A HONOR átfogó, mesterséges intelligencia-alapú stratégiát vitt az idei MWC-re

forrás: Prím Online, 2024. február 26. 16:03

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű AI-jal felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

 

Éld meg az AI varázslatát a HONOR Magic6 Pro-val

 

A kiváló HONOR Magic széria legújabb, csúcskategóriás tagja a HONOR Magic6 Pro, amely a fényképezés, a kijelző, a teljesítmény és az AI vezérelt felhasználói élmény terén nyújt számos innovációt. A vállalat elkötelezett az emberközpontú innovációk terén, aminek legújabb bizonyítéka a MagicOS 8.0. Az Android-alapú operációs rendszer legújabb változata egy platformszintű AI-t kínál, valamint a piac első, szándékalapú felhasználói kezelőfelületét. A HONOR teljesen átalakítja a felhasználói élményt új, többmodellű lehetőségeket kínálva az okoskészülékek használatához.

 

A Magic Capsule-lal és a Magic Portallal a HONOR Magic6 Pro minden eddiginél személyre szabottabb, intuitívabb élményt nyújt. A képernyő tetején lévő értesítés sávra bökve a Magic Capsule megnyílik, így még több információt és egyéb lehetőségeket nyújt. A felhasználók ezáltal egyszerűen hozzáférnek legfontosabb erőforrásaikhoz, és nem kell több alkalmazást külön-külön megnyitniuk. A Magic Portal az MI tudását hasznosítja, hogy megismerje a felhasználók üzenetváltási és használati szokásait, akár egy lépéssé egyszerűsítve ezzel komplex folyamatokat. A Magic Portal mesterséges intelligenciája például gyorsan felismeri az üzenetekben szereplő címeket, és a Google Mapsre irányítja a felhasználókat. A TikTok, Facebook és egyéb közösségi média esetében a tartalmak megnyitása és megosztása is egyszerűbbé válik, és egy szimpla áthúzással lehet továbbítani foglalási részleteket vagy keresési eredményeket. A Magic Portal lehetővé teszi a képalapú vásárlást is, mert átirányítja az embereket azokra a platformokra, ahol meg lehet találni és vásárolni a kívánt termékeket. A partnerekkel és app fejlesztőkkel együttműködve a Magic Portal több mint 100 gyakran használt alkalmazást támogat, így biztosít zökkenőmentes élményt a különféle felületeken.

 

 

Kóstoló az AI erejéből

 

Az AI korszak nyílt és együttműködő szellemisége jegyében a HONOR és szakmai partnerei azon dolgoznak, hogy még több csúcstechnológia juthasson el az emberekhez. Ennek eredménye az is, hogy a HONOR a nyílt forráskódú LlaMA 2 nagy nyelvi modellt (LLM) elérhetővé teszi a HONOR Magic6 Pro-n, így kínálva mesterséges intelligenciát az eszközön. Ennek köszönhetően képes a készülék kérdésekre válaszolni, szöveget létrehozni és értelmezni offline környezetben is. Az ilyen jellegű partneri együttműködések egy még izgalmasabb jövőt eredményezhetnek a felhasználók számára is.

 

A szemkövetésben rejlő potenciál demonstrálásaként a HONOR megmutatta, hogy úgy is lehet autót vezetni, ha be se ülünk a járműbe. A kísérlet során az MI hajtotta okostelefonok és a járművek közti kapcsolat következő szintjének remek példáját láthatjuk, ahol az érintés- és hangvezérlésen túl a tekintet is egy irányítási mód lehet – a lehetőségek széles tárházát nyitva meg ezzel. 

 

 

Profi szintű sportfotózás a HONOR MI-hajtotta Falcon Kamera Rendszerével

 

A felhasználók az idei év izgalmas sporteseményeire készülnek, a HONOR pedig célul tűzte ki, hogy aranyérmet érdemlő sportfotózást tegyen lehetővé jobb rögzítési sebességgel és tisztább képekkel. Az új és fejlettebb HONOR Falcon Kamera Rendszert egy olyan MI modell hajtja, aminek kiképzési adatbázisa 28-szor nagyobb, mint elődjéé. Emellett a HONOR AI mozgásérzékelés algoritmusa előrevetíti, és így megörökíti – ultranagy felbontásban – a kulcsfontosságú mozdulatokat. Az új technológia felülmúlja a korábbi generációt azzal, hogy képes ugrásokat, táncot és harcművészeti technikákat is érzékelni az egyéb sporttevékenységek mellett, amivel ideális arra, hogy lencsevégre kapjuk az ikonikus pillanatokat.

 

A HONOR legújabb kamerarendszere egy 180MP-es telefotó lencsét (f/2.6, OIS) kínál 2,5-szeres optikai zoommal és akár 100x-os digitális zoommal. Tartalmaz még egy 50MP-es ultraszéles látószögű kamerát (f/2.0, EIS) és egy erőteljes 50MP-es fő kamerát változó rekeszlehetőségekkel (f/1.4 és f/2.0, OIS). Ezek mind kimagaslóan tiszta, a részleteket elképesztő minőségben megőrző képeket eredményeznek még gyors mozzanatoknál is.

 

 

Páratlan kijelző a HONOR Nano Kristály Pajzsával

 

A HONOR Magic6 Pro új utat – de nem kijelzőt – tör az esés ellen az eddig legjobban védő képernyőüvegével. Az SGS ötcsillagos minősítését elnyerő képernyő többféle helyzetben is teljesített. A kijelző olyan fejlett anyagokat alkalmaz, amelyek kristálysűrűsége 50%-kal magasabb, így akár 10-szer jobban bírja az ütődéseket a hagyományos üvegekhez képest.

 

Strapabíróságán túl az új okostelefon egy fantasztikus, 6,8”-os, All-range Low Power LTOP szemkímélő kijelzővel is fel van szerelve, ami a felhasználók egészségét helyezi előtérbe a pazar képminőség mellett. Ezt emberközpontú innovációkkal éri el, mint a szakma legmagasabb, 4320Hz-es PWM fénytompítása, a dinamikus fénytompítás vagy a személyre szabható cirkadián éjszakai kijelző.

 

 

Erőteljes teljesítmény együttműködésen és innováción keresztül

 

A HONOR Magic6 Pro-t a Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform hajtja, 30%-kal jobb CPU teljesítményt és 25%-kal jobb GPU-teljesítményt nyújtva. A Qualcomm AI Engine-nek köszönhetően a készülék AI funkciói stabilak és zökkenőmentesek, és 98%-kal jobban operálnak az előző modellekhez képest. A Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform ráadásul kimagasló videojátékos élményeket garantál, mivel kitűnően kezeli az akkumulátor hatékonyságát, és tele van olyan fejlesztésekkel, amik új szintet jelentenek a teljesítmény számára.

 

Az akkumulátor üzemideje egyre fontosabb a felhasználók számára, és a HONOR ezzel teljesen tisztában van. Pontosan ezért lett az első olyan márka, amely más szektorok legújabb technológiai innovációit építi be az okostelefonokba. Például megihlette az elektromos autók világa, így kerülhetett bele a vadonatúj HONOR második generációs szilícium-szén akkumulátor a HONOR E1-gyel, egy az energiahatékonyságot javító akkumulátor-kezelő chipkészlettel. Az 5600 mAh-s akkumulátor kimagaslóan teljesít alacsony hőmérsékletben is, a felhasználók pedig akár 81 percen keresztül nézhetnek YouTube videókat -20°C-ban úgy, hogy csak 10%-on áll a töltöttségi szint. Emellett, a 80W-os HONOR vezetékes SuperCharge, valamint a 66W-os HONOR vezeték nélküli SuperCharge töltéssel a HONOR Magic6 Pro csupán 40 perc alatt tölthető 100%-ra.

 

Az akkumulátor kitűnő teljesítményét támasztja alá az is, hogy a DXOMARK nemzetközi ranglistájának első helyét foglalhatta el 157 pontos csúcs pontszámával. Emellett a DXOMARK idei első öt titulusával jutalmazta meg a HONOR Magic6 Pro-t, miszerint a szakma legjobbja a kamera, a hang, a kijelző, az akkumulátor és a szelfik tekintetében.

 

 

Az AI kihasználása egy minden helyzetet lefedő, összekapcsolt élményért

 

A HONOR piacra dobta legújabb, AI hajtotta HONOR MagicBook Pro 16 laptopját, ami az operációs rendszerek közötti együttműködést teszi lehetővé. A HONOR platformszintű AI-ja nyújtotta lehetőségek kihasználásával, valamint a csúcskategóriás CPU-nak és GPU-nak köszönhetően sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz a rendszerek közti munka. Az értesítések megosztását és az anyagok szinkronizálását a MagicRing biztosítja a HONOR okostelefonokon, PC-ken és tableteken keresztül.

 

 

Ezzel együtt megjelent a HONOR legújabb tabletje, a HONOR Pad 9 is. A kompakt eszköz lenyűgöző, 12,1”-os, 2,5K-s HONOR FullView kijelzővel érkezik, aminek 120Hz-es a képfrissítési rátája, míg a minőségi hangzásért a nyolchangszórós audiorendszer és a HONOR Histen hangolási technológia gondoskodnak.

 

 

Ízelítő a PORSCHE DESIGN HONOR Magic6 RSR-ből

 

Januárban, Lipcsében a HONOR már hivatalosan bemutatta a PORSCHE DESIGN HONOR Magic V2 RSR hajlítható okostelefont, most pedig az MWC-n leleplezett egy ízelítőt is a PORSCHE DESIGN HONOR Magic6 RSR-ről. Ez az okostelefon a Porsche Design stílusjegyeit hordozza magában. A készülék elérhetőségéről és részleteiről hamarosan több információt árul majd el a HONOR.

 

Színek és elérhetőség

 

A stílusos, modern, időtlen kinézetű HONOR Magic6 Pro fekete és epi zöld színekben érhető el 549 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron a szolgáltatók és partnerüzletek kínálatában. A HONOR Pad 9 szürke színben szerezhető be 144 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

 

A Porsche Design HONOR Magic V2 RSR egyelőre még nem kapható Magyarországon, ahogy a HONOR MagicBook 16 Pro sem.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50