Tarolt az ELTE az ICPC Programozói Verseny magyar fordulójában

forrás: Prím Online, 2023. november 8. 09:57

A legrégebbi és legrangosabb nemzetközi programozói verseny magyarországi fordulóján ELTE-s csapatok végeztek az első öt helyen, a dobogósok vesznek majd részt a decemberi ljubljanai regionális döntőben.  

Az ELTE Informatikai Kar adott otthont a nemzetközi  ICPC  programozói csapatverseny magyar fordulójának, ahol hazai egyetemek hallgatóiból álló 3 fős csapatok mérték össze tudásukat.

 

A versenyen összesen 32 csapat indult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem képviseletében. Az első öt helyezés mindegyikét az ELTE csapatai szerezték meg. 

 

 

Az ELTE-1 elnevezésű csapat (Gyimesi Péter, Noszály Áron, Varga Péter) kilenc megoldott feladattal kiemelkedett a mezőnyből és a dobogó tetejére álhatott. Négy másik ELTE-s csapat egyaránt 7-7 feladatot teljesített, így az időeredmények alapján a második helyet a Rühös állat (Máté Lőrinc, Melján Dávid, Nádor Benedek), míg a harmadikat az Árvíztűrő Tükörfúrógép (Csizmadia Miklós, Dékány Csaba, Makrai-Kis Balázs) szerezte meg.

 

Ez a három csapat képviselheti az ELTE-t december elején a szlovéniai Ljubljanában a közép-európai regionális fordulóban, mely hagyományosan az ICPC versenyek egyik legerősebb etapjának számít. 

 

A magyar forduló szervezéséért, a feladatsor összeállításáért és a technikai lebonyolításért Németh Zsolt adjunktus, Nikházy László, az ELTE IK Informatikai Doktori Iskola hallgatója és Pőcze Barnabás informatikus hallgató feleltek.

A részletes eredmények az ICPC Hungary oldalán tekinthetők meg. 

 

Az International Collegiate Programming Contest (ICPC) az 1970-es évek óta gyűjti össze a világ legjobb fiatal programozóit, a nagy presztizsű versenyen évente mintegy 50 ezer egyetemista vesz részt, a világ 111 országának 3 ezer egyetemét képviselve.  

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59