Az LG az idei ISE-n mutatja be üzleti felhőplatformját

forrás: Prím Online, 2024. január 28. 13:48

Az LG Electronics az idei Integrated Systems Europe (ISE) kiállításon mutatja be innovatív felhőplatformját, az LG Business Cloudot. A kényelmesen használható új platform lehetővé teszi az üzleti partnerek számára, hogy válogassanak, böngésszenek az LG digitális kijelzőit kezelő felhő alapú megoldások között, előfizessenek rájuk, illetve távolról irányítsák azokat. Az LG Business Cloud kompatibilis a dél-koreai vállalat számos digitáliskijelző-termékcsaládjával, köztük a microLED készülékekkel, a kereskedelmi célú televíziókkal, valamint az átlátszó OLED és LED képernyőkkel.*

 

Az LG Business Cloud lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az általuk használt digitális kijelzők kezelésére egy kereskedelmi, felhő alapú megoldást válasszanak úgy, hogy ennek összeállítása egyszerű, egyértelmű és egyszeri feliratkozással megtörténhessen. Amellett, hogy így nincs szükség számos oldalt átnézni, ajánlatokat bekérni és értékesítőkkel egyeztetni, az új platform a kezdőtől a professzionális szintig terjedő oktatóvideókkal is segíti a különböző vállalati igények kielégítését annak érdekében, hogy az ügyfelek a lehető legtöbbet hozhassák ki az LG specializált felhőmegoldásaiból.

 

A platform része az LG SuperSign Cloud, vagyis a vállalat digitális kijelzőkre szabott tartalomkezelési megoldása (CMS), valamint a szállodai televíziókra optimalizált CMS, az LG Pro:Centric Cloud is. E megoldások révén az ügyfelek rugalmasan szabhatják testre a digitális LG kijelzőiken megjelenítendő tartalmakat, például az üdvözlő üzeneteket, a létesítményről szóló információkat vagy promóciókat, illetve ezek időzítését, ütemtervét is beállíthatják. A szintén az LG Business Cloud részét képező LG ConnectedCare egy olyan távmenedzsment-megoldás, amely aktívan monitorozza a kijelzők állapotát és teljesítményét, továbbá azonnal e-mailes értesítést küld, ha rendellenes eseményt észlel. Mindemellett az LG ConnectedCare lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kijelzők számos beállítását, köztük például a hang- vagy fényerőt távolról vezéreljék.

 

 

A sokoldalú Business Cloud platform azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felfedezzék az LG összes felhőmegoldását, és a próbalicencek segítségével első kézből szerezzenek tapasztalatot velük. Miután az ügyfelek kiválasztották azt az LG felhőmegoldást, amelyre előfizetni kívánnak, beállíthatják a vonatkozó licencszerződés időtartamát, és a vásárlás után pedig egyszerűen aktiválhatják azt. Ráadásul az LG Business Cloud nem korlátozza az ügyfelek által így használható eszközök számát; ezáltal a kisvállalatoktól a vállalatóriásokig minden méretű üzleti társaság számára lehetővé teszi, hogy hatékonyabban kezeljék a kijelzőiket.

 

Az LG Business Cloud mindemellett olyan felhasználóbarát felülettel rendelkezik, amely bármely felhasználó számára egyszerű kezelhetőséget biztosít. A felhasználók valós időben nyomon követhetik a csatlakoztatott LG digitális kijelzők állapotát, és élvezhetik a könnyű távvezérlés hatékonyságát. Az ügyfelek olyan távvezérlési funkciókat használhatnak, mint a be/kikapcsolás és újraindítás, de rendelkezésre áll az ún. műszerfal funkció is, amely lehetővé teszi számukra, hogy könnyen ellenőrizhessék a kijelzőrendszer üzemi állapotát.

 

Ez nem minden, hiszen az LG Business Cloudon keresztül kínált partneri megoldások közé tartoznak a médiaművészeti alkalmazások is, amelyek a felhasználók számára biztosítanak hozzáférést a különböző dinamikus műalkotásokhoz, továbbá a szolgáltatási alkalmazások, amelyek valós idejű időjárási, repülőjárat- és helyi turisztikai információkat nyújtanak.

 

Az LG Business Cloud hasznos eszköz a kiskereskedelem, valamint a vállalati és közszféra számára is, hiszen egyablakos megoldást kínál az LG digitális kijelzőrendszereit kezelő felhőmegoldások összehasonlítására, ezek előfizetésére és kezelésére. Összevonja a kapcsolódó szolgáltatások és funkciók egész sorát annak érdekében, hogy magasabb szintre emelje az általános ügyfélélményt, idővel pedig további termékkategóriákat is magában foglal majd, így még nagyobb értéket és kényelmet nyújthat.

 

 

A 2024-es CES kiállításon William Cho, az LG vezérigazgatója beszédében kiemelte a B2B üzletágat, mint az LG új növekedési motorját, és megjegyezte, hogy a vállalat még több innovatív, ügyfélközpontú megoldással bővíti termékportfólióját. Az előfizetéses szolgáltatásokat és az intelligens háztartási készülékeket ötvöző otthoni megoldások üzletág tavalyi sikeres elindítását követően az LG ugyanezt a modellt (vagyis a szolgáltatások és a hardver zökkenőmentes integrációját) tervezi használni a B2B megoldások üzletágának gyarapítására.

 

„Az LG Business Cloud egy olyan dedikált platform, amely leegyszerűsíti az LG digitális kijelzőit menedzselő felhőmegoldásainak kezelését a különböző méretű vállalkozások számára” – mondta Paik Ki-mun, az LG üzleti megoldások divíziójának szenior alelnöke és információs kijelzőkért felelős vezetője. „Az LG teljes körű megoldásokat szolgáltató vállalat, vagyis olyan innovatív kereskedelmi kijelzőket és kényelmes, időtakarékos kezelőszoftvereket kínál, amelyek javítják az ügyfélélményt.”

 

Az LG Business Cloudot az ISE 2024 kiállításon, a barcelonai Gran Via konferenciaközpont 3. csarnokában (3K 100-as stand) mutatják be január 30. és február 2. között, értékesítése pedig a tervek szerint az idei év első negyedévében indul el. Az LG Business Cloud megoldásai kezdetben Észak-Amerikában lesznek elérhetőek, majd a világ más piacai, többek között Dél-Korea és Európa következik.

 

____________________ 

* LG webOS 6.0 vagy magasabb verziószámú operációs rendszerrel ellátott digitális kijelzők esetében alkalmazható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59