Elismerést kaptak a látássérülteknek segítő Samsung készülékek

forrás: Prím Online, 2023. október 17. 17:31

Low Vision Care, azaz „A látási nehézségekkel küzdőket támogató” minősítést kaptak a Samsung 2023-ban bemutatott Neo QLED és QLED termékcsaládjának modelljei*  a TÜV Rheinlandtól. Ezt a tanúsítványt azon termékek érdemelhetik ki, amelyek megfelelnek olyan szabványoknak, mint a képmegjelenítés és a látásérzékelés javítása, ezzel segítve a tompalátásban – egyfajta látáskárosodásban – érintett felhasználókat.

„A technológiai újítások akkor igazán jelentőségteljesek, ha azok bárkinek hozzáférhetőek lehetnek. Ezért nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket ez a tanúsítvány, amely az akadálymentes televíziónézést támogató funkciók fejlesztését igazolja – mondta el Seok Woo Yong, a Samsung Electronics vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – A »Kijelzők bárhol, képernyők mindenkinek« jövőképünk fényében továbbra is az a célunk, hogy olyan prémium kategóriás képernyőket biztosítsunk, amelyek bármely felhasználó egyedi igényeit és elvárásait figyelembe veszik.”

 

 

A különböző látási nehézségekkel élő felhasználók lehető legteljesebb tévénézési élményének érdekében fejlesztette a Samsung a Relumino módot, amely a kép bizonyos részeit erősíti – például kihangsúlyozza a körvonalakat, növeli a kontrasztot és az élességet –, ezáltal könnyebben felismerhető a képernyőn megjelenő tartalom és egyszerűbb követni a cselekményt. A tompalátás, más néven amblyopia vagy lusta szem, az egyik leggyakoribb gyermekkori látászavar, a gyermekek körülbelül három százalékát érinti. A legtöbb esetben a gyermek agya figyelmen kívül hagyja az egyik szemről érkező jeleket és ingereket, így csak a másik szemhez vezető pályákat fejleszti ki.

 

A TÜV Rheinland, az egyik vezető nemzetközi tanúsító szervezet. A „Low Vision Care”, azaz A gyengén látókat támogató minősítést annak értékelésével ítéli oda, hogy a technológia miképp befolyásolja az amblyopiás, tompalátó felhasználók televíziónézési élményét. Az intézet különböző teszteket végez, amelyekkel összehasonlítják, hogy a normál megjelenítési módok és a Relumino mód, hogyan különböznek egymástól a színtisztaság, az élesség és az általános vizuális kényelem tekintetében.

 

A legújabb tanúsítvány mellett a Samsung képernyői elnyerték a Német Elektrotechnikusok Szövetségének (Verband Deutscher Elektrotechniker, VDE) „A cirkadián ritmushoz igazodó kijelző” és „Szemkímélő” tanúsítványát, valamint az Underwriters Laboratories (UL) független amerikai termékbiztonsági tanácsadó és tanúsító társaság „Tükröződésmentes” minősítését is a biztonságosabb és kényelmesebb tévénézési élményt nyújtó technológiákkal. Emellett megkapta a „Pantone Hitelesített” és „Bőrtónus Hitelesített” minősítéseket is a Pantone-tól, amely azt jelöli, hogy a tanúsított Samsung képernyők megfelelnek a szervezet színpontossági szabványainak. Az elismerések egyre bővülő listája rávilágít arra, hogy a vállalat fejlesztései miként hatnak pozitívan a felhasználói élményre.

 

_____________________

*Neo QLED 8K (QN900, QN800), Neo QLED 4K (QN80 és afelett) és QLED (Q80 és afelett) sorozat. Az elérhető modellek régiónként eltérhetnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59