Itt a Bridgestone új négyévszakos defekttűrő gumiabroncsa

forrás: Prím Online, 2024. június 25. 13:49

A Bridgestone továbbfejlesztette a prémiumkategóriás négyévszakos túraautó-abroncsát az egyedülálló DriveGuard Run-Flat (RFT) defekttűrő technológia beépítésével. Ezen újításnak köszönhetően a járművezetők egy defekt esetén még további 80 kilométert is megtehetnek akár 80 km/órás sebességgel, így biztosítva számukra a teljes biztonságot, kényelmet és nyugalmat. Az elektromos járművekre is alkalmas Turanza All Season 6 ENLITEN a DriveGuard RFT-vel felszerelve kiváló fékteljesítményt nyújt bármely évszakban, különösképp hó- és futásteljesítményt tekintve.

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetője bemutatta a DriveGuard Run-Flat technológiával (RFT) ellátott Turanza All Season 6 ENLITEN gumiabroncsát. A portfólió legújabb, elektromos autókkal (EV) is kompatibilis tagja lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy egy defekt után is megőrizzék uralmukat járművük felett, és biztonságosan haladjanak tovább 80 km-en keresztül, akár 80 km/órás sebességgel.*

 

„A Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN DriveGuard RFT-vel felszerelt gumiabroncs tökéletes választás olyan vezetők számára, akik egész évben a biztonságot, kényelmet és nyugalmat keresik” – mondta el Stefano Sanchini, a Bridgestone EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió másodlagos piacra szánt személyabroncs üzletágának alelnöke. „Olyan egyedülálló abroncskészletet kínálunk a járművezetőknek, amely nemcsak az évszakok során teljesít, hanem lehetővé teszi számukra, hogy egy defekt után is biztonságosan folytassák útjukat*, amíg gondoskodni tudnak a kerékcseréről. Legújabb modellünknek köszönhetően – elektromos autók esetében is használható abroncs lévén – ezek az egyedülálló képességek bárki számára elérhetővé válnak.”

 

 

A Bridgestone élvonalbeli technológiái

 

Európa egyik legelismertebb független autóipari tesztelő intézete, a TÜV SÜD szerint az új, EV-képes Bridgestone gumiabroncs a kategóriájában legjobb fékezési képességgel rendelkezik nedves felületen, és kimagasló a teljesítménye száraz és havas körülmények között is** Emellett a TÜV SÜD megerősítette a kivételes havon nyújtott teljesítményét, az azon való tapadás, fékezés, kanyarodás és kezelhetőség terén mutatott hatékonyságát.*** Emellett az új abroncs 20 százalékkal jobb futásteljesítményt biztosít elődjéhez képest, ami költséghatékonyságot és kisebb környezeti terhelést jelent.****

 

 

A Bridgestone ENLITEN technológiájának integrálása maximális biztonságot és kiemelkedő teljesítményt nyújt a járművezetők számára, miközben javítja a gumiabroncs fenntarthatósági jellemzőit, és teljes mértékben EV-kompatibilissé teszi. Az új Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN DriveGuard RFT-vel megfelel minden jármű általános teljesítményigényének és az elektromos autók speciális követelményeinek egyaránt.

 

 

Az Európában kifejlesztett és gyártott Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN DriveGuard RFT a 20 legkeresettebb méretben lesz kapható 16" és 19" között. 2024 szeptemberétől 14 méret lesz elérhető, a fennmaradó hat méret pedig 2025 januárjában kerül forgalomba.

 

________________________

* 80km-en 80km/h sebességig. A defekt utáni vezetési távolság a jármű terhelésétől, a külső hőmérséklettől és a TPMS működésbe lépésének időpontjától függően változhat. A DriveGuard gumiabroncsok jelenleg nem állnak rendelkezésre kisteherautókhoz, és csak a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) felszerelt személygépkocsikhoz érhetők el.

** Nedves fékezés (80 km/h és 20 km/h között, távolság méterben): (27,2), Continental (28,3), Goodyear (28,9), Michelin (31,4) Száraz fékezés (100 km/h-tól 0 km/h-ig, távolság méterben): Michelin (37,8), Bridgestone (38,6), Continental (41,3), Goodyear (42,3) Havas fékezés (40 km/h-tól 5 km/h-ig, távolság méterben): Michelin (17,1), Bridgestone (17,3), Goodyear (17,5), Continental (18,0). A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022 februárjában a Bridgestone EUPG (Olaszország), Bridgestone SPG (Svédország) és ATP Papenburg (Németország) létesítményeiben, Volkswagen Golf VIII modellel, 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact és Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD-jelentés száma: 713281374.

*** Második helyezett a havas úton elért teljesítmény tekintetében (gyorsulás, fékezés, oldalsó tapadás, kezelhetőség), átlagos értékelés %-ban: Michelin (101,5%), Bridgestone (100%), Goodyear (96,4%), Continental (95,8%). A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022 februárjában a Bridgestone EUPG (Olaszország), a Bridgestone SPG (Svédország) és az ATP Papenburg (Németország) létesítményeiben a Volkswagen Golf VIII modellel, 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact és Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD-jelentés száma: 713281374.

**** A Bridgestone Turanza All Season 6 vs. Bridgestone Weather Control A005 EVO, ref. 205/55 R16, belső tesztek alapján. A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022 februárjában a Bridgestone EUPG (Olaszország), Bridgestone SPG (Svédország) és ATP Papenburg (Németország) létesítményeiben a Volkswagen Golf VIII modellel, 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact és Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD-jelentés száma: 713281374.

Kulcsszavak: Bridgestone gumiabroncs

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett Magyarországra az Omoda 5

Az első helyen végzett az OMODA és JAECOO márkák gyártója, a Chery Automobile a kínai piacon az új autók minőségével kapcsolatos fogyasztói elégedettséget vizsgáló jelentés szerint a kínai brandek között. A közel 20 fejlett intelligens vezetéstámogató technológiával felszerelt OMODA 5 az elkövetkező hetekben Magyarországon is kapható lesz. 

2024. október 3. 17:59

Bemutatkozott az Eaton új elektromosautó-töltője

Új, többfelhasználós töltésre alkalmas AC elektromosjármű-töltővel lép piacra az Eaton. Az intelligens energiagazdálkodási vállalat Green Motion Building nevű, 3,7 kW és 22 kW közötti teljesítményű töltője már Magyarországon is elérhető.

2024. október 1. 14:43

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Bemutatták a legújabb Iveco modelleket Miskolcon

Az Iveco Miskolcon mutatta be először teljesen megújult haszongépjármű-palettáját, amely járművek a személyautók kényelmével és tudásával veszik fel a versenyt. Az esemény azonban nem csak a járművek újdonságaira hívta fel a figyelmet, hanem hivatalosan megnyitották a régió egyik legkomplexebb létesítményét is, amely a járművek és sofőrjeik számára egyaránt biztosít feltöltődést és professzionális kiszolgálást.

2024. szeptember 17. 20:14

Futurisztikus környezetben készülnek Chery modelljei

Az ma már nem titok, hogy a Chery a legnagyobb kínai autóexportőr. Az azonban kevésbé közismert, hogy a vállalat központi fejlesztő- és gyártóüzeme is rekordokkal büszkélkedhet. A létesítmény méretei is impozánsak, ám igazán vezérlő és fejlesztő rendszereivel emelkedik ki a világon.

2024. szeptember 16. 10:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37