A 2024-es Samsung televíziók csökkentett szén-dioxid-kibocsátását ismerték el

forrás: Prím Online, 2024. február 6. 19:36

A Samsung 2024-es Neo QLED 4K és 8K, OLED és The Frame termékcsaládjainak 8 modellje* kapta meg a TÜV Rheinland „Product Carbon Reduction”**  tanúsítványát. A nemzetközi, független szervezet harmadik fél általi teszteléseket, ellenőrzéseket végez, valamint tanúsítványokat bocsát ki. A TÜV Rheinland minősítését olyan eszközök kaphatják meg, amelyek szén-dioxid-kibocsátása az előző modellhez képest bizonyítottan csökkent, amely egyben alátámasztja a vállalat széndioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló erőfeszítéseit is.

 

„A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként felelősségünknek tekintjük, hogy készülékeink az új felhasználói élmények megteremtésén túl szolgálják a fenntarthatósági törekvéseinket is” – mondta Yongjae Kim, a Samsung vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke.

 

„A »Product Carbon Reduction« minősítés tanúsítja a Samsung környezeti fenntarthatóságra, széndioxid-kibocsátás csökkentésére, valamint az éghajlatváltozás ellen tett erőfeszítéseit. A tanúsítvány megszerzéséért a vállalatot mindenképpen gratuláció illeti” – mondta Frank Holzmann, a TÜV Rheinland elektromos üzletágának nemzetközi alelnöke. 

 

 

A TÜV Rheinland nemzetközileg elismert szabványok – az ISO 14067, az ISO 14064-4, valamint a szervezet saját fejlesztésű 2 PfG Q2880/09.23 – alapján minősítette a Samsung tévékészülékek üvegházhatású gázkibocsátását azok teljes életciklusa során, magában foglalva a gyártási, szállítási, használati és hulladékkezelési folyamatokat, tehát a kezdetektől a végéig értékelték a folyamatot. A tanúsítvány igazolja és hitelesíti, hogy mind a nyolc termékcsalád tévékészülékei megfelelnek a TÜV Rheinland széndioxid-kibocsátásra irányuló követelményeinek. A minősítést újonnan kapta meg két Neo QLED 8K, három Neo QLED 4K, két OLED, valamint egy The Frame széria.

 

Az eszköztanúsítványokon túl, a Samsung vizuális kijelző üzletága a TÜV Rheinlandtól megkapta a kijelző- és szórakoztatóelektronikai iparág termék karbonlábnyommérési módszerére irányuló „Product Carbon Footprint Calculation Method”***  minősítését. Ez a tanúsítvány a termék teljes életciklusa során méri és ellenőrzi az üvegházhatású gázhatások kibocsátását. Az üzemeltetési szabályzat és az előírt megvalósítási útmutató alapján gyűjti és elemzi az adatokat az üvegházhatásúgáz-kibocsátás mértékének kiszámítása, és az átlátható, reprodukálható eredmények biztosítása érdekében.

 

 

A Samsung továbbra is azon dolgozik, hogy csökkentse készülékei környezetre gyakorolt hatását. A nyolc termékcsalád csökkentett széndioxid-kibocsátásra irányuló eredményeivel és elemzéseivel a Samsung a következő generációs, széndioxid-mentes tévékészülék-fejlesztés és tervezés magabiztosabb és átláthatóbb módját jelöli ki.

 

Ez az elismerés kiegészíti a korábbiakat, amelyekben a Samsung fenntarthatósággal kapcsolatos erőfeszítései részesültek. A vállalat Neo QLED 4K és nagyobb felbontású tévéi 2021-ben kapták meg először a Carbon Trust szervezet „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványát. 2022-ben további 11 tévémodell, 5 monitor és 1 kijelző részesült ebben az elismerésben, legutóbb pedig a Samsung 2023-as termékcsaládjainak 24 modellje kapott tanúsítványt a Carbon Trust és a TÜV Rheinland szervezettől.

 

___________________

*Neo QLED 8K (QN900D, QN800D), Neo QLED 4K (QN95D, QN90D, QN85DA), OLED (S95D, S90D), és The Frame (LS03D) készülékek.

**Csökkentett szén-dioxid-kibocsátású termék

***Termék karbonlábnyommérési módszer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59