Mindössze 700 darab készült ebből a karórából

forrás: Prím Online, 2023. december 31. 13:10

Különleges, limitált szériás karórával zárja le a Casio a G-Shock  40 éves fennállására vonatkozó ünnepi sorozatát. A MRG-B2000SG karóra nemcsak a strapabíró órák négy évtizedes fennállása, hanem a szamurájok öröksége előtti tisztelgésnek is tekinthető. Lünettáját kézzel készített vésések díszítik, de természetesen a G-Shock 40 éves évfordulóját hirdető embléma sem hiányozhat róla. 

Japánban a szamurájok világát a 663-as Baekgangi csata elvesztése és az állandó állami hadsereg feloszlatása hozta el. Katonaság híján ugyanis a központi kormány rendfenntartó erő nélkül maradt, így a lakosoknak magukat kellett megvédeni. A szamurájok idővel kidolgozták saját becsületkódexüket és olyan vonásokat kezdtek nagyra becsülni, mint a bátorság, erő, hűség és bajtársiasság. Irtóztak viszont olyan tulajdonságoktól, mint a gyávaság vagy az árulás. Bár a szamurájok egész Japánban megtalálhatók voltak, főbb székhelyük mégis Kantó régió síkvidéke, a mai Tokió környéki rész volt. 

 

 

Itt található jelenleg a Casio székhelye is, de a G-Shock újdonsága, az MRG-B2000SG nemcsak emitt tekinthető a szamuráj hagyományok egyik autentikus képviselőjének. A vállalat ismét a japán mestert, Masao Kobajashit kérte fel, akivel már korábban is együttműködött limitált szériás példányok terén. Az új Casio MR-G karórát a Shougeki-Maru, egy eredeti Gai Kabuto szamuráj sisak ihlette. Ennek köszönhetően egy tigrist formázó Maedate díszíti (így hívják a Kabuto-sisakok elején látható címereket, vagy dekoratív idomokat). A Kabuto sisakokon gyakran megjelenő ito odoshit, vagyis a szövet díszítéseket pedig a karóra szíja idézi meg az egyedi mintázat révén. 

 

„A Kabutót a japán szamurájuk akkor viselték, amikor harcba indultak és egyértelműen szimbolizálják a szamurájok erős elköteleződését és bátorságát. Ezek a tulajdonságok összecsengenek a G-Shock márka MR-G szériájának szívósságára és esztétikus megjelenésre való törekvéseivel is” – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

 

 

A 56.0 × 49.7 × 18.6 mm-res tok javarészt titánból készült, ami az egyik legtartósabb és legellenállóbb fémötvözet a Földön.  Ráadásul speciális, úgynevezett mélyrétegű keményítési eljárással tették még ellenállóbbá, mindamellett pedig kristályos hatású, sötét-ezüst színű ionos bevonatot is kapott. A tok alsó és felső részét pedig négy rubin csavar kapcsolja össze, ami ugyancsak a Kabuto-sisakra emlékeztetheti az MRG-B2000SG viselőjét. 

 

 

Természetesen az MR-G családra jellemző funkciók sem hiányozhatnak ebből a karórából. Ezek közé tartozik, hogy 200 méterig vízálló, Bluetooth-kapcsolat révén okostelefonokkal is összekapcsolható, illetve, hogy napelemes működtetésű óraszerkezete van, amely teljes feltöltés után akár 5 hónapig is képes úgy üzemelni, hogy mégcsak enyhe természetes fényt sem kap a karóra. Az újdonság mindemellett világidő kijelzéssel, stopperrel, visszaszámlás funkcióval rendelkezik. A pontos idő kijelzés érdekében pedig naponta hatszor frissíti magát a rádióhullámoknak köszönhetően (Kínában használva csak napi ötszöri frissítés elérhető). 

 

A Casio MRG-B2000SG limitált kiadású darab, amelyből mindössze 700 példány készült. Ára ennek megfelelően magas, ugyanis egyetlen példányért legalább 3,5 millió forintnak megfelelő összeget kérnek az óraboltokban. A japán óramárka ugyan lezárja a G-Shock ünnepi évét, de 2024-ben sem szab határt a limitált szériás óráknak, mivel a Casio óragyártó részlege 50 éves fennállását fogja ünnepelni.

 

 

Kulcsszavak: Casio karóra

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09