Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

forrás: Prím Online, 2024. április 21. 12:17

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

A 21HQ613D kivételes felbontást és fényerőt kínál: IPS kijelzője 2048 x 2560-as felbontást, 1100cd/m² fénysűrűséget és 1800:1 kontrasztarányt biztosít. A különböző típusú orvosi képfelvételek, többek között az emlő MRI-, CT- és ultrahangfelvételek megtekintésére alkalmas diagnosztikai monitor egy belső, elülső érzékelőt kapott, amely révén nincs szükség külső kalibrációs eszközre. Az LG Calibration Studio Medical szoftverrel az orvosok kényelmesen elvégezhetik az egészségügyi kijelzőkre vonatkozó nemzetközi minőségellenőrzési szabványoknak megfelelő DICOM-kalibrációs és minőségbiztosítási teszteket.

 

A 21HQ613D olyan hasznos funkciókat is kapott, amelyek segítik az egészségügyi dolgozókat a klinikai képfelvételek alaposabb vizsgálatában – ilyen például a Fókusz nézet és a Patológia mód. Az egérrel vagy billentyűzettel vezérelhető Fókusz nézettel a felhasználók a kép egy kiválasztott szekciójára fókuszálhatnak, miközben a képernyő többi része elhalványul – így az adott terület jobban láthatóvá válik. A Patológia mód olyan tiszta és pontos képet biztosít, mintha a felhasználó mikroszkópba nézne. A láthatóságot segíti az is, hogy az egészségügyi dolgozók a megjelenített kép típusához igazíthatják a képernyő felbontását, gyorsan váltva az 5, 3 és 2MP-es méret között.

 

Azért, hogy a munkakörnyezet rendezettebb, a munka pedig produktívabb legyen, a diagnosztikai monitor támogatja a DisplayPort-kapcsolaton keresztüli daisy-chaininget, azaz láncba kötést. A daisy-chaining a monitorok összekapcsolásának egyszerű és hatékony módja, amivel csökkenthető a kábelek mennyisége és rendezettebbé tehetőek az asztalok. Az LG új diagnosztikai monitorának használata emellett kényelmes is az állítható dőlésszögű, magasságú, forgatható és kétirányú pivot funkcióval ellátott ergonomikus állványnak köszönhetően.

 

 

A diagnosztikai monitoron elhelyezett öt gyorsgomb kényelmesebbé teszi az eszköz használatát, hiszen gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a beállítások módosításához és az üzemmódok közötti váltáshoz. Egyedi megoldás a jelenlétérzékelő is, amellyel a kijelző képes arra, hogy az energiatakarékosság jegyében automatikusan kikapcsolja magát, ha öt percig nem érzékel mozgást. A diagnosztikai helyiségekben különösen hasznosak lehetnek a Down Light és a Wall Light funkciók, amelyekkel a felhasználók akkor is kényelmesen el tudják olvasni a dokumentumokat, ha kevés a fény vagy a szoba teljesen sötét. Míg előbbi megoldás a monitor alatti íróasztalt vagy asztallapot világítja meg, utóbbi a kijelző mögötti falfelületre vetít fényt. Azért, hogy a képek mindig jól kivehetőek legyenek, a fényerőérzékelő automatikusan beállítja a képernyő fényerejét a környezeti körülmények alapján.

 

A 21HQ613D-vel az LG a mammográfiai felhasználású diagnosztikai monitorok iránti gyorsan növekvő globális keresletet célozza meg. A Persistence Market Research iparági riport szerint a globális mammográfiai piac 2023-ban vélhetően elérte a 6,9 milliárd dolláros értéket, 2023 és 2033 között 11,6%-os összetett éves növekedési rátával (CAGR).*

 

Az LG diagnosztikai monitorok kibővített kínálata teljesen lefedi a nagy kórházak főbb kijelzőigényeit. Az új 5MP-es modell mellett a vállalat porfóliójának része egy 3MP-es monitor – amelyet elsősorban röntgenfelvételek megjelenítésére használnak –, valamint további 8MP-es és 12MP-es termékek, amelyek alkalmasak a PBP (Picture-by-picture) megjelenítésre, azaz több diagnosztikai kép egyidejű megtekintésére. Az LG jelenleg 13 különféle egészségügyi kijelzőt gyárt, köztük 5 diagnosztikai, 5 sebészeti és 3 klinikai használatra szánt monitort. Ezek mindegyike Magyarországon is elérhető, kivéve az új 5MP-el modellt, amelynek értékesítése még idén megkezdődik hazánkban.

 

Az LG elkötelezett a modern egészségügyi környezetbe szánt fejlett kijelzőmegoldások gyártása mellett. A vállalat 2023-ban szerződést kötött a Franciaország kórházi informatikai beszerzési központjával, a Centrale d'Achat de l'Informatique Hospitalière-el (CAIH), összesen nyolcféle orvosi monitor szállítására. A négy évre szóló, 10 millió euró értékű szerződés a vállalat legnagyobb megállapodása azóta, hogy 2016-ban az orvosi képalkotó eszközök piacára lépett.

 

_____________________

* www.persistencemarketresearch.com/market-research/mammography-market.asp

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Philips bemutatja az új Evnia gaming monitort

Az Evnia bemutatja 5000-es gaming monitor sorozatának új, díjnyertes tagját. A Philips Evnia 27M2N5500 mindent tartalmaz, amire egy felhasználónak szüksége van a lebilincselő gaming élményhez és a folyamatos kiváló teljesítményhez, miközben nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra: 27 hüvelykes (68,5 cm) Fast IPS panel QHD felbontással, 180 Hz-es frissítési ráta, akár 0,5 ms MPRT és 1 ms GtG válaszidők, DisplayHDR 400 és teljesen új, környezetbarát dizájn.

2024. május 26. 16:59

Magas felbontás és fejlett csatlakoztathatóság otthoni és irodai használatra

A kijelzőspecialista AOC büszkén mutatja be új, elegáns QHD modelljét, a B3 sorozat B2C monitorcsaládjának értékorientált kiegészítését. A 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC Q27B3CF2 QHD felbontást (2560x1440) kínál otthoni és irodai környezetbe egyaránt, és elegáns dizájnnal ötvözi a funkcionális kiválóságot. Az olyan funkciók, mint a 100 Hz képfrissítési ráta, az USB-C csatlakoztathatóság (65 W Power Delivery tápellátással) és az Adaptive-Sync lehetővé teszik a produktív és kényelmes munkavégzést – mindezt rendkívül jó árazással kombinálva.

2024. május 23. 18:03

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52