SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

forrás: Prím Online, 2024. április 24. 16:39

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

A Creo által alapított és a Sony által szponzorált, a rövidfilmek számára évente kiírt nagyszabású díjprogram második kiadása a rendkívüli filmes tehetségek előtt nyitja meg a kaput és az egyedi történetmesélők hangját erősíti. Az idei shortlistet 148 ország és terület több mint 5000 filmkészítőjének több mint 8400 filmje közül választották ki, amelyeket a következő hat kategóriában nyújtottak be: Fiction, Non-Fiction, Environment, Animation, Student, és Future Format.

 

A kiválasztott történetek között szerepel egy megható dokumentumfilm két holokauszt-túlélőről, akik 80 év után csodával határos módon újra találkoztak; egy filmes, aki az utolsó megmaradt gibbont keresi Kuala Lumpurban; egy hajléktalan balett-táncos, aki egy életét megváltoztató meghallgatáson vesz részt; egy spontán románc két idegen között, akik földre kényszerülő repülőgépjáratuk miatt találkoztak, és még sok más. A filmkészítés valóban globális perspektíváját képviselve a shortlisten. Ausztrália, Brazília, Kanada, Csehország, Egyiptom, Észtország, Németország, Ghána, Hongkong, India, Malajzia, Mexikó, Nigéria, Dél-Afrika, Thaiföld, az Egyesült Királyság, Uruguay és az Egyesült Államok filmjei szerepelnek.

 

 

A 30 kiválasztott filmkészítőt az Emmy-díjas operatőr, Robert Primes ASC és az ünnepelt ausztrál filmes, Unjoo Moon választotta ki. A zsűrizés második szakaszában Michael Barker és Tom Bernard, a Sony Pictures Classics társalapítói és társelnökei (Call Me By Your Name, The Father, Whiplash); Rob Hardy ASC, BSC, BAFTA-díjas operatőr (Mission: Impossible – Fallout, Ex-Machina, Civil War); Kate Reid BSC, elismert brit operatőr (Game of Thrones, Great Expectations, Silo) választja ki az idei kategória győzteseit, díjazva a kreatív kiválóságot és a narratíva eredeti megközelítését. A zsűrizés mindkét szakaszát a díjnyertes rendező, Justin Chadwick (Mandela: Long Walk to Freedom, The Other Boleyn Girl, Tulip Fever) irányítja.

 

A 30 kiválasztott filmkészítőt Los Angelesbe repítik, ahol 2024. május 28. és 31. között a Sony Pictures Studios Culver Cityben található telephelyén egy négynapos workshop programon vehetnek részt, amelynek csúcspontja a 2024. május 30-i díjátadó ünnepség lesz. A Cary Grant Színházban megrendezett ünnepségen, amelynek házigazdája az Entertainment Tonight műsorvezetője, Denny Directo lesz, bejelentik a hat kategória győztesét, akik pénzjutalomban és felszerelésben részesülnek. Ez a magával ragadó élmény egyedülálló lehetőséget biztosít a filmkészítőknek, hogy kapcsolatot teremtsenek filmes kollégáikkal és a filmszakma vezetőivel, valamint exkluzív betekintést nyerjenek az iparág kulisszái mögé: a Sony Pictures vezetői által vezetett workshopok számos témát érintenek, a legnagyobb operatőrök előadásaitól kezdve a vetítéseken és a kérdezz-feleleken át a tehetségkutató ügynökségekkel való együttműködésig, a legmodernebb technológiák használatáig, a filmzenékig és a zenei jogokig.

 

Justin Chadwick, díjnyertes színházi, televíziós és filmrendező, a zsűri elnöke szerint: „A díjra jelölt új alkotók jelentkezésének színvonala és a díjra jelölt új nevek nemzetközi színvonala lenyűgöző. A 30 kiválasztott filmkészítő által bemutatott nézőpontok sokrétűek és magával ragadóak, szenvedéllyel és hitelességgel töltve. Örömömre szolgál, hogy ismét vezethetem ezt a filmes válogatást; a történetmesélés és a filmes leleményesség vízióját, valamint a filmeseket, akik az iparágunk jövőjét formálják.”

 

Scott Gray, a Creo alapítója és vezérigazgatója szerint: „A Sony Future Filmmaker Awards második alkalommal megrendezett eseményére beérkezett pályázatok kalibere és a kiválasztott filmesek listája kifejezi, hogy milyen kivételes, globális történetek kerülnek bemutatásra az idei eseményen. Hálásak vagyunk a Sony-nak, amiért biztosítja ezt a hihetetlen lehetőséget a feltörekvő filmkészítők számára, és köszönetünket fejezzük ki a nagyra becsült zsűrinek, amely tagjai felbecsülhetetlen szakértelemmel és rálátással járultak hozzá a jelöltek kiválasztásához, akik idén májusban Los Angelesben csatlakozhatnak hozzánk.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

Megvette a Netflix a Marsra magyar! első évadát

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című sorozat első évada május 15-én került fel a Netflixre, ahol már másnap bekerült a Top10 legnézettebb TV Show közé Magyarországon. A döntés, hogy egy márkával közösen létrehozott magyar sorozat megjelenik hazai és nemzetközi streaming platformokon is, rendkívüli siker a hazai médiaiparban. 

2024. május 24. 17:44

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17