Hozzátették, hogy a legnagyobb hazai IT-verseny iránt eddig nem tapasztalt érdeklődés mutatkozik, a nevezések folyamatosan érkeznek. Eddig már több mint 2600 ember és 30 vállalat jelentkezett a https://megmerettetes.hu/ weboldalon keresztül.

 

megmerettetes.hu

 

A verseny 24 kategóriája között található az akadálymentes weboldal fejlesztése, a nyelvfüggetlen programozás, az IT Biztonság, a Java programozás, a mesterséges intelligencia és a mobilfejlesztés is.

 

A verseny egyes kategóriáit Magyarország ismert nagyvállalatai hitelesítik, akik a versenyzők beleegyezésével munkalehetőséggel is megkereshetik a résztvevőket.

 

A kategóriagyőztesek mellett a szervezők abszolút győztest is hirdetnek, aki az SAP Hungary felajánlásával, szakmai tapasztalatszerző útra indulhat néhány napra Berlinbe. Vele tart majd az akadálymentes weboldal kategória legjobb száz helyezettje közül egy kisorsolt versenyző is. A díjátadót 2024 februárjában tartják – ismertették a szervezők a közleményben.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17