A Simple mobiltárcája a legnépszerűbb

forrás: Prím Online, 2024. június 26. 17:53

A magyar internethasználók a Simple mobiltárca funkcióját választják a leggyakrabban, derült ki az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége által készített friss felmérésből. Az OTP Mobil megoldása ismertségben és használatban egyaránt kiemelkedően teljesít, olyan nemzetközi fintech óriásokkal tartja a lépést, mint az Apple vagy a Google.

Az online fizetések rohamosan terjedő népszerűségét jól mutatja, hogy a magyar internetezők kétharmada ma már ezeket a megoldásokat részesíti előnyben a készpénzhasználattal szemben - derült ki az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (Efisz) megbízásából készült kutatásból*, amely rávilágít arra is, hogy hasonló arányban vannak azok, akik ismerik a mobiltárca fogalmát. A legismertebb mobiltárca alkalmazások a magyar internetezők körében a PayPal (53 százalék), a Simple by OTP (44 százalék) és a Google Pay (40 százalék), ezeket a megkérdezettek 26-25-14 százaléka próbálta ki legalább egyszer. 

 

Ami a rendszeres használatot illeti, a hazai felhasználók elsősorban az Simple-fiókot (36 százalék), a PayPal-t (31 százalék), az Apple Pay-t (21 százalék), valamint a Google Pay-t (18 százalék) veszik legtöbbször igénybe, ha online felületeken vásárolnak. 

 

„A kutatás eredményei egybecsengenek az OTP Mobil adataival, amelyek rámutatnak, hogy a Simple-fiók mobiltárca funkciója versenyképes a nagy nemzetközi szereplők megjelenése mellett is. Az összes Simple-fiók regisztráció 2024. júniusában meghaladta a 3,3 milliót” – jegyezte meg dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese, a vállalat Kereskedelmi és SimplePay üzletágának vezetője.  

 

simplepay.hu

 

A mobiltárca alkalmazást már kipróbálóknak, illetve rendszeresen használóknak három fő érvük van a fizetési megoldás mellett. A legfontosabb a kényelem, amelyet 84-86 százalékuk értékel nagyra, de lényegesnek tartja a költséghatékonyságot a válaszadók 65-70 százaléka, továbbá 72-79 százalékuk tartja biztonságosnak a mobiltárcás tranzakciókat. 

 

A kutatásból az is kiderült, hogy a mobiltárcát használók több mint fele elsődlegesen ezt a megoldást választja fizetéskor. Közülük meglehetősen sokan, százból 57-en úgy gondolják, hogy a mobiltárcák hosszabb távon kiszoríthatják majd a fizikai bankkártyákat az online fizetések során. Ezen belül is elsősorban a felsőfokú végzettségűek (49 százalék) és a 18-39 évesek (48 százalék) vannak ezen a véleményen.

 

„Ezért érdemes a hazai e-kereskedőknek a SimplePay fizetési felületét választaniuk, amellyel a Simple-fiók nyújtotta kényelmi funkciók mellett a jelentősebb fintech szolgáltatók megoldásait is elérhetik az online vásárlók” – tette hozzá dr. Al-Absi Gáber Seif.

 

Mi az a Simple-fiók?

 

A Simple-fiók egy széleskörű, integrált fizetési és vásárlási rendszer, amely a kártyaadatok ismételt megadása nélkül tesz lehetővé online fizetést a SimplePay fizetési modult használó 27 ezer elfogadóhelyen, a Simple alkalmazáson belül található szolgáltatásokban, illetve az érintéses mobilfizetést a Simple alkalmazással.

____________________

*Az Efisz kutatásáról: A kutatás 1000 fő megkeresésével, online (CAWI) lekérdezéssel zajlott. 2024. 04. 15. és 05. 02. között. A kutatásban a 18 év feletti magyar lakosságot kérdezték. A végső minta 1000 fő, amely reprezentatív az internetező magyar felnőtt lakosságra. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Eurowag elhozza a digitalizációt a teherfuvarozásba

Az Eurowag, a kereskedelmi közúti fuvarozási (CRT) iparág vezető európai technológiai szolgáltatója a hannoveri IAA Transportation 2024 kiállításon jelentette be az ágazatban elsőként megvalósuló digitális platformjának ütemezett  bevezetését. Az Eurowag Office arra törekszik, hogy egy olyan digitális platformot biztosítson a teherfuvarozó vállalatok számára, amely a flottaüzemeltetéssel kapcsolatos feladatok teljes részét lefedi, ezáltal enyhíti a rájuk nehezedő nyomást és hozzájárul a hatékonysági hiányosságok csökkentéséhez. A platform alap funkciói ingyenesen elérhetők lesznek az Eurowag új és meglévő ügyfelei számára.

2024. szeptember 19. 10:07

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Együttműködési megállapodást jelentett be a SentinelOne és a Lenovo

Többéves együttműködést jelentett be a SentinelOne és a Lenovo, amely keretében Lenovo felhasználók millióinak teszik elérhetővé világszerte a mesterséges intelligencia által vezérelt végpont alapú biztonságot. A Lenovo a SentinelOne iparágvezető Singularity Platformját és generatív AI funkcióit (Purple AI) építi be új PC-ibe, valamint olyan frissítéseket kínál a felhasználóknak, amivel bővíthetik a ThinkShield biztonsági portfólióját és autonóm módon védhetik meg az eszközöket a modern támadásoktól.

2024. szeptember 18. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34