Az AOC és a Philips Monitors rangos EPEAT Climate+ bajnokok lettek

forrás: Prím Online, 2023. november 28. 12:58

Az elektronikai iparban a környezeti felelősségvállalás és az innováció felé tett jelentős lépésként az MMD, vezető technológiai vállalat és a Philips Monitors márka licencpartnere, valamint az AOC, egyike a vezető kijelzőgyártóknak büszkén jelenti be, hogy a közelmúltban elnyerték az EPEAT Climate+ tanúsítványt. Logójuk mostantól jól láthatóan szerepel az EPEAT weboldalán, jelezve fontos szerepüket és elismerésüket a környezettudatos technológia területén. Ez a minősítés aláhúzza a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, nagy teljesítményű termékek kifejlesztése iránti elkötelezettségüket.

A gyorsan eszkalálódó klímaválsággal szemben sürgősen innovatív megoldásokra van szükség minden ágazatban, különösen az információ- és kommunikáció-technológiai (IKT) ágazatban. Ez a sürgető környezetvédelmi kihívás az iparágon belül azonnali cselekvést követel mind a gyártóktól, mind a fogyasztóktól.

 

EPEAT Climate+ tanúsítvány: új mérce

 

Az EPEAT Climate+ tanúsítvány vezetőként jelöli meg az AOC és a Philips Monitors vállalatokat a fenntarthatóbb elektronikai termékek felé tartó úton. A Globális Elektronikai Tanács (GEC) által felügyelt tanúsítási folyamat olyan szigorú kritériumok betartását követeli meg, amelyek biztosítják, hogy a termékek tervezése és gyártása a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és az éghajlatváltozás mérséklésére összpontosítva történjen. Az EPEAT Climate+ bajnokok olyan gyártók, amelyek EPEAT-regisztrált termékei elnyerték az EPEAT Climate+ minősítést.

 

 

Az EPEAT Climate+ jelölés termékkövetelményei

 

Az EPEAT Climate+ jelölés megszerzéséhez a termékeknek számos kulcsfontosságú kritériumnak kell megfelelniük, amelyek a fenntarthatóság átfogó megközelítését tükrözik:

1. Nyilvános és harmadik fél által ellenőrzött termék ÜHG-nyilatkozatok: átlátható és ellenőrzött közzététel a termék üvegházhatású gáz kibocsátásáról.

2. Energiahatékony upstream gyártási folyamatok: olyan gyártási folyamatok, amelyek az energiahatékonyságot helyezik előtérbe.

3. Tudományosan megalapozott ÜHG-csökkentési célok: elkötelezettség az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkentésére vonatkozó, tudományosan megalapozott célok mellett.

4. Megújuló energiaforrások beszerzése: megújuló energiaforrások felhasználása a termékek gyártása során.

5. Termék energiahatékonysági szabványok: a termékek energiahatékonyságára vonatkozó magas szintű szabványoknak való megfelelés.

 

Ezek a kritériumok, amelyeket az érdekeltek széles körével – többek között gyártókkal, tudósokkal, politikai döntéshozókkal és a fenntarthatóság szószólóival – együttműködve dolgoztak ki, azt hivatottak biztosítani, hogy a termékek megfeleljenek a szén-dioxid csökkentés legmagasabb szintű ipari szabványainak.

 

Elkötelezettség az átfogó fenntarthatóság mellett

 

A tanúsítvány nemcsak a termékek környezetbarát kialakítását ismeri el, hanem a mögöttük álló vállalatok felelős gyakorlatát is. A GEC által jóváhagyott, harmadik fél által megbízott hitelesítési szakértők biztosítják, hogy az összes előírt klímavédelmi kritérium teljesüljön, ami jelentős mértékben növeli az EPEAT Climate+ jelölés hitelességét.

 

A fogyasztókra és a környezetre gyakorolt hatás

 

Ez a tanúsítvány különösen egy olyan korszakban jelentős, amikor a fogyasztók egyre tudatosabbak a döntéseik környezeti hatására vonatkozóan. Segíti a vásárlókat abban, hogy gyorsan felismerjék azokat a technológiai termékeket, amelyeket az éghajlatváltozás mérséklését szem előtt tartva terveztek és gyártottak, és ezzel hozzájárulnak az éghajlati válság enyhítésére irányuló közös erőfeszítésekhez. Az AOC és a Philips Monitors eredménye képessé teszi a fogyasztókat arra, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, és olyan termékeket válasszanak, amelyek összhangban vannak a környezeti felelősségvállalásra vonatkozó értékeikkel.

 

Kevin Yang üzenete

 

Az AOC és a Philips Monitors vállalati etikájának középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és a fenntartható gyakorlatok előmozdítására irányuló folyamatos erőfeszítések állnak az elektronikai iparban. „Szeretnénk köszönetet mondani a Globális Elektronikai Tanácsnak az új EPEAT Climate+ minősítés bevezetéséért, amely még inkább képessé teszi a hozzánk hasonló gyártókat arra, hogy fenntarthatóbb termékeket vezessenek be a piacon" – mondta Kevin Yang, Technical Product Lead EU | Global Product Manager, Philips / AOC Monitors & IT. „Az AOC és az MMD vállalatnál hiszünk abban, hogy a fenntarthatóság a sikerünk kulcsa, és lehetőséget kínál számunkra arra, hogy képességeinket, szakértelmünket és kapcsolatainkat felhasználva jobb jövőt teremtsünk az egyén, a társadalom egésze és a környezet számára, amelyben mindannyian élünk."

 

Előrelépés egy zöldebb jövő felé

 

Az AOC és a Philips Monitors EPEAT Climate+ tanúsítványának megszerzése jelentős lépést jelent a környezeti fenntarthatóság felé vezető úton. Ez azt bizonyítja, hogy proaktívan közelítenek a fenntarthatóságnak a termékeikbe való beépítéséhez, és tükrözi mind a környezet, mind a fogyasztók jóléte iránti elkötelezettségüket.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Philips bemutatja az új Evnia gaming monitort

Az Evnia bemutatja 5000-es gaming monitor sorozatának új, díjnyertes tagját. A Philips Evnia 27M2N5500 mindent tartalmaz, amire egy felhasználónak szüksége van a lebilincselő gaming élményhez és a folyamatos kiváló teljesítményhez, miközben nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra: 27 hüvelykes (68,5 cm) Fast IPS panel QHD felbontással, 180 Hz-es frissítési ráta, akár 0,5 ms MPRT és 1 ms GtG válaszidők, DisplayHDR 400 és teljesen új, környezetbarát dizájn.

2024. május 26. 16:59

Magas felbontás és fejlett csatlakoztathatóság otthoni és irodai használatra

A kijelzőspecialista AOC büszkén mutatja be új, elegáns QHD modelljét, a B3 sorozat B2C monitorcsaládjának értékorientált kiegészítését. A 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC Q27B3CF2 QHD felbontást (2560x1440) kínál otthoni és irodai környezetbe egyaránt, és elegáns dizájnnal ötvözi a funkcionális kiválóságot. Az olyan funkciók, mint a 100 Hz képfrissítési ráta, az USB-C csatlakoztathatóság (65 W Power Delivery tápellátással) és az Adaptive-Sync lehetővé teszik a produktív és kényelmes munkavégzést – mindezt rendkívül jó árazással kombinálva.

2024. május 23. 18:03

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17