Világdöntőben az ELTE programozói

forrás: Prím Online, 2024. április 19. 09:44

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

Prágában rendezték meg az International Collegiate Programming Contest (ICPC) 2024-es európai döntőjét, ahol négy európai régió 52 csapata mérte össze tudását, köztük az ELTE versenyzői, akik a közép-európai régióból kvalifikálták magukat.

 

Az ELTE csapata (Gyimesi Péter, Noszály Áron és Varga Péter) a kontinensviadalon bronzérmet szerzett, megelőzve ezzel olyan neves intézményeket, mint a Cambridge-i Egyetem vagy az Oxfordi Egyetem. Eredményével a csapat meghívást kapott a verseny világdöntőjébe, amelyet 2024 szeptemberében rendeznek Kazahsztánban, ahol a verseny történetében először képviselheti Magyarországot a csapat. 

 

 

Az ELTE-s versenyzők felkészítő tanárai Németh Zsolt, az ELTE Informatikai Kar egyetemi adjunktusa és Nikházy László, a kar doktorandusz hallgatója voltak. A verseny részletes eredményei itt olvashatók.

 

Az ICPC a legrangosabb nemzetközi programozó csapatverseny egyetemi hallgatók számára. A hallgatóknak 5 órájuk van arra, hogy minél többet megoldjanak a 10-15 versenyfeladatból. Ehhez mindössze egyetlen számítógép áll a rendelkezésükre, így a versenyen az algoritmikus problémamegoldás és a pontos implementáció mellett fontos szerepet játszik a kommunikáció, az erőforrásmegosztás és a csapatmunka is.

 

Az ELTE részvételét az ICPC versenyeken a Nemzeti Tehetség program NTP-NTMV-23 pályázata támogatta.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

Megvette a Netflix a Marsra magyar! első évadát

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című sorozat első évada május 15-én került fel a Netflixre, ahol már másnap bekerült a Top10 legnézettebb TV Show közé Magyarországon. A döntés, hogy egy márkával közösen létrehozott magyar sorozat megjelenik hazai és nemzetközi streaming platformokon is, rendkívüli siker a hazai médiaiparban. 

2024. május 24. 17:44

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17