Több mint 700 millió embernek segíthet a Schneider Electric új fejlesztése

forrás: Prím Online, 2024. június 18. 17:58

Világszerte 756 millió ember él áramellátás nélkül a Nemzetközi Energiaügynökség becslése szerint, számukra jelent hatalmas segítséget a Schneider Electric új fejlesztése, a Villaya Flex. A microgrid/mikrohálózati megoldás támogatja a villamos hálózati hozzáféréssel nem rendelkező közösségeket a megbízható és szén-dioxid-mentes áramellátás megteremtésében.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat új fejlesztése, a Villaya Flex egy összetett, hardver- és szoftverelemeket egyaránt tartalmazó microgrid/mikrohálózati megoldás, amely maximalizálja a tiszta energiához való hozzáférést, miközben csökkenti az áramtermelő generátorok használatából adódó szennyezést. A rendszert kifejezetten közösségek számára tervezték, megkönnyítve számukra a szén-dioxid-mentes, független villamosenergia-ellátás felé vezető utat, miközben megfelel napjaink energetikai kihívásainak. A megoldás könnyen skálázható, rendelhető, telepíthető, üzemeltethető és karbantartható. 

 

A Nemzetközi Energiaügynökség becslése szerint világszerte 756 millió ember él áramellátás nélkül, ami akadályozza a gazdasági és emberi fejlődést. A tiszta és megfizethető energiához való hozzáférés biztosítása az ENSZ fenntartható fejlődési céljai közé tartozik, és különösen fontos Afrika szubszaharai területein, ahol a becslések szerint a villamos energiához való hozzáféréssel nem rendelkező emberek 80 százaléka él.

 

 

A Schneider Electric a Villaya Flex megoldást az „Alliance for Rural Electrification Energy Access Investment Forum 2024” rendezvényen jelentette be. Az idén májusban, a nigériai Lagosban megrendezett fórum a magán- és közszféra energiához való hozzáférés növelésén – különös tekintettel a szubszaharai térségre – dolgozó szereplőit hozta össze. 

 

„A Villaya Flex egy olyan megoldás, amely fenntarthatóbb és megfizethetőbb energiához való hozzáférést biztosít a villamos hálózathoz nem kapcsolódó közösségek számára. Azoknak tervezték, akik energiahiánnyal, az elektromos áramhoz való korlátozott hozzáféréssel és magas üzemanyagköltségekkel küzdenek” – mondta el Bala Vinayagam, a Schneider Electric „Microgrid Line of Business” területért felelős alelnöke. 

 

A Villaya Flex bevezetésével a Schneider Electric tovább bővíti azon termékek és megoldások körét, amelyek célja, hogy támogassák az ENSZ 2030-ra kitűzött, az energiához való egyetemes hozzáférésre vonatkozó céljának elérését. A lagosi rendezvényen a vállalat az energiához való hozzáférés bővítését célzó innovatív megoldások sorát is bemutatta. A cég szakértői emellett olyan kulcsfontosságú témákról beszéltek, mint a megújuló energiaforrások villamos hálózatokba történő betáplálásához szükséges beruházások felgyorsítása, a megújuló energiaágazat decentralizálása és a tiszta energiára való átállás felgyorsítása a szubszaharai Afrikában.

 

A társaság 2009-ben létrehozott, az energiához való hozzáférést támogató programja révén 2025-re 50 millió embert kíván világszerte tiszta és megbízható energiához juttatni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélélmény hajtja a metaverzum elterjedését – de kérdés, hogyan vágnak bele a vállalatok

A valóságot és a virtuális valóságot ötvöző interaktív élmények mára elérhetőek, és egyre inkább mindennapjaink és üzletmenetünk részévé válnak. Bár az iparági elfogadása még folyamatban van, a technológiai óriások már milliárdokat fektettek be a metaverzumba, ami garantálja, hogy a közeljövőben kiemelt szerepet kapjon a technológia – áll a legfrissebb Deloitte Quality Engineering Trends Report-ban. A hangsúly a tesztelésen van, állapítja meg a jelentés.

2024. július 4. 14:37

Mérnökök szkafanderben: út a Boschtól a világűrig

A HUNOR Magyar Űrhajós Programnak köszönhetően két elhivatott mérnök nyithat új fejezetet 44 év elteltével a hazai űrhajózás történetében. Mindketten a Boschnál kezdték karrierjüket, és rövidesen együtt vesznek részt az űrhajós kiképzés utolsó, egyesült államokbeli fázisában. Az innovatív gondolkodás és az újdonságba, folyamatos változásba vetett hit meghatározó szerepet tölt be a nemrég kiválasztott Kapu Tibor kutatóűrhajós és Cserényi Gyula tartalékos kutatóűrhajós életében.

2024. július 4. 13:01

Az adatközpontoknak is fel kell készülniük az AI terjedésére

Az AI egyre nagyobb térnyerése miatt az adatközpontok energiaigénye és hőkibocsátása is nagyobb lesz. Mindez környezetvédelmi szempontból kihívás és egyúttal természetesen lehetőség is a vállalatoknak, ugyanakkor a fokozódó energiaigény tudatosabb szerverüzemeltetést is igényel. Tízből kilenc H1 Systems által megkérdezett magyarországi vállalatnál történt szerverleállás az elmúlt három évben. 

2024. július 4. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28