A HMS Networks felvásárolja a PEAK-System Technik vállalkozást

forrás: Prím Online, 2024. október 8. 13:14

A HMS Networks AB (publ) („HMS”), az ipari információs és kommunikációs technológia globális szolgáltatója a mai napon kötelező erejű megállapodást kötött a DOGAWIST-Investment GmbH-val a PEAK-System Technik GmbH („PEAK”) részvények 100%-ának megvásárlásáról. A stabil alapokon álló német ipari kommunikációs szolgáltató PEAK-System cég olyan autóipari kommunikációs technológiák szakértőjének is számít, mint a CAN és a LIN.

 

 

Az aláírás után a PEAK-System darmstadti irodájában. Balról jobbra: Alexander Gach, a PEAK-System Technik ügyvezető igazgatója, Ines Dohmann, a PEAK Group ügyvezető igazgatója, Staffan Dahlström, a HMS Networks vezérigazgatója és Uwe Wilhelm, a PEAK Group és a PEAK-System Technik ügyvezető igazgatója.

 

Stratégiai indoklás

 

Az akvizíció megerősíti a HMS pozícióját a fejlett mérnöki eszközök kommunikációs megoldásainak piacán, valamint az autóipari, orvostechnológiai és szállítmányozási tesztelésben és ellenőrzésben. A HMS számos szinergiát lát a HMS Ixxat üzleti egysége és a PEAK-System között, mivel sok közös kompetencia létezik az autóipari kommunikációs – például a CAN, a CAN FD, a LIN, a Flexray és az Automotive Ethernet – technológiákban, amik különböző alkalmazásokra és célcsoportokra képesek fókuszálni. Ezáltal nagyon jó lehetőségek nyílnak meg a keresztértékesítésre, mind a termékfejlesztést, mind pedig a két vállalat értékesítési csatornáinak kihasználását illetően.

 

Az akvizíció megerősíti a HMS globális jelenlétét az autóipari kommunikációban, különösen Németországban.

 

„A PEAK-System kiterjedt termékportfóliója és kompetenciája kibővíti meglévő termékkínálatunkat a fejlett mérnöki eszközök kommunikációs megoldásaiban, valamint az autóipari, orvostechnológiai és szállítmányozási alkalmazások tesztelésében és ellenőrzésében – jelentette ki Staffan Dahlström, a HMS Networks vezérigazgatója. – Kiváló keresztértékesítési lehetőségeket is látunk földrajzi és műszaki szempontból egyaránt. Az Ixxat márkánk és a PEAK-System már most is egyedi szoftver- és hardvereszközöket kínál, együtt pedig több lehetőséget tesznek elérhetővé ügyfeleink kommunikációs kihívásainak megoldására. Ez egy izgalmas lépés a HMS, valamint az Ixxat márka számára. A teljes HMS csapat teljes szívvel üdvözöli a PEAK-Systemes új kollégáinkat a HMS-ben.”

 

A PEAK-System dióhéjban

 

A PEAK-System egy stabil alapokon álló német ipari kommunikációs vállalat, amely hardver- és szoftvermegoldásokat egyaránt kínál az ipari és autóipari kommunikációhoz. Az innovatív és méretezhető termékek fejlesztésével és gyártásával – a hangsúlyt a járműiparban használt hálózati technológiákra helyezve – a vállalat az 1999-es indulás óta szolgálja ki vásárlóit a világ minden táján.

 

A PEAK-System a termékgyártást és -fejlesztést is végző cégközpontja a németországi Darmstadtban található. A francia leányvállalat irodája a franciaországi Nancy közelében található Maxéville városban. A PEAK-System összesen mintegy 50 főt foglalkoztat.

 

Az eladások jól megoszlanak a kulcsfontosságú ipari kommunikációs piacokon; az árbevétel körülbelül 50%-a Európában, 25%-a Ázsiában és 25%-a az Egyesült Államokban realizálódik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összefog a régiós IT ökoszisztéma

November 8-án az év legizgalmasabb nemzetközi IT programját szervezik meg Budapesten. A ME.ET. CEE egy egész napos ingyenes networking esemény és unconference több, mint 15 partner szervezésében. A helyszín Puzl CowOrKing, az IT szektor igényeire szabott flexibilis irodatér és közösségvezérelt hub. A szervezők közt van többek között a Startup Hungary, a Credo Ventures, a Launchub, az Óbudai Egyetem, az Interactive Venture és a Viber is. Céljuk összekapcsolni az IT- és startup szereplőket a Közép-Kelet-Európai régióban.

2024. október 12. 13:28

Szintet léphet a CO2-kibocsátás csökkentése a Schneider Electric új megoldásával

Új szintre emelhetik a vállalatok a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében tett erőfeszítéseiket a Schneider Electric új megoldása, a Zeigo Activate Lite segítségével. A szoftver lehetőséget teremt a felhasználók számára a dekarbonizációs célok pontos meghatározására, a kibocsátásuk kiszámítására, valamint arra, hogy kapcsolatba léphessenek olyan szolgáltatókkal, amelyek támogathatják őket mind a megújuló energia használatával, mind a hatékonysággal kapcsolatos céljaik megvalósításában.

2024. október 12. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10