Nagy sikerű pénzügyi esettanulmányi versenyt rendezett a Széchenyi István Egyetem

forrás: Prím Online, 2024. február 9. 09:59

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal bíró ilyen versenye, amelyet az idén már 22. alkalommal rendezett meg a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A rendezvényen hazai és határainkon túli felsőoktatási intézmények csapatai adtak számot tudásukról.

 

Az online fordulót követően, február elején rendezte meg a XXII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny személyes részvétellel zajló fordulóját a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A programot dr. Remsei Sándor, az egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának dékánja nyitotta meg, majd Kaisz Krisztián, az idei esettanulmányt biztosító vállalat, a Kays Kft. tulajdonosa ismertette cégük működésének alapelveit. A főtámogató képviseletében Kovács Tibor, az MBH Bank Vállalati Üzletközpont vezetője és dr. Vinkóczi Tamás szakkollégiumi programigazgató köszöntötte a csapatokat, a zsűritagokat, a felkészítő oktatókat és a szervezőket. A verseny során a csapatok az online forduló során leadott megoldásaikat prezentáltak, amelyeket a zsűri magas színvonalúnak ítélt.

 

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny résztvevői. (Fotó: Horváth Márton)

 

A végeredmény:

 

1. KIWIK, Soproni Egyetem, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar

2. Fájnensz 2.0, Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

3. Economus, Miskolci Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

4. JP Consulting, Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar

5. ConsulTigers, Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar, Kolozsvár

6. Cápák, Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar 

7. Four Support, Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar

8. ENIGMA, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar

9. Quantum, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kaposvári Campus 

10. Keleti bajnokok, Óbudai Egyetem, Keleti Károly Gazdasági Kar

11. XYZ, Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar

 

Az „A” döntő különdíját a Széchenyi István Egyetem, míg a „B” döntőét a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem csapata nyerte.

 

Az eredményhirdetésen három szakkollégiumi díjat is kiosztottak a kiemelkedő szakmai teljesítmény díjazásaként Hamuth Mónikának, Németh Anikónak és Pintes Orsolyának, a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak. Elismerésben részesült Kovács Adél, a kriptokvíz nyertese is, aki szintén a győri gazdaságtudományi karon végzi tanulmányait.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 280 Hz-es AGON by AOC 27 hüvelykes ívelt monitor felülmúlja a versenytársakat

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – örömmel mutatja be az AOC GAMING C27G4ZXE modellt, egy ívelt 27 hüvelykes (68,6 cm) Full HD monitort, amely a magával ragadó, magas képfrissítési sebességű játék határait feszegeti. 

2024. június 24. 20:03

A mesterséges intelligencia bevezetésekor a vezérigazgatóknak kell az élen járni

A vezérigazgatóknak minden tekintetben az élen kell járniuk, akkor is, amikor a generatív mesterséges intelligencia bevezetéséről van szó. A felelősség ebben az esetben is a szervezet vezetőségét terheli, akiknek üzleti sikeresség érdekében fontos tényezőket kell mérlegelniük a bevezetés során.

2024. június 24. 18:20

Ismét piacvezető lett a Huawei

A Huawei lett a világ leggyorsabban növekvő viselhető okoseszköz márkája 2024 első negyedévében a Canalys piackutató cég szerint.  A márka folyamatos innovációval erősíti piaci pozícióját, legújabb termékei, többek között a Magyarországon is elérhető HUAWEI WATCH FIT 3 és a HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition okosórák a felhasználók igényeire fókuszálva, sokoldalú funkcionalitással szélesítik a termékek palettáját.

2024. június 24. 16:39

Bemutatják, mit kell tudni a skizofrén marketing korszakáról

A Marketing Summit témái idén az európai nemzeti marketingszövetségeket tömörítő European Marketing Confederation által jegyzett European Marketing Agenda pilléreire épülnek. A szakma elismert hazai és nemzetközi szakértői a legújabb marketing, kommunikációs és üzleti trendek, illetve kihívások sikeres megválaszolásán túl a technológiai és AI megoldások eredményes implementációjára is kitérnek majd az eseményen. A Summit Díjátadó Est keretében pedig öt szakmai díj elismeréseit adják át majd a reggeltől késő estig tartó rendezvényen, amelyet szeptember 19-én, a MÜPA-ban tartanak.

2024. június 24. 14:58

A felújított ABB-robotok ragyogó kilátásokat kínálnak a német motorkerékpár-gyártónak

Csillogó tankok, fényes rugóstagok, polírozott króm és porszórásos felületek – a motorkerékpárok esetében elengedhetetlen a vonzó megjelenés. Az egyik német motorkerékpár-gyártónál az ABB robotjai dolgoznak keményen azért, hogy elérjék a járműveknél a kívánt fényezést. Helyüket azonban 8 évnyi fáradhatatlan munka után felújított robotok veszik át. 

2024. június 24. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02