Így szerzik be a karácsonyi ajándékokat a magyarok

forrás: Prím Online, 2023. november 26. 15:23

A Yettel friss országos kutatása szerint idén tízből négy magyar fogyasztó többnyire online tervezi beszerezni a karácsonyi ajándékokat, és közel ugyanennyien szívesen használnak ehhez alkalmazásokat is. A megkérdezettek több mint fele tudatosan keresi a kuponokat, kedvezményeket; egy tízezer forintos vásárlás esetén ezer forint engedményt sokan már jó ajánlatnak tartanak. Az ajándékvadászatban most a mobiltársaság is segít: a Yettel alkalmazásban meglepetés kedvezményekkel vár mindenkit. 

A magyarok ünnepi szokásait vizsgáló Yettel-kutatás* szerint az ajándékokat a többség még mindig szívesebben veszi meg üzletben: tízből négy válaszadó nyilatkozott úgy, hogy az ajándékbeszerzést kizárólag vagy többnyire online tervezi intézni, és ez az arány az elmúlt négy évben gyakorlatilag állandó volt.

 

A kitöltők több mint fele tudatosan keresi az akciókat, kuponokat az ajándékbeszerzéshez, és igyekszik kihasználni minden ilyen lehetőséget; közel ugyanennyien egy tízezer forintos vásárlás kapcsán már jó ajánlatnak tartanak ezer forint kedvezményt. Szintén hasonló arányban jellemző az okostelefonos applikációk letöltésével és használatával szembeni nyitottság, ha kedvezményekről van szó, ráadásul tízből négyen alkalmazásban is szívesen vásárolnának ajándékot. 

 

 

Az apphasználat iránti nyitottság egyelőre még a fiatalabbak körében magasabb: míg a 40 év alattiak közül többen töltenének le egy applikációt valamilyen kedvezményért cserébe, sőt nagyobb arányban figyelik és használják is az alkalmazásokban elérhető akciókat, a 40 év feletti korosztály (még) kevésbé szívesen vásárol applikáción keresztül karácsonyi ajándékokat.

 

Az appokkal való ismerkedéshez most érdemes letölteni a Yettel alkalmazást, ugyanis a szolgáltató meglepetés kedvezménnyel vár mindenkit – legyen szó meglévő vagy leendő Yetteles lakossági ügyfélről –, aki letölti az appot és feliratkozik a hírlevélre.

 

_______________________ 

*A kutatás 1000 fő megkérdezésével zajlott 2023. október 18. és 2023. október 25 között. A minta reprezentatív a 18-69 éves magyar lakosságra nem, életkor, régió és településtípus szerint. (Impetus research)

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59