Ingyenesen letölthető a Neumann Társaság frissített IT biztonsági tankönyve

forrás: Prím Online, 2023. december 8. 17:35

Nagy érdeklődéssel fogadták a Neumann Társaság által kiadott IT biztonság közérthetően című könyv bővített verzióját, huszonnégy óra alatt több mint 1200-an töltötték le a hiánypótló tankönyvet. Az olvasó a tankönyvben átfogóan tájékozódhat az információbiztonság kérdéséről, különös figyelmet fordítva a gyermekek védelmére, a minket érő digitális fenyegetettségek felismerésére és elhárítására.

Az IT biztonság közérthetően 5.0 című könyv online bemutatóján a szakértők hiánypótlónak nevezték a megjelentetett művet, merthogy a stílusa közérthető és olvasmányos, ugyanakkor a tartalma alapos. Dr. Keszthelyi András, a könyv szakmai lektora szerint: „A szerzők jól eltalálták a tudományos ismeretterjesztési egyensúlyt a szakmai ismeretekkel rendelkezők és a nem szakember olvasók között.”

 

 

A most megjelent tankönyv az előző, 2019. évi változatot bővítette ki, aktualizálta, hiszen az azóta eltelt időszakban számtalan változásnak lehettünk tanúi. Az is bebizonyosodott, hogy az életünk minden területét átható digitalizáció a biztonság kérdését is felhangosítja. Éppen ezért nagyon fontos szerepet kap az információbiztonság kérdése, amelyről e tankönyvben átfogóan, de ugyanakkor a lényegesebb részleteket kiemelve olvashatunk, tanulhatunk. Felkészülhetünk a munkánk, a magánéletünk során, és különösen figyelmet fordítva a gyermekeink védelmére, a minket érő digitális fenyegetettségek felismerésére és elhárítására.

 

A szerzők, Dr. Erdősi Péter Máté és Solymos Ákos a téma kiváló szakértői, már több évtizede foglalkoznak információ biztonsággal. De nemcsak elméleti síkon mélyültek el a kiberbiztonságban, hanem mindennapi gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek, és ezeket is megjelenítik a tankönyv jelenlegi, 5. kiadásában.

 

A Neumann Társaság nem most kezdett el foglalkozni az információbiztonság kérdésével. Ezt bizonyítja az is, hogy az ICDL (korábbi néven ECDL) modulok közé mintegy már egy évtizede beemelte a Cyber Security nemzetközi ICDL modul követelményeit, vagyis magyarul az IT biztonság vizsgamodult. Ezzel egyidőben készült el a téma fontosságára való tekintettel az IT biztonság közérthetően tankönyv, amely egyébként mindazokat az ismereteket tartalmazza, amelyek egy sikeres ICDL IT biztonság vizsga letételéhez szükségesek.

 

 

“Napjainkra a kiberbiztonság korosztálytól és szakmától függetlenül mindannyiunk ügye, mindenkinek jó szívvel ajánlom az IT biztonság közérthetően tankönyvet, amely az ICDL-képzés részét képezi. Utóbbi lehetőséget kínál a munkáltatóknak arra, hogy fejlesszék munkavállalóik digitális készségeit, ily módon segítve a munkavégzés hatékonyabbá tételét  külön betanítás nélkül” – mondta el Szalay Imre, a Neumann Társaság ügyvezető igazgatója.

 

A társaság társadalmi felelősségvállalása okán, és támogatóinak köszönhetően a könyvet ismét ingyenesen elérhetővé tette bárki számára a honlapon keresztül. A könyv új, bővített kiadása rendkívüli érdeklődésnek örvendett, hiszen mindössze huszonnégy óra alatt több mint 1200-an töltötték le.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50