Már öt külföldi egyetemmel együtt kínál kettős képzéseket a Széchenyi-egyetem

forrás: Prím Online, 2023. december 28. 09:58

Amerikai, kínai, portugál, indiai és olasz egyetemekkel együttműködve nyújt kettős képzéseket a győri Széchenyi István Egyetem. Ezek hallgatói valódi nemzetközi közegben fejlődhetnek, és ha végeznek, egyszerre két intézmény diplomáját kapják meg.

 

Dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese, az indiai és az olasz egyetemmel indított nemzetközi gazdaság és gazdálkodás képzések szakfelelőse

 

A Széchenyi István Egyetem 2020 szeptemberében indította el első kettős képzését, a Rhode Island-i Egyetemmel. Az angol nyelvű, online formában megvalósuló Master of Business Administration (MBA) gazdaságtudományi szak különlegessége, hogy akik elvégzik, nemcsak a győri, hanem az egyesült államokbeli universitas oklevelét is megkapják. A sor a jelenlegi tanévtől bővült: a győri intézmény a portugál Leiriai Egyetemmel turizmusmenedzsment, míg a kínai Jiaxingi Egyetemmel építőmérnöki kettős képzést kínál a hallgatóknak. További fejlemény, hogy 2024 szeptemberétől az indiai Integral Egyetemmel, illetve az olasz Cassinói–Dél-laziói Egyetemmel négy féléves nemzetközi gazdaság és gazdálkodás kettős képzés indul.

 

Dr. Happ Éva, a portugál Leiriai Egyetemmel megvalósuló turizmusmenedzsment kettős képzés szakfelelőse

 

„Egyetemünk célja, hogy naprakész, magas szintű tudást nyújtson a fiataloknak. Ennek érdekében elismert külföldi egyetemekkel is szorosan együttműködünk. Az ilyen partnerségek révén létrehozott kettős képzések számos előnnyel járnak: a résztvevők valódi nemzetközi környezetben fejleszthetik képességeiket, készségeiket, új kapcsolatokra tehetnek szert, emellett pedig mindkét intézmény diplomáját megkapják. E képzési forma rendkívül fontos a felsőoktatásban, nem véletlen, hogy az egyetemünk részvételével Liverpoolban megtartott THE Campus Live UK&IE elnevezésű rendezvény egyik témáját is ez jelentette” – emelte ki dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese, aki egyben az indiai és az olasz egyetemmel megvalósuló képzések szakfelelőse is. Az utóbbinál két, az előbbinél, illetve a portugál egyetemmel létrehozott képzésnél pedig egy félévet töltenek a partnerintézményben a széchenyis hallgatók.

 

Dr. Bukor Emese, az egyesült államokbeli Rhode Island-i Egyetemmel létrehozott MBA-képzés programkoordinátora

 

A magyar fiatalok a Széchenyi István Egyetem angol nyelvű képzéseire is az általános felvételi eljárás során, 2024. február 15-ig jelentkezhetnek a felvi.hu rendszerén keresztül. Amennyiben olyanra nyernek felvételt, amelynél kettős képzés is elérhető, szeptemberben dönthetik el, hogy részt kívánnak-e venni benne. Dr. Lukács Eszter felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar hallgatóknak nem muszáj külföldre utazniuk: ebben az esetben ugyan csak a Széchenyi-egyetem oklevelét kapják meg, viszont az ideérkező nemzetközi hallgatók révén így még sokszínűbb nemzetközi közegben fejlődhetnek.

 

Dr. Szép János, a Jiaxingi Egyetemmel indított építőmérnök-képzés szakfelelőse

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50