Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

forrás: Prím Online, 2024. április 21. 12:17

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

A 21HQ613D kivételes felbontást és fényerőt kínál: IPS kijelzője 2048 x 2560-as felbontást, 1100cd/m² fénysűrűséget és 1800:1 kontrasztarányt biztosít. A különböző típusú orvosi képfelvételek, többek között az emlő MRI-, CT- és ultrahangfelvételek megtekintésére alkalmas diagnosztikai monitor egy belső, elülső érzékelőt kapott, amely révén nincs szükség külső kalibrációs eszközre. Az LG Calibration Studio Medical szoftverrel az orvosok kényelmesen elvégezhetik az egészségügyi kijelzőkre vonatkozó nemzetközi minőségellenőrzési szabványoknak megfelelő DICOM-kalibrációs és minőségbiztosítási teszteket.

 

A 21HQ613D olyan hasznos funkciókat is kapott, amelyek segítik az egészségügyi dolgozókat a klinikai képfelvételek alaposabb vizsgálatában – ilyen például a Fókusz nézet és a Patológia mód. Az egérrel vagy billentyűzettel vezérelhető Fókusz nézettel a felhasználók a kép egy kiválasztott szekciójára fókuszálhatnak, miközben a képernyő többi része elhalványul – így az adott terület jobban láthatóvá válik. A Patológia mód olyan tiszta és pontos képet biztosít, mintha a felhasználó mikroszkópba nézne. A láthatóságot segíti az is, hogy az egészségügyi dolgozók a megjelenített kép típusához igazíthatják a képernyő felbontását, gyorsan váltva az 5, 3 és 2MP-es méret között.

 

Azért, hogy a munkakörnyezet rendezettebb, a munka pedig produktívabb legyen, a diagnosztikai monitor támogatja a DisplayPort-kapcsolaton keresztüli daisy-chaininget, azaz láncba kötést. A daisy-chaining a monitorok összekapcsolásának egyszerű és hatékony módja, amivel csökkenthető a kábelek mennyisége és rendezettebbé tehetőek az asztalok. Az LG új diagnosztikai monitorának használata emellett kényelmes is az állítható dőlésszögű, magasságú, forgatható és kétirányú pivot funkcióval ellátott ergonomikus állványnak köszönhetően.

 

 

A diagnosztikai monitoron elhelyezett öt gyorsgomb kényelmesebbé teszi az eszköz használatát, hiszen gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a beállítások módosításához és az üzemmódok közötti váltáshoz. Egyedi megoldás a jelenlétérzékelő is, amellyel a kijelző képes arra, hogy az energiatakarékosság jegyében automatikusan kikapcsolja magát, ha öt percig nem érzékel mozgást. A diagnosztikai helyiségekben különösen hasznosak lehetnek a Down Light és a Wall Light funkciók, amelyekkel a felhasználók akkor is kényelmesen el tudják olvasni a dokumentumokat, ha kevés a fény vagy a szoba teljesen sötét. Míg előbbi megoldás a monitor alatti íróasztalt vagy asztallapot világítja meg, utóbbi a kijelző mögötti falfelületre vetít fényt. Azért, hogy a képek mindig jól kivehetőek legyenek, a fényerőérzékelő automatikusan beállítja a képernyő fényerejét a környezeti körülmények alapján.

 

A 21HQ613D-vel az LG a mammográfiai felhasználású diagnosztikai monitorok iránti gyorsan növekvő globális keresletet célozza meg. A Persistence Market Research iparági riport szerint a globális mammográfiai piac 2023-ban vélhetően elérte a 6,9 milliárd dolláros értéket, 2023 és 2033 között 11,6%-os összetett éves növekedési rátával (CAGR).*

 

Az LG diagnosztikai monitorok kibővített kínálata teljesen lefedi a nagy kórházak főbb kijelzőigényeit. Az új 5MP-es modell mellett a vállalat porfóliójának része egy 3MP-es monitor – amelyet elsősorban röntgenfelvételek megjelenítésére használnak –, valamint további 8MP-es és 12MP-es termékek, amelyek alkalmasak a PBP (Picture-by-picture) megjelenítésre, azaz több diagnosztikai kép egyidejű megtekintésére. Az LG jelenleg 13 különféle egészségügyi kijelzőt gyárt, köztük 5 diagnosztikai, 5 sebészeti és 3 klinikai használatra szánt monitort. Ezek mindegyike Magyarországon is elérhető, kivéve az új 5MP-el modellt, amelynek értékesítése még idén megkezdődik hazánkban.

 

Az LG elkötelezett a modern egészségügyi környezetbe szánt fejlett kijelzőmegoldások gyártása mellett. A vállalat 2023-ban szerződést kötött a Franciaország kórházi informatikai beszerzési központjával, a Centrale d'Achat de l'Informatique Hospitalière-el (CAIH), összesen nyolcféle orvosi monitor szállítására. A négy évre szóló, 10 millió euró értékű szerződés a vállalat legnagyobb megállapodása azóta, hogy 2016-ban az orvosi képalkotó eszközök piacára lépett.

 

_____________________

* www.persistencemarketresearch.com/market-research/mammography-market.asp

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors négy új 4K felbontású modellel bővíti az E1N irodai termékcsaládot

A Philips Monitors E1 sorozata négy új modellel bővül a mai dinamikus professzionális felhasználók számára készült többcélú kínálatán belül. A számos termelékenységet növelő újítással rendelkező és esztétikus kialakítású monitorok biztosítják, hogy a szakemberek és az otthoni felhasználók egyaránt mindent megkapjanak, amire szükségük van ahhoz, hogy minden munkanapjukból a legtöbbet hozzák ki.

2024. július 4. 16:12

A Philips Monitors bejelenti legújabb 49 hüvelykes professzionális kijelzőjét

Az új Philips monitor kombinálja termelékenységet a csatlakoztathatósággal, így ideális eszköz a professzionális munkakörnyezetekben.
A Philips 49B2U6903CH egy csomó olyan új funkciót hoz magával, amelyek segítik az együttműködést a modern digitális munkahelyen: Nagy 48,8 hüvelykes /124 cm-es képernyő, 5120 x 1440 DQHD felbontás, nagyteljesítményű webkamera és még sok egyéb. 

2024. június 26. 14:31

A 280 Hz-es AGON by AOC 27 hüvelykes ívelt monitor felülmúlja a versenytársakat

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – örömmel mutatja be az AOC GAMING C27G4ZXE modellt, egy ívelt 27 hüvelykes (68,6 cm) Full HD monitort, amely a magával ragadó, magas képfrissítési sebességű játék határait feszegeti. 

2024. június 24. 20:03

Egy megfizethető 27 hüvelykes monitor, amely egyensúlyt teremt az immerzió és a sebesség között

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor és IT-kiegészítő márkája – örömmel jelenti be az AOC GAMING C27G2Z3/BK modellt, egy ívelt 27 hüvelykes (68,6 cm) Full HD monitort, amely ötvözi a magával ragadó vizuális élményt a villámgyors teljesítménnyel. Az egyaránt versenyző és alkalmi játékosok számára tervezett C27G2Z3/BK 280 Hz-es képfrissítési sebességgel, akár 1 ms GtG és 0,5 ms MPRT válaszidővel, valamint 1500R görbületű, nagy kontrasztú Fast VA panellel büszkélkedhet, mindezt megfizethető áron.

2024. június 23. 12:10

Megfizethető 4K monitorok IPS panelekkel a fokozott termelékenységhez és szórakozáshoz

A kijelzőspecialista AOC izgalommal mutatja be két új, otthoni és irodai felhasználóknak szánt ultra-nagy felbontású (UHD) monitorát: a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC U27B3A és U27B3AF modelleket. Ezek a monitorok kivételes tisztaságot és élénk színeket kínálnak, így tökéletesen alkalmasak a napi feladatok széles skálájához, a táblázatkezeléstől és a webböngészéstől kezdve az egyszerűbb képszerkesztésig és bármilyen médiafelhasználásig. 

 

2024. június 16. 10:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01