Díjazták az építőipar „rocksztárját”

forrás: Prím Online, 2024. március 29. 15:16

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

"A nyertes maga, a cége és a kollégái sokat tesznek az építőipar hatékonyságának javítása érdekében. A mikro- és kisvállalkozások folyamatos támogatásában éllovas a cég, illetve a díjazott cégvezető" – indokolta a zsűri döntését Koji László, az ÉVOSZ elnöke.

 

A Mapei Kft. tudásmegosztási programja keretében évente több ezer részvevő - diákok, szakemberek, építőanyag kereskedők, tervezők - számára biztosít szakmai képzéseket. Megalapította a Magyar Építőipari Szakemberek Közösségét, amely mára Magyarország legnagyobb szakmai szervezetévé fejlődött. Ezen felül a vállalat számos formában készít és népszerűsít edukáló tartalmakat a szakemberek és az építtetők számára, valamint szerepet vállal a kóklerek elleni küzdelemben.

 

Markovich Béla
 

 

„Az építőipar mai problémái társadalmi szintű kihívást jelentenek. Sürgős megoldást kell találni a szakemberhiányra, a kóklerekre, a szakember utánpótlás problémáira. Hálásan köszönöm a díjat, ami nem csak a munkánk elismerése, hanem erős motiváció is számomra és a munkatársaim számára, hogy folytassuk a küzdelmet” – mondta Markovich Béla.

 

A szakember több, mint 30 éve áll a Mapei Kft. élén, amely vezetése alatt egy négyfős cégből 33 milliárd forint árbevételű, 246 főt foglalkoztató közepes vállalattá fejlődött. A vállalat ma a lakosságarányos árbevétel alapján a Mapei csoport 91 cégének rangsorában az első helyen áll.

 

A Portfolio és a Market Építő Zrt. által közösen alapított díj célja, hogy elismerje a szakma kiemelkedő képviselőinek munkáját és hozzájárulását az ágazat életéhez. A díjazott személyéről egy hattagú, elismert szakemberekből álló zsűri döntött.

Kulcsszavak: Mapei építőipar

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09