Magyarországon is elérhetőek a Samsung 2024-es Odyssey termékcsaládjának legújabb kijelzői

forrás: Prím Online, 2024. június 10. 16:38

A Samsung bejelentette 2024-es Odyssey OLED gaming monitor, Smart Monitor és ViewFinity termékcsaládjainak nemzetközi bevezetését. Az Odyssey termékcsalád új, minőségibb OLED-élményt nyújt az AI-képességekkel bíró Odyssey OLED G8 modellen. A Smart Monitor széria továbbfejlesztett funkciókkal fokozza a mesterséges intelligencia által támogatott Smart Monitor M8 kijelzőt és a szórakozás örömét. A ViewFinity termékcsalád esetében még több csatlakozási lehetőség érhető el, hogy teljes értékű munkaeszközként is helyt állhasson.

 

„Legújabb monitorcsaládjaink széleskörű lehetőségeket teremtenek világszerte, függetlenül a használat céljától vagy módjától – mondta Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – Legyen szó az úttörő AI-alapú Odyssey OLED gaming monitorokról vagy a Smart Monitor és ViewFinity termékcsaládok több eszközön átívelő élményéről, a Samsung továbbra is elkötelezett amellett, hogy a piac meghatározó szereplőjeként élvonalbeli technológiával lássa el a felhasználókat.” 

 

Odyssey OLED széria: Kiváló képminőség új, beégést megelőző funkciókkal

 

A 2024-es Odyssey OLED termékcsalád az új Odyssey OLED G8 (G80SD) és Odyssey OLED G6 (G60SD) modellekkel bővíti a Samsung következő generációs OLED teljesítményű kínálatát.

 

 

A vállalat történetében az Odyssey OLED G8 az első sík, 32 colos, 4K UHD (3840x2160) felbontású és 16:9 képarányú OLED gaming monitor. A 240Hz-es képfrissítési rátával és 0,03ms (szürkétől szürkéig, GtG) válaszidővel gondoskodik a rendkívül gördülékeny és reszponzív játékmenetről. Az Odyssey OLED G6 egy 27 colos QHD (2560x1440) felbontású gaming monitor, amely támogatja a 16:9-es képarányt. A 360 Hz-es képfrissítési frekvenciának és a 0,03ms GtG válaszidőnek köszönhetően a gamerek könnyebben lépést tarthatnak a mozgalmasabb játékokkal.

 

Az új Odyssey OLED G8 a Samsung első olyan OLED gaming monitora, amely mesterséges intelligenciával működik. A készüléket ugyanaz az NQ8 AI Gen3 processzor hajtja, amelyet a vállalat a 2024-es 8K televízióiban is alkalmaz. A processzor a Samsung Gaming Hub és a monitor előre telepített Smart TV alkalmazásainak használata során közel 4K felbontásúvá alakítja át a tartalmakat, így jobb minőségű gaming élményt és szórakozást tesz lehetővé.

 

 

A vállalat mindkét új OLED modelljét ellátta az új, saját fejlesztésű, beégés elleni Samsung OLED Safeguard+ technológiájával. Ez a szabadalmaztatott technológia egy pulzáló hőcsövet alkalmaz a monitoron, így megakadályozva a beégés előfordulását. A Dinamikus hűtőrendszer (Dynamic Cooling System) hűtőfolyadékot párologtat és kondenzál, hogy ötször hatékonyabban oszlassa el a hőt, mint a korábbi grafitlemezes módszer, amely a maghőmérséklet csökkentésével gátolja meg a beégést. A monitor olyan állóképeket is érzékel, mint a logók vagy a feladatsorok, és automatikusan csökkenti a fényerejüket – ezzel is megakadályozva a beégést.

 

250 nites (jellemző) fényerejével az Odyssey OLED G8 és az OLED G6 egyaránt gyönyörű OLED képminőséget biztosít, míg a FreeSync Premium Pro szinkronban tartja a GPU-t és a kijelzőpanelt, ezáltal kiküszöbölve a szaggatottságot, a képernyő késleltetett megjelenését vagy a képernyőszakadást.

 

 

A Samsung új OLED Tükröződésmentes (Glare Free) technológiája a színpontosság megőrzéséért és a tükröződések csökkentéséért felel, miközben megőrzi a képélességet, így a kijelző még nappali fényviszonyok között is lenyűgöző képélményt nyújthat. Az OLED-re optimalizált alacsony fényvisszaverődésű bevonat – amely egy új, speciális keményebb rétegből és egy felületi mintázatból áll – kínál megoldást a fényesség és a tükröződés közötti ellentmondásra. 

 

Mindkét monitor extravékony fém kialakítással rendelkezik, amely karakteres külsőt kölcsönöz a készülékeknek. A Core Lightning+ technológia – a képernyővel szinkronizált – környezeti megvilágítással fokozza a szórakozás és a gaming élményét. Az állítható magasságú, dőlés- és forgótámasszal rendelkező ergonomikus állvány kényelmesebbé teheti a hosszabb munkafolyamatokat is.

 

Smart Monitor M8: AI feldolgozás a kristálytiszta videóért és hangért

 

A továbbfejlesztett Smart Monitor termékcsalád egyetlen eszközben egyesíti teljes többeszközalapú élményét az okosabb szórakozás és a hatékonyabb működés érdekében. A frissített 2024-es modellek között találhatóak meg az M8 (M80D), az M7 (M70D) és M5 (M50) széria készülékei. A továbbfejlesztett 32 colos 4K UHD Smart Monitor M8 NQM AI processzorával új, AI-támogatott funkciókat vezet be, amelyek fokozzák a szórakozást. Az AI Felskálázás az alacsonyabb felbontású tartalmakat 4K felbontásban jeleníti meg, az Adaptív hangerőszabályozás Pro / Active Voice Amplifier Pro pedig a mesterséges intelligencia segítségével elemzi a felhasználót körülvevő háttérzajokat, hogy optimalizálja a párbeszédeket a tartalomban. Az M8-on elérhető 360 Audio Mód a Galaxy Buds fülhallgatókkal párosítva magával ragadó hangzásvilágot teremthet. A beépített SlimFit kamera – a Samsung DeX segítségével – a mobilalkalmazásokon keresztül a videóhívások lebonyolítását is megkönnyítheti. 

 

 

Az okosmonitorok teljes sorában újdonság az Edzéskövető, amely a Galaxy Watch okosórákkal összehangolva valós időben jeleníti meg az egészségügyi adatokat a képernyőn, még tartalom streamelése esetén is. Ezáltal az edzési célok még egyszerűbben nyomon követhetők, élvezetesebbé téve a mozgást.

 

Ezek az újabb funkciók gazdagíthatják a Smart Monitorok figyelemre méltó szolgáltatásait. A Smart TV alkalmazások azonnali hozzáférést biztosíthatnak a streamingszolgáltatók és egyéb tartalmak széles skálájához, a számítógép elindítása vagy más eszközökhöz való csatlakozás nélkül. 

 

 

Az M7 32 és 43 colos méretekben, 4K UHD (3840x2160) felbontással, 300 nites (jellemző) fényerővel és 4ms GtG válaszidővel elérhető. Az M5 27 és 32 colos méretekben érhető el, FHD (1920x1080) felbontással, 250 nites (jellemző) fényerővel és 4ms GtG válaszidővel.

 

A ViewFinity termékcsalád: Csúcsra járatott kreativitás és felhasználóbarát kialakítás

 

A kreatív alkotókra és szakemberekre optimalizált, valamint felelős eljárással készült legújabb ViewFinity termékcsalád a ViewFinity S8 (S80UD és S80D), a ViewFinity S7 (S70D), valamint ViewFinity S6 (S60UD és S60D) modelleket foglalja magába. 

 

 

Az Easy Setup Stand állvány szerszámok vagy csavarok használata nélkül, egy mozdulattal gyorsan és könnyedén összeszerelhető, így a felhasználók máris láthatják a ViewFinity élénk kijelzőjét. Az összes idei ViewFinity monitor támogatja a HDR10-et, és 1 milliárd szín megjelenítésével biztosítja a színpontosságot. A készülékek a TÜV Rheinland által tanúsított Szemkímélő (Eye Care) funkciókat is kínálnak, amelyeknek köszönhetően a felhasználók kevésbé erőltetik meg a szemüket a hosszabb munkavégzés során.

 

A ViewFinity S8 27 és 32 colos kivitelben érhető el, mindkettő 4K UHD (3840x2160) felbontással, 60 Hz-es képfrissítési frekvenciával, valamint 350 nites (jellemző) fényerővel. USB-elosztót és állítható magasságú állványt tartalmaz, így a külső eszközök könnyebben csatlakozhatnak hozzájuk. Az egyszerűbb csatlakoztathatóság jegyében az S80UD modellen egy új, KVM-kapcsoló is megtalálható, így könnyebben válthat a felhasználó két különböző bemeneti eszköz között. A készülék USB-C portja pedig lehetővé teszi számukra, hogy akár 90W teljesítménnyel töltsenek külső eszközt. 

 

 

A ViewFinity S7 27 és 32 colos méretben érhető el, mindkettő UHD 4K (3840x2160) felbontással, 60 Hz-es képfrissítési frekvenciával, és 350 nites (jellemző) fényerővel. A ViewFinity S6 24, 27, 32 colos változatokban kapható, mindegyik QHD (2560x1440) felbontással, 100 Hz-es képfrissítési frekvenciával, valamint 350 nites (jellemző) fényerővel, emellett USB elosztót és állítható magasságú állványt is tartalmaz. Az S60 UD modellek esetében beépített KVM-kapcsoló és – akár 90 W-os töltési lehetőséggel ellátott – USB-C port is elérhető.

 

A Samsung 2024-es monitorcsaládjaival és előrendelésükkel kapcsolatos további információ a vállalat weboldalán érhető el.

 

Termékjellemzők

 

 

Kulcsszavak: monitor Odyssey Samsung

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megfizethető 4K monitorok IPS panelekkel a fokozott termelékenységhez és szórakozáshoz

A kijelzőspecialista AOC izgalommal mutatja be két új, otthoni és irodai felhasználóknak szánt ultra-nagy felbontású (UHD) monitorát: a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC U27B3A és U27B3AF modelleket. Ezek a monitorok kivételes tisztaságot és élénk színeket kínálnak, így tökéletesen alkalmasak a napi feladatok széles skálájához, a táblázatkezeléstől és a webböngészéstől kezdve az egyszerűbb képszerkesztésig és bármilyen médiafelhasználásig. 

 

2024. június 16. 10:38

Az AS5402T elnyerte a PCMAG „Editor’s Choice” díját

Az ASUSTOR AS5402T modelljét a PCMAG ismét „Editor’s Choice” kitüntetéssel díjazta. Az ASUSTOR idén számos nagyra értékelt zászlóshajó NAS-modellt dobott piacra, beleértve – de nem kizárólagosan – az AS5402T is. 

2024. június 15. 13:24

A Philips Monitors bemutatja a legújabb QD OLED Evnia gaming monitort

Kiváló képminőséget és kiemelkedő játékélményt biztosít a nagyteljesítményű vizuális specifikációkkal büszkélkedő Philips Evnia 34M2C6500, amely 2024 június közepétől megvásárolható.

2024. június 13. 18:33

A Thermaltake új versenyszimulátor-pilótafülkét és monitorállványt mutat be

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bemutatta a GR500 versenyszimulátor-pilótafülkét és a Triple Racing monitorállványt, melyek már megvásárolhatóak. A hagyományos PC gaming setupokon túlmutatva a versenyszimulátorok újradefiniálják a gaming környezetet, így könnyen úgy érezheted, mintha egy igazi versenyautót vezetnél egy igazi versenypályán, miközben egy zárt, szórakozásra alkalmas helyen vagy. Hozd létre szimulátoraidat a Thermaltake verseny-ökoszisztémával vagy menj még messzebbre, és párosítsd őket egy VR-headsettel, mint a Meta Quest 3, teljesen elmerülve a gyors és ádáz versenyzés izgalmában!

2024. június 13. 13:45

Élénk érdeklődés mellett zajlott a második NEXT 3D konferencia

Ismét inspiráló alkalmazási gyakorlatokkal gazdagodtak a második budapesti NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia látogatói. A szakmai tudásmegosztásra fókuszáló program során két teremben 15 hazai szakember állt színpadra, hogy megosszák magas hozzáadott értékű 3D nyomtatási és 3D szkennelési eredményeiket a résztvevőkkel és egymással. Az egyik kiemelt téma a hazai fémnyomtatás volt.

2024. június 12. 19:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02